Magazín Elita

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Sezona květáku bez pořádné květákové polévky by nebyla možná.

Ingredience:

  • 1 střední květák
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml sladké smetany
  • 1,5 l vody
  • 0,5 l masového nebo zeleninového vývaru
  • muškátový oříšek
  • 2 lžičky nasekané pažitky
  • sůl, špetka pepře

Postup:

Květák rozdělíme na malé růžice a dáme vařit do osolené vody a pozor, vaříme ho jen do poloměkka.     

Ve druhém hrnci rozpustíme másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou zasmahneme, pak přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.

Jíšku zalijeme vývarem. Přidáme předvařený květák i s vývarem z něj a vaříme, dokud úplně nezměkne.

Přidáme smetanu, podle chuti dosolíme, asi tak třikrát strouhneme muškátový oříšek a necháme  2-3 minuty probublávat. Pak už jen dozdobíme čerstvou petrželkou a máme hotovo.

 


Další články z rubriky

ANANASOVÁ MARMELÁDA S BECHEROVKOU

ANANASOVÁ MARMELÁDA S BECHEROVKOU

VEČEŘE V OBLACÍCH JE ADRENALINOVÝM ZÁŽITKEM!

VEČEŘE V OBLACÍCH JE ADRENALINOVÝM ZÁŽITKEM!

PIKANTNÍ QUICHE

PIKANTNÍ QUICHE

NECHTE SE PŘENÉST CHUTÍ KOKOSU DO TEPLÝCH KRAJŮ

NECHTE SE PŘENÉST CHUTÍ KOKOSU DO TEPLÝCH KRAJŮ

MEDŽUGORIE JE PO LURDÁCH DRUHÉ NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ POUTNÍ MÍSTO

MEDŽUGORIE JE PO LURDÁCH DRUHÉ NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ POUTNÍ MÍSTO

ALFONS MUCHA - SLOVANSKÁ EPOPEJ