Magazín Elita

Petr Jákl získal pro svůj velkofilm jednoho z nejlepších střihačů na světě

Petr Jákl získal pro svůj velkofilm jednoho z nejlepších střihačů na světě

O tom, že se zázraky opravdu dějí, by mohl hodiny vyprávět producent a režisér Petr Jákl.  Že bude v jeho velkofilmu Jan Žižka hrát taková  hvězda, jako je Ben Foster, bylo splněné přání. Když ale přijal roli i držitel dvou Oscarů Michael Caine, považoval to za zázrak. V té chvíli ještě neměl ani tušení, že se jeho cesty zkříží s hollywoodskou legendou a milovníkem dobrých filmů, střihačem Stevenem Rosenblumem.

„V podstatě se stal další zázrak v řadě. Zdálo se mi naprosto nereálné, že by právě Steven mohl kývnout na střih Žižky. Jeho rukama prošli takové filmy jako Legenda o vášni, Pearl Harbour, Poslední  Samuraj, Krvavý Diamant i můj vůbec nejoblíbenější film Statečné srdce a spousta dalších..“ nemohl Jákl uvěřit, kdo že se rozhodl ujmout jeho filmu. 

Jako jeden z nejlepších střihačů, s třemi nominacemi na Oscara, si totiž Steven Rosenblum pečlivě vybírá, s kým bude spolupracovat. „Je pro mě velice důležité dělat na dobrých projektech s příjemnými lidmi. Hodně mě to ovlivňuje a Petra jsem si oblíbil už během našich telefonických hovorů. Navíc mám rád režiséry, kteří mi dají volný prostor, abych mohl stříhat i podle toho, jak to cítím já sám a potom na to reagují. A Petr je v tomhle úžasný.  Popovídáme si, jak by to asi mělo vypadat, pak se na to podívá a společně to doladíme, aby to mělo správnou dynamiku a vyznělo to, tak jak chce. Pak zase diskutujeme, co uděláme dál,“ chválí Steven spolupráci s talentovaným režisérem. A nadšený je i Petr Jákl. „Pro mě je to neuvěřitelná škola, sedět s někým takovým, každý den ve střižně a společně na všem pracovat. Není to jenom skvělý střihač, ale i naprosto úžasný člověk. Hodně se spolu nasmějeme, občas zajdeme na víno… je pro mě velkou inspirací, ale je v tom i radost a pohoda a o to víc mě to celé těší,“ dodal režisér.

Příběh o Janu Žižkovi světoznámého střihače ihned zaujal, stejně tak jako žánr a herecké obsazení „ Opravdu mě to chytlo za srdce a myslím, že i diváci v Americe tomu dobře porozumí. Že je to uhrane charakterem a příběhem o lásce a boji, stejně jako tomu bylo u Statečného srdce a Mela Gibsona.“ nebojí se Rosenblum srovnání s oscarovým filmem.

Také Prahu si Steven hned zamiloval a už si prý ani nepřijde jako turista. „Praha je neuvěřitelně nádherná. Nemám z ní slov. Vidím tu spoustu překrásných budov s prvky historie. Máte tady  skutečně ty nejkrásnější budovy světa. I lidé tu jsou moc milí. Jsem velmi šťastný, že tu mohu být,“ prozradil střihač Jáklova filmu o neporazitelném českém vojevůdci.

Fotogalerie
9717 9719 9720 9721

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih