Magazín Elita

JAK NEJLÉPE UCHOVÁVAT POTRAVINY V LÉTĚ

JAK NEJLÉPE UCHOVÁVAT POTRAVINY V LÉTĚ

Chceme-li, co nejdéle uchovat potraviny svěží, musíme je zbavit bakterií, kvasinek a plísní. Konzervace je metoda, jejímž cílem je přerušení či zpomalení rozmnožování mikroorganismů. Mezi nejběžnější konzervace, snižující množství vody v potravinách patří například sušení, solení, uzení a kandování. Další možností konzervace je zbavení potravin kyslíku například vakuováním. Potraviny nemohou oxidovat, protože bakterie a plísně nemají příznivé podmínky pro svůj rozvoj, ale není vhodné pro každé potraviny. Hodí se nejlépe na maso, uzeniny a sýry Další známé metody jsou chlazení při 3 až 4 °C a tradiční sterilace, kdy jsou potraviny zahřáté na 115 až 140 °C. Při dodržení všech pravidel se takto dají uchovat po celý rok.

-red-


Další články z rubriky

SKVĚLÉ DOMÁCÍ NANUKY

SKVĚLÉ DOMÁCÍ NANUKY

MARTIN PÍSAŘÍK S IGOREM BREZOVAREM BYLI SVĚDKY SVRŽENÍ BOMB NA VESNICI V HORÁCH...

MARTIN PÍSAŘÍK S IGOREM BREZOVAREM BYLI SVĚDKY SVRŽENÍ BOMB NA VESNICI V HORÁCH...

GURMÁNSKÉ LÉTO S VYNIKAJÍCÍMI BURGERY V NOLE

GURMÁNSKÉ LÉTO S VYNIKAJÍCÍMI BURGERY V NOLE

MELOUNOVÝ SORBET

MELOUNOVÝ SORBET

KUKUŘIČNÁ BLUDIŠTĚ SE OTEVŘELA I LETOS! DĚTI BUDOU HLEDAT PŘÍŠERKY

KUKUŘIČNÁ BLUDIŠTĚ SE OTEVŘELA I LETOS! DĚTI BUDOU HLEDAT PŘÍŠERKY

ALFONS MUCHA - SLOVANSKÁ EPOPEJ