Magazín Elita

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

Trochu ostřejších burgerů se nemusíte bát, občas i taková dobrota nezaškodí, ba naopak a může, jak se říká, vypálit červa.

Ingredience:

  • Masová směs:
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 200 g tučného bůčku
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ 1žičky pálivé papriky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • čerstvě umletý pepř
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 kapky tabasca
  • Omáčka:
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžička tabasco
  • 1 lžička chilli omáčky
  • Ostatní ingredience:
  • slunečnicový olej
  • 5 listů salátu
  • 2 rajčata
  • 5 bulek

Postup:

Mleté maso dobře promícháme s ingrediencemi určenými do masové směsi. Rozdělíme si hmotu na 5 dílů a z každého vytvarujeme placičku a osmažíme ji v rozpáleném oleji.

Omáčku připravíme prostým promícháním ingrediencí, do kterých přimícháme velmi najemno nasekanou cibuli.

Bulky rozkrojíme, nasucho je lehce na pánvi osmahneme  na straně rozkrojení. Natřeme je omáčkou, na spodní část dáme list salátu na něj burger, na který dáme na kolečka nakrájená rajčata.


Další články z rubriky

Ke snídani je rebarborový koláč skvělou volbou

Ke snídani je rebarborový koláč skvělou volbou

Poradíme vám, jak vybrat tu nejlepší slaninu

Poradíme vám, jak vybrat tu nejlepší slaninu

Francouzské Dealko víno Bruno Marret vás okouzlí!

Francouzské Dealko víno Bruno Marret vás okouzlí!

JSEM MADAM – dopřejte si exotickou chuť po celý rok

JSEM MADAM – dopřejte si exotickou chuť po celý rok

Jak poznat rozdíl mezi tmavým a přibarveným pečivem?

Jak poznat rozdíl mezi tmavým a přibarveným pečivem?

ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM