Magazín Elita

Janek Ledecký musel bránit své ženy!

Janek Ledecký musel bránit své ženy!

Velikonoční svátky v předstihu vítali před představením herci z muzikálu Iago. Šli společně nasát předvelikonoční atmosféru na trhy i Divadla Hybernia a báječně si to užili, byli totiž v kostýmech, a tak způsobili pěkný poprask.

Markéta Poulíčková a Dita Hořínková originálně ozdobily dřevěná vajíčka rtěnkou, Ladislav Korbel hned zkoumal kvalitu pomlázek a Janek Ledecký celou situaci jistil v maskáčovém oblečení se samopalem v ruce! Nakonec spolu s Tomášem Novotným, Jaromírem Adamcem, Pavlem Rudolfem Plaschem a Patrikem Plesingerem ochutnali poctivý mazanec a někteří prozradili, jak slaví svátky.

Láďa Korbel rád dodržuje velikonoční tradice, hlavně ty v rodné Ostravě, kde v rámci dopoledního „šmigrustu, obcházel rodinu a přátele a těšil se na odměny. „Ve formě dobré slivovice, hruškovice, meruňkovice, třešnovice, mandlovice, ořechovice…,“ vzpomíná se smíchem. V současnosti je prý bujarým návštěvám konec. „Přiznám se, že dnes už je trávíme spíše jen domácí výzdobou, symbolickým poplácáním pomlázkou a třeba i tím přípitkem.“

To muzikálový Iago Janek Ledecký má s dospělými dětmi o zábavu stále postaráno. „Když byli Jonáš s Ester malí, schovávali jsme jim „zajíčka” neboli pomlázku a cestu si museli najít podle nenápadných stop. Ale zalíbilo se jim to tak, že to chtějí, i když už trochu vyrostli.“  Velikonoce tráví většinou na sněhu, kde si dopřává poslední jarní lyžování a po krátké době vyráží na ledovce.

Velikonoční svátky mají i svou odvrácenou stranu. Někteří pánové se totiž v šupání vyžívají a přesně takoví neměli ani šanci překročit práh zpěvákova domu. „Ve Špindlu jsme se vždycky vrátili ze sjezdovky rovnou na oběd. Což byla doba, kdy většina koledníků, co k nám dorazila, byla už úplně našrot. A já měl za úkol bránit naše ženy. Většinou stačil jeden panák na terase a pak je lehce postrčit do údolí,“ popisuje Ledecký. Ženy brání nejen doma, ale i divadle. Před zkoumáním trhů se před ně postavil v plné zbroji a bylo úplně jasné, že na jeho kolegyně si nikdo netroufne! Tento kostým si už ale moc dlouho oblékat nebude.

Zpěvák si bude užívat posledních pár repríz, a to než se muzikál  po derniéře konané 11. května přesune na Slovensko. Drama je dílem Janka Ledeckého, který se zhostil role manipulátora Iaga. Ten ostatní postavy vodí jako poslušné loutky. „Bude mi chybět ten zázračnej pocit, kdy se na dvě hodiny převtělíte do toho úžasného padoucha. Až bude absťák nejhorší, zajedu si Iaga zahrát do Bratislavy,“ říká. Právě na Novou Scénu se muzikál stěhuje.

Iagovu manželku si zahrála Dita Hořínková. „S oblibou jsem říkala, že dnes večer si jdu zahrát babu jagu. Ne vážně, mám ráda tenhle typ rolí. Dramatické. Je o čem hrát a zpívat. A co je báječné, vždycky jsem se těšila na kolegy. Byli jsme skvělá sestava,“ říká s tím, že se jí bude po muzikálu stýskat a zve diváky na poslední reprízy. „Je to nesmírně poutavý příběh jednoho z největších zloduchů, manipulátorů, kterého Shakespeare napsal. A Jankova hudba ještě podtrhuje a umocňuje krásu nádherné, čisté, panenské lásky, ale i zrůdnost intrik, pomalu narůstajících běsů přerůstajících ve smyslové zatmění z propuklé žárlivosti. A neměli byste si nechat ujít pár posledních představení i pro skvělou sestavu zpěváků I herců, kteří vás vtáhnou do příběhu obrovské lásky a obrovské zrady. Přijďte. Budeme tu jen pro Vás,“ vzkazuje zpěvačka.

Kromě úchvatných hereckých výkonů na diváky během derniéry konané 11. 5. čeká plno překvapení, červený koberec, autogramiáda a možnost si dát skleničku s umělci ve foyer Divadla Hybernia. Zkrátka zážitek, který by si milovníci divadla a umění neměli nechat ujít.

Foto: Divadlo Hybernia/Muzikál Iago

Fotogalerie
9572 9573 9574 9575

Další články z rubriky

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe