Magazín Elita

POPELKA VYPUSTILA DO SVĚTA VZPOMÍNKOVOU KNIHU

POPELKA VYPUSTILA DO SVĚTA VZPOMÍNKOVOU KNIHU

Letos na Vánoce to bude neuvěřitelných 50 let, kdy tehdejší Československá televize poprvé uvedla pohádku Popelka v hlavních rolích s Evou Hruškovou a Jiřím Štědroněm. K této příležitosti vznikla i unikátní kniha plná vzpomínek a nikdy nezveřejněných fotografií. Křest se konal za účasti několika hlavních představitelů příběhu. Unikátní knihu Popelka & spol. - 50 let pokřtil Jiří Štědroň, Růžena Merunková, Antonín Navrátil, Vadim Petrov, Hana Maciuchová pokřtili a samozřejmě také sama Popelka Eva Hrušková.

Křest se konal 27. března, v den narozenin herečky Evy Hruškové, která ani nemohla uvěřit, jak to letí. „Někdy nám připadá, jako by to bylo teprve před pár lety. Moc rádi na tu práci vzpomínáme a je krásné, že se ta pohádka líbí mladé i staré generaci i po padesáti letech,” řekli svorně dva hlavní představitelé Popelky Eva Hrušková a prince Mojmíra Jiří Štědroň, kteří si v rámci křtu spolu dokonce zazpívali song “prince a Popelky ze slavné pohádky, která se natáčela v okolí zámku a v parku v Průhonicích a také na žižkovském "Balkáně", v dnešní tělocvičně, která kdysi sloužila jako ateliér pro tehdejší televizi.

Všichni společně s Růženou Merunkovou, představitelkou jedné z nevlastních a zlých  Popelčiných sester i Antonína Navrátila, který hrál kočího a propůjčil hlas i holoubkovi, zavzpomínali i na ty své kolegy, kteří již nejsou mezi námi. „Jsem moc ráda, že tu mohu být. Přišla jsem proto, abych tady se všemi oslavila nejen Eviččiny narozeniny, ale i jubileum toho krásného pohádkového televizního filmu, práci lidí, kteří se na něm podíleli. Oni se postarali o to, že Popelka je tu stále s námi a máme jí rádi. Nezanikla jako řada jiných takzvaných děl, ale přežila, přežívá a má stále, co říci,“ nechala se slyšet Hana Maciuchová, která byla spolu s hudebníkem Vadimem Petrovem kmotrou knihy.

Kromě čokoládového střevíčku a záplavy květin dostala Eva Hrušková od nakladatele Pavla Mészárose a jeho týmu jak skleněnou památećní plaketu s vyobrazenou Popelkou, tak i nádherný, třípatrový dort s velkým marcipánovým střevíčkem. „Je nádherný a musíte mi pomoci ten dort sníst, tohle bych jedla rok,"  dodala Hrušková, která mimochodem letos oslavuje i 15 let od svatby s hercem Janem Přeučilem.

Dalším gratulantem byl perníkářský mistr z Pardubic Pavel Jánoš, který speciálně pro Popelku vyrobil velký perníkový oříšek. Kmotři a hosté byli obdarováni speciální sběratelskou edicí vína „Popelčino tajemství”, které věnovalo a dodalo Rodinné vinařství a farma domácího zvířectva manželů Mikulenkových z Velkých Žernosek. Víno půjde  i do prodeje a až do konce roku 2019 bude k dispozici na akcích, věnovaných Popelce. 

V rámci výročí legendární pohádky vznikl i zábavný a zájezdový pořad Popelka na Cibulce, kde se vypráví, vzpomíná i zpívá, a který brázdí republiku ve složení Eva Hrušková, Jiří Štědroň, a někdy i Jan Přeučil. Celou talk show nemoderuje Aleš Cibulka.

Mezi hosty byla také Marie Tomsová, samozřejmě nechyběl Vlastimil Harapes, ale ani Ondřej Kepka, Petr Batěk a Eva Hladíková, která na původním filmu Popelka pracovala v produkci. Podpořit publikaci přišla i poslední hospodyně Jana Wericha Eva Tůmová.

Knihu Popelka & spol lze zakoupit jak v nakladatelství AOS Publishing http://aos-knihy.cz/kniha/popelka-spol/ , tak i na pultech řady knihkupectví. 

FOTO: Jaroslav Hauer 

 

Fotogalerie
9479 9480 9481 9482

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih