Magazín Elita

Co spojuje Elis Mráz a Taťanu Kuchařovou a Ondřejem Brzobohatým?

Co spojuje Elis Mráz a Taťanu Kuchařovou a Ondřejem Brzobohatým?

Přestože je zpěvačka Elis mladičká, není jí lhostejné, jak nezřídka končí životy té nejstarší generace. Možná za to může i její krásný vztah s prarodiči, možná už je prostě taková… Každopádně jejím nejnovějším počinem je propojení s nadací Krása pomoci.

„Myšlenka spojit se s nadací Táťány Kuchařové vznikla díky našemu shodnému pohledu na osamělost ve stáří“, prozrazuje sympatická zpěvačka počátky spolupráce. „Po shlédnutí jejich vánočního klipu o osamělém dědečkovi, který mne hluboce zasáhl, jsem si uvědomila, že písnička, kterou jsem zrovna vytvořila, má stejný podtext, myšlenku. Došlo mi, že v tomhle ohledu mám s programem nadace Krása pomoci hodně společného, a tak jsem navrhla své agentuře Nemoros, aby nabídla Taťáně tu mou písničku.“

Elis uvádí, že problematika starých lidí ji zajímá již roky, a není ji lhostejné, jak vypadají poslední roky mnohých z nich. Sama má velmi kompaktní vztah se svými prarodiči. Od mala k nim jezdila na chalupu, na tyhle pobyty má spoustu vzpomínek. Třeba na to, jak s dědou sbírali žáby na silnici a nosili je do rybníka, aby je nepřejela auta. Nebo na to, jak ji učil sprosté básničky. Babička ji zase naučila péct, a když Elis pochopila, jak moc jí záleží na fotkách z jejího mládí, nechala jí jako dárek vyrobit puzzle ze starých fotografií. To spolu občas skládají a Elis se směje babiččiným veselým historkám z mládí. O jejich úzkém propojení hovoří i skutečnost, že si babička při operaci, kterou musela podstoupit bez narkózy, vybrala jako poslechovou hudbu právě písničky její vnučky Elis.

Protože na veřejnost prosákla informace o spolupráci Elis s Ondřejem Brzobohatým, nabízí se otázka, zda ke spolupráci došlo na základě propojení Elis s nadací Ondřejovy manželky. „Ale ne, s Ondřejem se znám již delší dobu“, usmívá se mladá zpěvačka a pokračuje: „Ondra chystá písničku s videoklipem a oslovil mě ke spolupráci, nazpívání vokálů. Taky se objevím v klipu k té písni. Ondru profesně obdivuju, vážím si ho jako muzikanta a mám velkou radost, že budu vystupovat na jeho narozeninovém koncertě, v prosinci ve Fórum Karlín.“

Elis má v hlavě spoustu plánů, skládá, vystupuje… Tak například přes léto si ji fanoušci mohou poslechnout na koncertech na hradech a zámcích, nyní připravují s Olgou Lounovou duet a klip, který vyjde do konce roku. „Bude humorný, takový barevný… Hudba úplně jiná, než by asi kdo čekal, ve swingovém stylu. A co svedlo Elis právě s Olgou Lounovou? „No, náhoda! Bubenice Olgy je totiž žena mého bratra. S Olgou jsme se seznámily na svatbě. Olga mě pak pozvala do Fórum Karlín, že se jí líbí, co dělám. Sedly jsme si, a pokračujeme dál“, uzavírá své vyprávění mladičká zpěvačka, o níž ještě dost a dost uslyšíme.

Zdroj: Helena Váňová Production

Fotogalerie
10087

Další články z rubriky

Michaela Štiková Gemrotová a Václav Noid Bárta společně na jednom pódiu pro dobrou věc

Michaela Štiková Gemrotová a Václav Noid Bárta společně na jednom pódiu pro dobrou věc

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Na vlně audioknih