Magazín Elita

Jaroslav Svěcený už je zase fit a celé léto se nezastaví!

Jaroslav Svěcený už je zase fit a celé léto se nezastaví!

Vstup do Nového roku si houslový virtuóz Jaroslav Svěcený rozhodně představoval jinak. Naštěstí už je lépe po osobní i zdravotní stránce, má konečně opět dostatek energie a rozhodně se celé léto nezastaví. To je skvělá zpráva pro všechny příznivce  věhlasného houslového virtuoza. Podařilo se mu obnovit naprostou většinu akcí a projektů, které kvůli zdravotní indispozici byl nucen zrušit.

„Jsem velmi rád, že jsme mohli nejenom přesunout, ale i obnovit třeba už zrušená vystoupení nebo i festivalové projekty a mnohde navázat tam, kde jsme koncem loňského roku, kdy jsem šel na těžkou operaci a nevěděl jsem vůbec, co bude dál, skončili. Tímto patří všem, kteří nade mnou nezlomili hůl, veliký dík. Moc si toho vážím,“ říká houslista, ale také soudní znalec v oboru smyčcových nástrojů Jaroslav Svěcený.

Poté, co dořešil i své osobní záležitosti, začal žít v podstatě nový život. „Doslova! Od bydlení, přes některé lidi v mém životě, až samozřejmě po životní rytmus. Ale jsem za to rád. Taky se mi v životě vytříbili ti, kteří skutečně pomohli, když jsem to nejvíce potřeboval, což se může v životě stát každému a já jsem za podanou ruku všech těch milých lidí nesmírně vděčný. Ohromně mi to pomohlo a dodalo energii,“ podotkl houslový mistr.

A co že Jaroslav Svěceného všechno v nejbližších týdnech čeká? Červnové Čarovné tóny na Macoše, koncerty v Rychnově nad Kněžnou, Pohoří u Dobrušky či Meziboří, tradiční Tóny Chodovské tvrze či festival Jihočeské Nové Hrady.

„Je to především už 15. ročník mezinárodního letního hudebního festivalu Klášterecké hudební prameny, které se konají od 2. - 7. července. Ideou bylo tehdy oživit překrásné prostory zámku v Klášterci nad Ohří a přivést lidi k vážné hudbě, ale ukázat jim i to, že to není žádná nuda… A to se nám naštěstí podařilo,“ míní autor a dnes umělecký ředitel projektu Svěcený.

Projekt je spojením odlišných interpretů z různých žánrů na jednom pódiu a je vždy unikátním zážitkem. Slavnostní zahajovací koncert se uskuteční 2. července od 20 hodin v Renesančním sále kláštereckého zámku. Jaroslav Svěcený provede posluchače barokní hudbou spolu s uznávanou interpretkou na virginal Michaelou Káčerkovou.

„Jedním z vrcholů festivalu bude 6. července večer Galakoncert v rytmu tanga charismatického Španěla Gorky Hermosy, který představí jak svoje skladby, tak i další jižanské temperamentní kompozice, spolu s Ladislavem Horákem a Jaroslavem Svěceným,“ láká na festival ředitel zámku Petr Hybner s tím, že program projektu je velmi pestrý.

Chybět nebudou ani Cigánski Diabli, rocková legenda Michal Pavlíček s kapelou se svým novým projektem Pošli to tam, nebo pěvecká hvězda, nestárnoucí Jitka Zelenková.

„Všechno, co dělám a kde hraji, najdou lidé na mém webu nebo facebookovém profilu, ale v  podstatě se nezastavím, vyjma pár dní. Mě to hraní, setkávání s lidmi, velmi naplňuje a zaplať bůh za to, že jsem skutečně zavalen prací a nemám čas přemýšlet nad nesmysly. Právě hudba, práce, publikum je to, co mě velmi rychle dokázalo vrátit zpět do života. A musím neskromně říct, že si to teď skutečně velmi užívám a zároveň jsem za to ohromně vděčný,“ poznamenal houslový virtuóz, který před časem vystupoval i v nové televizní talk show svého kamaráda Mekyho Žbirky a před pár dny se potkal s kamarádkou, moderátorkou Lucií Borhyovou. "Povídali jsme si o životě, o práci a byli jsme moc rádi, že jsme se po nějaké době zase potkali," dodal Svěcený. 

Foto: Jadran Šetlík, archiv J. Svěceného 

Fotogalerie
10083 10084 10085

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih