Magazín Elita

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Sezona květáku bez pořádné květákové polévky by nebyla možná.

Ingredience:

  • 1 střední květák
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml sladké smetany
  • 1,5 l vody
  • 0,5 l masového nebo zeleninového vývaru
  • muškátový oříšek
  • 2 lžičky nasekané pažitky
  • sůl, špetka pepře

Postup:

Květák rozdělíme na malé růžice a dáme vařit do osolené vody a pozor, vaříme ho jen do poloměkka.     

Ve druhém hrnci rozpustíme másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou zasmahneme, pak přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.

Jíšku zalijeme vývarem. Přidáme předvařený květák i s vývarem z něj a vaříme, dokud úplně nezměkne.

Přidáme smetanu, podle chuti dosolíme, asi tak třikrát strouhneme muškátový oříšek a necháme  2-3 minuty probublávat. Pak už jen dozdobíme čerstvou petrželkou a máme hotovo.

 


Další články z rubriky

ČERNÝ KOHOUT V PROKOPSKÉM ÚDOLÍ JE MÍSTEM NEVŠEDNÍCH ZÁŽITKŮ

ČERNÝ KOHOUT V PROKOPSKÉM ÚDOLÍ JE MÍSTEM NEVŠEDNÍCH ZÁŽITKŮ

POZNÁVEJTE GASTRONOMII S PEČETÍ ZLATÝCH LVŮ

POZNÁVEJTE GASTRONOMII S PEČETÍ ZLATÝCH LVŮ

POZNÁVEJTE GASTRONOMII S PEČETÍ ZLATÝCH LVŮ

POZNÁVEJTE GASTRONOMII S PEČETÍ ZLATÝCH LVŮ

SOLNOHRADSKO, ZÁŽITKY JSOU TAK BLÍZKO…

SOLNOHRADSKO, ZÁŽITKY JSOU TAK BLÍZKO…

NOVÉ MENU RESTAURACI NOLA STOJÍ ZA TO!

NOVÉ MENU RESTAURACI NOLA STOJÍ ZA TO!

Miss Princess

BETA GLUCAN