Magazín Elita

ROYAL SQUAD OVLÁDNE PRAŽSKOU LUCERNU

ROYAL SQUAD OVLÁDNE PRAŽSKOU LUCERNU

Přední český bubeník Tokhi přišel před časem se žhavou novinkou. Spolu se svojí kapelou Groove Army vytvořil projekt Royal Squad, který v Čechách a širokém okolí nemá obdoby. Kapela má za sebou velmi úspěšnou sezónu, vydali totiž i desku Enter The G.A.R.S. Vrcholem sezóny zcela jistě bude pražský koncert v Lucerna Music Baru v pondělí 29. 10. 2018 od 20:00.

Jak bude večer s tímto mimořádným hudebním uskupením vypadat?

„Na fanoušky čeká speciálně upravený program, projekce, choreografie, klasicky už kostýmy a masky všude okolo, které k projektu patří. Jako support jsme si pozvali Marching Gang, bubeníky s elektronikou a samply, tedy pro nás ideální koncept. Se svými fanoušky pak pokřtíme i naši desku. Kmotry desky budou špičky české hudební scény, které si zatím necháme pro sebe. Před koncertem je však odtajníme na našem Facebooku. Mimo samotného křtu proběhne i představení portálu U Can, který nám teď pomáhá v kampani s ukradenými nástroji. A jako after zahraje náš DJ, který jezdí s Royal Squad, DJ Buldog,“ prozradil Tokhi.

Chvíli to ale vypadalo spíše tak, že je velký večer v ohrožení. „Vykradli nám zkušebnu. Nebyl asi přímo ohrožený koncert, protože se to stalo několik měsíců před ním, máme tedy pořád čas věci řešit, a taky už je většina v pořádku - včetně nového, a daleko vhodnějšího prostoru na zkoušení a sklady. Každopádně to bylo to nejhorší, co se může kapele, nebo muzikantovi stát,“ sdělil hrůzný zážitek přední český perkusionista. Tokhi se však stále snaží myslet pozitivně: „Věříme, že prostě všechno se děje z nějakého důvodu. Asi jsme potřebovali impuls, aby se zas všechno hnulo velkým krokem vpřed.“

Na krizovou situaci pár měsíců před koncertem nezůstala kapela sama. Díky portálu U Can mohli a mohou pomoci fanoušci a příznivci. Za jakýkoliv finanční příspěvek získali nejen dobrý pocit, že pomohli dobré věci, ale navíc získali dárek v podobě lístků na koncert či merche.

Zdá se vám tahle partička více než výjimečná? Tak vám nezbývá, než dorazit do Lucerna Music Baru a o jejich výjimečnosti se přesvědčit na vlastní oči. Opravdu to stojí za to! „Projekt Royal Squad je něco, co jsem ještě neviděl. Věřím, že je unikátní jak z hudebního pohledu, tak i tím, jak to vypadá, co má předat. Postavit na pódium deset bubeníků, DJe, další bicí sadu, barely a technicky vyřešit, aby nikdo nebyl přivázaný kabelem, aby se mohli všichni libovolně hýbat, což choreografie vyžaduje, to není zrovna snadný úkol, ale zatím to zvládáme,“ říká hrdě o svém projektu Tokhi, který dovedl svoji kapelu dokonce až na obrazovky TV Prima do soutěže Česko Slovensko má talent.

Royal Squad je něco, co posluchače skutečně rozpumpuje. Tokhi & The Groove Army chtějí prostřednictvím koncertu předat divákům a posluchačům podobné pocity, vibe a husí kůži po celém těle, jako mají oni sami při sledování show jako Cirque du Soleil, STOMP, Blue Man Group a podobných věcí. Jestli se jim to podaří, uvidíme poslední říjnové pondělí. „Jsem přesvědčený o tom, že je to jeden z mála projektů, které může Česká Republika poslat za hranice a on obstojí,“ uzavírá Tokhi.

Fotogalerie
8791 8793 8794

Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec