Magazín Elita

POMÁHAT PRO KAŽDÉHO SAMOZŘEJMOSTÍ, ALE JINÉ JE SAMOZŘEJMOSTÍ

POMÁHAT PRO KAŽDÉHO SAMOZŘEJMOSTÍ, ALE JINÉ JE SAMOZŘEJMOSTÍ

Známá cvičitelka Hanka Kynychová už po dvanácté roztančila dětské domovy. Tým Nadačního fondu Hanky Kynychové  dotáhl do finále 12. ročník tanečního charitativního projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Přes sto dětí z dětských domovů z celé České republiky se sjelo do Prahy, aby se utkalo o medaile v tanečních a muzikálových disciplínách. „Smyslem projektu Hejbejte se a zpívejte je ukázat dětem, že úspěch přijde po opravdové dřině a tvrdé práci. Dětem a dětským domovů nerozdáváme žádné hmotné nebo finanční dary, ale věnujeme jim svůj čas, pozornost, emoce a jsme pro ně hlavně kamarádi,“ vysvětluje Hanka Kynychová o čem je její pomoc dětským domovům. Jak sama říká, pomáhat je normální. A své o tom ví i známé osobnosti, které projekt každoročně podporují. Ať už svým vystoupením nebo přijdou předat dětem medaile.

Mezi stálé podporovatele patří i zpěvačka Heidi Janků, která letos dorazila i se zlomenou nohou. Marek Dědik také ví, že pomáhat je normální, proto se i on věnuje přípravě choreografií do kategorie Latino dance. Letošní rok je pro něj opravdu náročný, přišel děti přijít i mezi náročnými tréninky soutěže StarDance, kde exceluje s herečkou Pavlou Tomicovou. 

Poprvé dorazil i Jaroslav Uhlíř a s dětmi si zazpíval několik svých hitů. „Dětem bych rád vzkázal, že když něco opravdu chtějí, ať si za tím jdou. A ať dělají cokoliv, ale hlavně, ať něco dělají,“ svěřil přední český hudebník, který je motivací pro nejednoho začínajícího zpěváka. 

SuperStar Tereza Mašková vidí své vystoupení jako malé zrníčko dobroty a lásky. "Největší odměnou za vystoupení pro mě byly upřímné oči dětí a jejich spontánní reakce a okamžitá reakce na hudbu jejich pohybem a tancem. Bylo vidět, jak jsou šťastné,“ popsala své pocity .

Marie Křížová, která se letos stala maminkou, ale i nadále pracuje a přesto si vyšetřila čas. „Když se řekne pomoc, jako první se mi vybaví přátelství a vnímavost. To, že vidíme, co se kolem nás děje a není nám to lhostejné,“ popsala svůj vztah k podpoře projektu.

Svým zpěvem děti potěšila také zpěvačka Marta Jandová, která do svého vystoupení zapojila i bubenickou skupinu Groove Army, kterou velmi dobře zná ze soutěže Česko Slovensko má talent. 

Akci podpořili také Nela Boudová, Ljuba Krbová, Laďka Něrgešová, Lejla Abbasová, Kateřina Neumannová, Petr Vojnar, Kristýna Janáčková, Elis Ochmanová, Natálie Grossová, Lukáš Randák a další.

Protože se celý letošní ročník akce Hejbetje se a zpívejte s Hankou Kynychovou nesl v českém a slovenském duchu a upozornil tak na sté výroční naší krásné země. Program byl zahájen českou státní hymnou v podání Pavlíny Senič. Úvodní taneční vystoupení, které připravila taneční skupina Artefact dance company. Zatančili společně s dětmi z dětských domovů a s Hankou Kynychovou na skladbu Bedřicha Smetany Vltava ze symfonického cyklu Má vlast.

Děti se utkaly v devíti soutěžních disciplínách od aerobicu, přes street dance, latino dance, až po muzikál a show dance. Dětem se celý rok věnovali kromě Hanky Kynychové také lektoři Radek Fišer, Marek Dědik, Martin Ivanecký, Lukáš Prokop, Jiří Minařík, Jan Hönig, Katrin Cvinerová a Lucie Škrobalová. Za celou organizací akce stojí manažerka Kateřina Fingralová.

Velký dík patří partnerům, bez nich by se 12. ročník nekonal: Úsovsko Food – výrobce tyčinek FIT, MČ Praha 1, KF production, Slim Pasta, Delicomat, Lays,  Cheetos,  Ovocňák, LEIFHEIT, vydavatelství knih Albatros, Artefact dance company, Max Sport, CEP sports, iLi dorty, GS – Green swan, Hamlyes, Penam, Pharma Activ, Miss cosmetic, H2Out a Taneční škola Maestro.

Již po šesté finálový program odmoderovala Miluška Bittnerová. „Je málo charitativních akcí, kde je vidět výsledek tak markantně jako na Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Je to spojení obrovské dřiny organizátorů, tet a dětí. Navíc tím, že moderuji již mnoho let, vidím i progres u dětí,“ pronesla česká Marilyn Monroe. 

 

 

Fotogalerie
9004 9005 9006 9007 9008

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během