Magazín Elita

BRATŘI PODMOLOVÉ JAKO PRVNÍ ČEŠI SKOČÍ SPOLEČNÉ DVOJSALTO!

BRATŘI PODMOLOVÉ JAKO PRVNÍ ČEŠI SKOČÍ SPOLEČNÉ DVOJSALTO!

Jubilejní ročník FMX Gladiator Games, který se v pražské O2 areně uskuteční první listopadovou sobotu, proběhne podle všeho ve velkém stylu! Jedinečnou atmosféru, adrenalin a výkony na samé hranici všech limitů letos ještě umocní světový unikát v podobě společného dvojsalta. To, jako první Češi, předvedou Libor a Filip Podmolovi, kteří v jediný moment skočí současně vedle sebe stejný trik – double back flip neboli dvojsalto vzad. Týdny tvrdých tréninků, pilování chyb, vymýšlení koncepce, desítky zničených kusů molitanu v rámci tréninku „do měkkého“, litry spotřebovaného benzínu i drobné defekty na motocyklech – to vše za unikátním trikem stojí. 3. listopadu by tak mělo být veškeré úsilí v nabité O2 areně zúročeno!

Poslední týdny se u Libora a Filipa Podmola nesou v duchu tréninků a příprav na tento jedinečný kousek, který by měl být největším hitem letošního 18. ročníku FMX Gladiator Games.

A vzhledem k tomu, že za každým úspěchem, stojí desítky neúspěchů, za každým zdařilým skokem nespočet pádů a nehod a za každým jedinečným kouskem, který má působit dojmem „jako by nic“, se skrývají nekonečné hodiny slz, potu a dřiny, je třeba vše natrénovat do nejmenších detailů. Naštěstí v rámci tréningů si Libor a Filip mohou dopřát alespoň částečný komfort a trénovat tak takzvané do měkkého, v jejich případě do obří ohrady plné stovek kusů molitanu, tak, aby se dopady případných nezdařilých skoků alespoň trochu zmírnily.

„V rámci tréninků bylo potřeba nejprve samotný skok vyzkoušet a zjistit, zda vůbec může fungovat, tak, jak si ho představujeme. Chceme ho totiž na FMX Gladiator Games skočit společně vedle sebe, což představuje další úskalí. Musíme se jednak soustředit na sebe a vlastní koncentraci, aby se double back flip vydařil, ale zároveň pořád myslet na to, že je to vlastně týmová práce a alespoň periferně vnímat tohoto druhého. K tomu všemu navíc musíme při dvojsaltu skočit zhruba o 2 metry výše než při běžném skoku,“ vysvětluje Libor Podmol největší úskalí nového kousku a doplňuje: „Naštěstí jsme už v rámci prvotních tréninků zjistili, že to půjde, a tak teď už můžeme pilovat samotné provedení, zahrnující správnou nájezdovou rychlost a práci s plynem a spojkou i další technické záležitosti.“

 

Vyhráno a natrénováno na 100 % však zatím bratři Podmolové nemají, a tak i poslední týdny před show věnují dalšímu pilování triku, aby v O2 areně vše dopadlo podle jejich představ. A ačkoli se ve světe FMX prakticky nikdy nedá říct, že je něco na 100 %, lze zhruba 50 zdařilých skoků považovat za relativně bezpečnou hranici, kdy by mělo vše klapnout, minimálně po technické stránce. Pak ale do všeho vstupuje živá atmosféra show, zodpovědnost, koncentrace, nervozita i stav mysli - tedy to, co má ve finále na úspěch podstatný vliv, a i nepatrné detaily mohou hrát zásadní roli, proto ani samotní jezdci do poslední chvíle neví, zda trik skutečně vyjde.

Jak to vše nakonec dopadne zjistí Libor a Filip Podmol až společně s diváky, v nabité O2 areně 3. listopadu 2018. Doplňme, že kromě tréninku Libor Podmol aktuálně dokončuje svoji druhou knihu Deník Libora Podmola 2, kterou se chystá právě na FMX Gladiator Games pokřtít.

FMX Gladiator Games vypuknou v sobotu 3.11. v O2 areně v 17:30 a vstupenky je možné zakoupit už nyní v předprodejní síti Ticketportal.cz.

FMX Gladiator Games

Nejstarší freestyle motokrosová akce v Evropě, konající se každoročně se během podzimu v Praze. Divákům nabízí ty nejlepší FMX triky hvězd světové freestyle motokrosové scény, adrenalinovou zábavu, elektrizující atmosféru i podávanou pro celou rodinu. Pro více informací navštivte webové stránky FMX Gladiator Games na 
http://www.fmxgladiatorgames.com.    

Vstupenky k dispozici v předprodejní síti Ticketporal.cz od 990 Kč: ZDE

O2 arena – 3. 11. 2018 – 17:30 – Českomoravská 17, Praha 9

Fotogalerie
8666 8667 8668

Další články z rubriky

Harley-Davidson vydává webový seriál o závodě Africa Eco Race

Harley-Davidson vydává webový seriál o závodě Africa Eco Race

Harley-Davidson® představuje kolekce motocyklů Icons a Enthusiast 2024

Harley-Davidson® představuje kolekce motocyklů Icons a Enthusiast 2024

MOTOSALON 2024 byl ve znamení mnoha rekordů

MOTOSALON 2024 byl ve znamení mnoha rekordů

Výrobce hodinek PRIM slaví, výročí připomene limitovaná edice i speciální logo

Výrobce hodinek PRIM slaví, výročí připomene limitovaná edice i speciální logo

Nové modely Street Glide® a Road Glide® se odlišují výjimečným výkonem, inovacemi i odvážným designem

Nové modely Street Glide® a Road Glide® se odlišují výjimečným výkonem, inovacemi i odvážným designem