Magazín Elita

BATIST NEJ SESTŘIČKA JE IVANA LELKESOVÁ SI ZAHRAJE V SERIÁLU MODRÝ KÓD

BATIST NEJ SESTŘIČKA  JE IVANA LELKESOVÁ SI ZAHRAJE V SERIÁLU MODRÝ KÓD

O prvenství v jubilejním 10. ročníku oblíbené soutěže Batist Nej sestřička, který se konal v Městském Divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě, se utkalo deset zdravotních sestřiček a dva zdravotní bratři z nemocnic celé republiky. Početná porota, ve které zasedla Zuzana Bubílková, Jan Přeučil, Eva Hrušková, Bára Fišerová, Andrea Bezděková, Pavel Trávníček, Monika Trávníčková, Uršula Kluková, Katka Kornová a další významné osobnosti ze společenského, zdravotnického a kulturního života to neměla jednoduché. Vybíralo se podle sympatií a celkového dojmu.

A jak to dopadlo?

1. místo a titul Nej sestřička roku 2018 získala Ivana Lelkesová (č.1), porodní asistentka z Nemocnice v Novém Městě na Moravě. Vítězka radostí jen zářila. „Jsem šťastná a mám velkou radost. Parta tady byla úžasná a dojmy a zážitky jsou obrovské. U nás v nemocnici mám velikánskou podporu, někteří přijeli i sem za mnou do Náchoda. A oslavy budou, těším se na to,“ uvedla Nej sestřička roku 2018 Ivana Lelkesová.

2. místo si odnesla Simona Rýdlová (č.6), sestřička z Endoskopického centra Oblastní nemocnice v Náchodě

3. místo získal Michal Svoboda (č.5), zdravotní bratr z interní JIP v Nemocnici Na Bulovce

Titul Batist Sympatie 2018 má Eva Drahorádová, staniční sestra z chirurgie Oblastní nemocnice Kladno.

Během večera vystoupila Míša Nosková, Petra Černocká, Hana Křížková, Ivana Jirešová, Ilona Csáková, Felix Slováček ml, Pepa Vágner, Petra Slaninová, Anička Slováčková. Patronkou jedné z finalistek byla herečka Eva Burešová, která si práci zdravotní sestřičky „zkouší“ v seriálu Modrý kód. „Prostředí soutěže Batist Nej sestřička zažívám poprvé. Stále se volí jen nejkrásnější holka nebo chlap, tak jsem ráda, že se tímto náročné povolání zdravotníků zviditelňuje,“ uvedla Eva Burešová. „Teď jsem si zdravotnictví užila, týden jsem ležela v nemocnici s ledvinovým kamenem a péče byla bezvadná. Akorát s jednou sestrou jsem měla problém, ale když pak měla noční službu, vše jsme si vysvětlily a byla to má nejmilejší sestřička. Hodně jsem v nemocnici sledovala práci sestřiček, protože to se mi hodí k natáčení Modrého kódu. Spousta diváků a hlavně děti si mne ztotožňují s mojí seriálovou postavou a ptají se mi, jestli můj porod ve výtahu bylo opravdový. Je vidět, že povolání zdravotníků je pro lidi stále zajímavé, alespoň na obrazovce.“

Muzikant Felix Slováček ml., jako vždy chytil za srdce svým vystoupením, ale něco lehce zaskočilo: „Očekával jsem dvanáct sestřiček a překvapilo mě, že jsou mezi nimi i dva chlapi. Když o tom přemýšlím, nevím, jestli bych jako muž tu sesterskou práci zvládl. Nikdy jsem nebyl vážně nemocný, jen jednou jsem si uřízl šlachu na prostředníčku pravé ruky. Pan docent Svoboda mi jí v nemocnici na pražských Vinohradech bezchybně sešil, takže mohu bez problémů hrát. A byla tam sestřička, která mi prst pofoukala a bolelo to o hodně méně. Ale spíš si vzpomínám na svého dědu, který byl hospitalizovaný v hospicu a myšlenkově byl už úplně mimo, jak s ním sestřičky krásně a trpělivě jednaly. Klobouk dolů,“ usmál se při vzpomínce Felix Slováček ml. 

Historicky v soutěži Batist Nej sestřička bodoval zdravotní bratr. Michal Svoboda z Nemocnice Na Bulovce, byl svým třetím místem hodně překvapený. „Určitě jsem to nečekal a je to příjemné. A udělal bych pravidlem, aby mezi soutěžícími sestrami byli i muži. Byli jsme v soutěži dva chlapi a určitě mohu mluvit i za Jirku Medka, že jsme tu s ženskými udělali dobrou partu. Sedli jsme si a doufám, že se ještě někdy sejdeme.“

Obrovskou podporu z publika měla „domácí“ Simona Rýdlová (35), sestřička z náchodské nemocnice. „Touha nezklamat, mě to trošku svazovala, ale brzy to ze mne spadlo. Holky v publiku mě hodně podpořily, bylo to slyšet a bylo to znát. Mám velkou radost. Hned po víkendu jdu do práce, tak určitě ještě domluvíme nějakou oslavu.“

Generální ředitel společnost Batist Medical Tomáš Mertlík byl s průběhem akce spokojen. Spokojeností zářil i David Novotný, spolupořadatel soutěže: „Vítězům gratuluji a moc děkuji všem soutěžícím. Byli bezvadní. Pro mě jsou ale vítězové všechny sestřičky a zdravotní bratři v republice, kteří svoje povolání dělají s náležitou péčí a láskou.

Poděkování patří generálním partnerům soutěže BATIST Medical a.s. a Královéhradecká lékárna a.s. a hlavnímu mediálnímu partnerovi TV Prima a Top Star, ale i dalším důležitým partnerům soutěže, bez jejichž pomoci by se soutěž neuskutečnila.

Jejich přehled najdete na internetu: www.nejsestricka.cz

Informace o soutěži naleznete též na Facebooku: https://www.facebook.com/BatistNejSestricka

Fotogalerie
8550 8551 8552 8553

Další články z rubriky

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe