Magazín Elita

KVALITA A BEZPEČNOST POTRAVIN JE V LE & CO SAMOZŘEJMOSTÍ

KVALITA A BEZPEČNOST POTRAVIN JE V LE & CO SAMOZŘEJMOSTÍ

Tradice konzervování masa je známá již od časů slávy starého Říma, ale od této doby nás dělí více než dva tisíce let a na technologickém postupu výroby šunky je to více než patrné. V našich zemích jsme k výrobě šunky dospěli někdy v 18. století, kdy se vyráběla z vepřové kýty. Maso se nejdříve nasolilo, pak se zalito lákem podle tradiční či speciální receptury, nechalo se odležet, ovařilo se a jakousi fanfárou úspěchu bylo zauzení.

Jasný předěl ve výrobě šunky v českých zemích přinesl pražský řezník a uzenář František Zvěřina, který pro přípravu šunky z kýty zvolil nový postup, který se během krátké doby rozšířil po celé Evropě. Dnes jsme zase o kus dál a technologický postup výroby všech druhů šunky je nejen přísně střežen, ale je na něj i striktně dohlíženo interně i dozorovými orgány. Víte, jak je to třeba ve společnosti LE & CO, kde stále vylepšují masné receptury a zvyšují obsah masa ve svých výrobcích?

„Za každým naším výrobkem, který se dostane na váš stůl, stojí dlouholeté zkušenosti, nekompromisní profesionální přístup, maximální péče o bezpečný a hygienicky nezávadný postup při výrobě, ale také zavazující rodinné tradice,“ potvrdil Ing. Aleš Lenc, který si povzdechl, že návrat k přirozeným hodnotám v dnešní uspěchané době se téměř vytrácí. A my můžeme než jen potvrdit, že společnost LE & CO je držitelem certifikátů, které zaručují velmi vysokou kvalitu výroby a systém hygieny a bezpečnosti potravin dle mezinárodních potravinářských standardů.

Fotogalerie
9461

Další články z rubriky

Ke snídani je rebarborový koláč skvělou volbou

Ke snídani je rebarborový koláč skvělou volbou

Poradíme vám, jak vybrat tu nejlepší slaninu

Poradíme vám, jak vybrat tu nejlepší slaninu

Francouzské Dealko víno Bruno Marret vás okouzlí!

Francouzské Dealko víno Bruno Marret vás okouzlí!

JSEM MADAM – dopřejte si exotickou chuť po celý rok

JSEM MADAM – dopřejte si exotickou chuť po celý rok

Jak poznat rozdíl mezi tmavým a přibarveným pečivem?

Jak poznat rozdíl mezi tmavým a přibarveným pečivem?

ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM