Magazín Elita

Koktejly z křivého ovoce a zeleniny byly připraveny i pod dohledem Potravinové banky

Koktejly z křivého ovoce a zeleniny byly připraveny i pod dohledem Potravinové banky

Letní setkání v unikátní pražské karlínské restauraci Spojka bylo především o zelenině, ovoci, drincích, koktejlech, ale také  o Potravinové bance a záchraně jídla, přesněji křivé zelenině a příjemné atmosféře. Pod tímto projektem je podepsaná také stravenková společnosti Edenred ČR.

To, že křivá zelenina rozhodně do koše nepatří, víme všichni, ale co s ní, když nám její nevzhlednost úplně nelíbí? Nejlepší je z ní připravit nějaký pokrm, ale úplně ze všeho nejlepší je z ní udělat drinky a koktejly a ve Spojce se to učila celá řada známých osobností, například herecký a partnerský pár Kateřina Sedláková a Peter Pecha, Michaela Nosková, herečky Ivana Jirešová a Regina Řandová, virtuóz a také třeba skladatel Varhan Orchestrovič Bauer.  Nechyběly ani zástupkyně ženské krásy – úřadující Česká miss 2018 Iveta Mauerová a trojice dívek z finálové dvanáctky letošního ročníku, jehož finále se uskuteční na podzim v Praze. Svůj koktejl si pod dohledem barmanského mistra a držitele několika ocenění Jana Šebka z L´fleur baru připravila většina z nich.

„Jsem moc ráda, že jsem tady na Spojce alespoň na skok, že jsem to stihla. Udělala jsem si s barmanským mistrem Honzou koktejl, vyzkoušela jsem si to a potěšilo mě, že to nejen skvěle vypadalo, ale i chutnalo,“ prozradila zpěvačka a herečka Míša Nosková.

Peter Pecha doběhl jako poslední, jak se říká s jazykem na vestě, ale z omluvitelných důvodů. Byl totiž na zkoušce  nového muzikálu Tarzan, kterou není možné vynechat, ale ani z ní odejít dříve. I jeho barman Honza Šebek naučil dělat rychlé, dobré a zdravé nealkokoktejly. „To je super. My sice s Kačkou moc na koktejly nejsme, ale asi s nimi teď nově začneme. Navíc moc rádi podpoříme tuhle akci, kterou Edenred a Potravinová banka v téhle úžasné restauraci dali dohromady,“ prohlásil budoucí ženich Peter Pecha, kterého za pár týdnů čeká svatba s partnerkou Kateřinou.

To herecké kolegyně Ivana Jirešová a Regina Řandová zkusily „dámské“ pití. „Hele, jak se nám to podařilo. Mňam, to je dobrota. Ono je to nejenom dobrý a hlavně rychlý,“ usmívala se nastávající paní Pechová na své kolegyně a kamarádky. „Já koktejly miluju a dáváme si je na chalupě, na dovolené nebo na párty, když někam jdeme s manželem,“ přiznala dabérka a herečka Regina Řandová.

Ivanu Jirešovou zase nadchla forma pomoci Potravinové bance Praha a už se s ředitelkou Věrou Doušovou domluvila, že tam dorazí se svou dcerou něco uvařit a chce je také podpořit a pomoct. „Je to krásná a záslužná věc. Je to super a koktejly jsou bezvadné. Líbí se mi, že se z téhle ´křivé´ zeleniny a ovoce všechno zužitkuje, a že to pomůže lidem, kteří to potřebují,“ podotkla Jirešová.

Úřadující MISS ČR2018 Iveta Mauerová a tři finalistky z celkových 12 letošního ročníku měly také možnost udělat si koktejly. „Tohle barevné pití vypadá skvěle a taky tak chutná. Koktejly známe spíš alkoholické, ale i tohle je moc dobré. Rády jsme podpořily dobrou věc,“ podotkly soutěžící krásky.

„Že bych na to zkomponoval nějakou hudbu o koktejlech?,“ dodal vtipně Varhan Orchestrovič Bauer, který se už pilně připravuje na konec října, kdy se v pražské Lucerně uskuteční jeho velký galakoncert k jeho 50. a 30 letům svobody. Výtěžek půjde taky na dobrou věc – na nevidomé a slabozraké. „Makám na to, do toho jsme se stěhovali, takže se nenudím. Ale tady jsem si to taky moc užil,“ dodal skladatel a excentrický umělec. 

Foto: Jaroslav Hauer

Fotogalerie
10613 10614 10615 10616

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih