Magazín Elita

ROCK’N’RIDE se blíží! Největší moto festival v ČR se bude konat 27. a 28. září.

ROCK’N’RIDE se blíží! Největší moto festival v ČR se bude konat 27. a 28. září.

Rock’N’Ride, největší moto festival České republiky se blíží. Uskuteční se již o víkendu 27. a 28. září v areálu Kavčák u Benešova. Jeho pátý ročník uzavře festivalovou i motocyklovou sezónu, minimálně z hlediska open air akcí. Milovníci silných strojů, zábavy, adrenalinu a hudby se mohou těšit na FMX show, Country Cross Memoriál Jaroslava Kuklíka nebo ACI SuperEnduro, letos poprvé s finálovými jízdami za umělého osvětlení. K tomu všemu akce nabídne dokonalou zábavu, DJ hudbu, sobotní koncert i závěrečnou afterparty v mega stanu, který pojme přes 2 500 diváků. Přichystáno je rovněž obrovské parkoviště pro více jak 1 500 motocyklů, automobilů či karavanů a areál nabízí i možnost kempování pěti stům návštěvníkům.

„Rádi bychom pozvali všechny příznivce motocyklů, sportu a hudby 27. a 28. září do areálu Kavčák u Benešova na 5. ročník Rock’N’Ride. Letos jsme chtěli vyjít vstříc všem, které v minulých letech mrzelo, že akce připadla na dobu jejich dovolených a zvolili jsme právě tento zářijový termín. Zároveň jsme pro všechny návštěvníky přichystali nabitý program, ze kterého bych zmínil jako novinku finálové jízdy ACI SuperEndura za umělého osvětlení. Zábavu jsme navíc přesunuli do obrovského stanu o šíři 750 metrů a kapacitě přes 2 500 osob. Chceme si ji užít společně s návštěvníky na jednom místě a rovněž se i pojistit pro případ špatného počasí. Věříme ale, že nám počasí bude přát a letošní motocyklovou sezónu završíme v plné parádě. Letos očekávám návštěvnost okolo 3 000 fanoušků,“ říká Martin Koreň, jeden z organizátorů Rock’N’Ride, který se zároveň představí v rámci FMX programu.

Pátek, 27.9.

Rock’N’Ride otevře své brány pro veřejnost v pátek 27. září ve 14 hodin. Během odpoledne se tak návštěvnici mohou těšit na volné tréningy FMX i SuperEndura a od 19:30 i na Warm-Up party v obrovském stanu. Zároveň téměř po celou dobu konání akce budou fanouškům k dispozici oblíbení jezdci, se kterými se budou moci sekat, získat autogram a pořídit fotku nebo společné selfie.

Sobota, 27.9.

Hlavní program akce je pak naplánován na sobotu 28. září, kdy hned ráno proběhnou kvalifikace na ACI SuperEnduro, uskuteční se Memoriál Jaroslava Kuklíka, kvalifikace FMX a samozřejmě i finále SuperEndruo a FMX, včetně vyhlášení vítězů. Na odpoledne je pak naplánována autogramiáda jezdců.

Připomeňme, že ACI SuperEndura se zúčastní také spolupořadatelé Rock’N’Ride Martin Kuklík, mimo jiné držitel 9 titulů Mistra ČR v enduru, a jeho bratr Vít Kuklík, 35násobný Mistr ČR v enduru a cross country, trojnásobný mistr Evropy v enduru a aktuálně držitel 2. místa Mistrovství světa v enduru, které proběhlo minulý víkend. 

Za zmínku stojí i FMX show, která dle zájmu návštěvníků připraví jednu velkou premiéru. Český jezdec František Máca je připraven skočit front flip neboli salto vpřed, a to dokonce poprvé přímo na hlínu. Do teď se vždy skákalo jen do nafukovacího doskočiště. Jak vše dopadne a zda na velkou premiéru dojde bude v rukou diváků. Pokud budou v dostatečném varu a Františka patřičně podpoří a vyhecují, nic nebrání tomu, aby front flip předvedl.

Na pomyslnou střídačku tentokrát usedne Libor Podmol, který bude všem jezdcům držet place a povzbuzovat je. Aktuálně po jarním komplikovaném zranění prodělává rekonvalescenci. Na motocykle se ale chystá usednout opět co nejdříve.

Užijte si tento jedinečný moto festival a jeho neopakovatelnou atmosféru! Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti GoOut.cz za symbolickou cenu 250 Kč. Na místě pak budou k dostání za 300 Kč. Držitelé vstupenek zároveň získají vstup na páteční tréninky jezdců i sobotní afterparty

ROCK’N‘RIDE

Moto festival, který jedinečným způsobem propojuje svět motocyklů nejrůznějších kategorií a hudby. Připravují jej přímo naši úspěšní motocykloví závodníci Libor Podmol, Martin Koreň a bratři Kuklíkovi pro všechny velké a malé fandy silných strojů, milovníky adrenalinu a zábavy. Návštěvníci se každoročně mohou těšit na FMX show v podání nejlepších českých freestyle motokros jezdců, Country cross Memoriál Jaroslava Kuklíka, nebo SuperEnduro, které získává stále větší popularitu. Na dvoudenním festivalu nechybí po celou dobu hudba ani závěrečná afterparty. Rock’n’Ride se koná od roku 2014 a stále roste. Pro rok 2019 zvolili pořadatelé zcela nový termín 27. a 28. září a akci pojali jako ideální možnost rozloučit se s letošní moto sezónou. www.rocknride.cz   

Vstupenky k dispozici v předprodejní síti GoOut.cz za 250 Kč: https://goout.net/cs/festivaly/rock-n-ride/afmhe/+dckim/

Na místě budou k dispozici za 300 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma.

KBS UAMK Benešov (Kavčák) – 27. a 28. 9. 201

 

 

Fotogalerie
10868 10869 10870 10872

Další články z rubriky

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

České firmy se mohou hlásit do dalšího ročníku soutěže Pluxee Zaměstnavatel roku

České firmy se mohou hlásit do dalšího ročníku soutěže Pluxee Zaměstnavatel roku