Magazín Elita

FÓRUM MELTINGPOT PŘINÁŠÍ II. FILMOVÉ ZPOVĚDI VÝJIMEČNÝCH OSOBNOSTÍ

FÓRUM MELTINGPOT PŘINÁŠÍ II. FILMOVÉ ZPOVĚDI VÝJIMEČNÝCH OSOBNOSTÍ

Mezinárodní fórum Meltingpot, které probíhá každé léto po boku festivalu Colours of Ostrava, pokračuje druhým rokem v projektu Voices of Meltingpot - filmových zpovědích vybraných hostů z předcházejícího ročníku. O svůj vnitřní svět, osobní příběhy, myšlenky, zkušenosti se v rámci rozhovorů pořízených speciálně upravenou kamerou podělilo dvacet jedna výrazných zahraničních i domácích osobností, které navštívily v červenci 2018 Ostravu. Rozhovory jsou zdarma přístupné na webu www.meltingpotforum.com/voicesofmeltingpot, trailer Voices of Meltingpot 2018 je k vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=AdWbU4JxsfM.

Výběr “zpovídaných” se neomezoval na konkrétní obor lidského myšlení, proto se před kamerou sešly tak různé osobnosti jako dánský autor knihy Hygge a ředitel Institutu pro výzkum štěstí Meik Wiking, “futuristický mnich” Bruno Marion,  americký fyzik a komiksolog James Kakalios, autor bestselleru o skutečném obrazu světové politiky John Perkins, kvantový fyzik, filozof, vizionář a spisovatel Amit Goswami, německý lékař, terapeut a známý propagátor celostní medicíny Rüdiger Dahlke, pracovnice Amnesty International a držitelka ceny za obranu lidských práv Horia Mosadiq, britská mírová aktivistka třikrát nominována na Nobelovu cenu míru Scilla Elworthy, šamanská léčitelka Caroline Carey, instruktorka kundalini jógy Hayley Cutler, bývalý agent CIA Joseph Wippl, nejuznávanější tlumočnice znakového jazyka ve Spojených státech Amber Galloway Gallego, terapeut Erik Iversen, politický a bezpečnostní analytik Ntung Alex Mvuka, filmař a herec Ben Cole, nebo hudebníci Cheikh Lô a Debashish Bhattacharya.

Z České republiky se v rámci Voices of Meltingpot 2018 představí například geolog, klimatolog a popularizátor vědy Václav Cílek, psychiatr a psychoterapeut Ivan Verný, překladatel, shakespearolog Martin Hilský, nebo matematik, investor a filantrop Karel Janeček.

První ročník filmových rozhovorů Voices of Meltingpot nás přesvědčil, že má smysl jít do toho znovu. Zachytit na kameru a uchovat tak inspirativní myšlenky, které zazní v létě v Ostravě. Jak pro ty zájemce, kteří na Meltingpot nemohli přijet, tak i pro ty, kteří si chtějí svůj zážitek ze setkání s našimi výjimečnými hosty připomenout,” vysvětluje kurátorka fóra Meltingpot Zlata Holušová. Rozhovory ve zvláštním studiu během fóra Meltingpot 2018 vedla moderátorka Veronika Poláčková, režie se stejně jako poprvé ujal Robin Kašpařík.

Výjimečnost letošních videí Voices of Meltingpot oceňují i samotní řečníci. Například James Kakalios po zhlédnutí svého rozhovoru prohlásil: „Tak to je skvělé. Většinou nerad sleduji svá videa nebo poslouchám sám sebe, ale díky vám jsem se sám sobě stal snesitelným!! Poté, co jsem viděl trailer, se těším na všechna další videa.” Překladatel Martin Hilský napsal: “Moc se mi to líbí a k celému projektu vám gratuluji.

Čtvrtý ročník mezinárodního diskusního fóra Meltingpot proběhne od 17. do 20. července 2019 po boku festivalu Colours of Ostrava v industriálním areálu Dolních Vítkovic. Na osmi scénách nabídne přes 150 inspirativních řečníků z celého světa z různých oblastí společenského života. Více informací na www.meltingpotforum.com.

Voices of Meltingpot - 21 vybraných hostů Meltingpot 2018 - seznam s prolinky na rozhovory:

Debashish Bhattacharya

Caroline Carey

Václav Cílek

Ben Cole

Hayley Cutler

Rüdiger Dahlke

Scilla Elworthy

Amber Galloway Gallego

Amit Goswami

Martin Hilský

Erik Iversen

Karel Janeček

James Kakalios

Cheikh Lô

Bruno Marion

Horaia Mosadiq

Alex Ntung

John Perkins

Ivan Verný

Meik Wiking

Joseph Wippl

Zdroj:Jiří Sedlák, ArtsMarketing.CZ

 


Další články z rubriky

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Na vlně audioknih