Magazín Elita

JAK NEJLÉPE UCHOVÁVAT POTRAVINY V LÉTĚ

JAK NEJLÉPE UCHOVÁVAT POTRAVINY V LÉTĚ

Chceme-li, co nejdéle uchovat potraviny svěží, musíme je zbavit bakterií, kvasinek a plísní. Konzervace je metoda, jejímž cílem je přerušení či zpomalení rozmnožování mikroorganismů. Mezi nejběžnější konzervace, snižující množství vody v potravinách patří například sušení, solení, uzení a kandování. Další možností konzervace je zbavení potravin kyslíku například vakuováním. Potraviny nemohou oxidovat, protože bakterie a plísně nemají příznivé podmínky pro svůj rozvoj, ale není vhodné pro každé potraviny. Hodí se nejlépe na maso, uzeniny a sýry Další známé metody jsou chlazení při 3 až 4 °C a tradiční sterilace, kdy jsou potraviny zahřáté na 115 až 140 °C. Při dodržení všech pravidel se takto dají uchovat po celý rok.

-red-


Další články z rubriky

K HUSE PATŘÍ ZWEIGELTREBE, KE KAPROVI ZASE RULANDSKE

K HUSE PATŘÍ ZWEIGELTREBE, KE KAPROVI ZASE RULANDSKE

VSTUPTE STYLOVĚ DO BRAN PODZIMU S DINNER IN THE SKY

VSTUPTE STYLOVĚ DO BRAN PODZIMU S DINNER IN THE SKY

V OC QUADRIO SI OPRAVDU VYBERETE. NALEZNETE ZDE GASTRONOMII Z CELÉHO SVĚTA!

V OC QUADRIO SI OPRAVDU VYBERETE. NALEZNETE ZDE GASTRONOMII Z CELÉHO SVĚTA!

ANANASOVÁ MARMELÁDA S BECHEROVKOU

ANANASOVÁ MARMELÁDA S BECHEROVKOU

VEČEŘE V OBLACÍCH JE ADRENALINOVÝM ZÁŽITKEM!

VEČEŘE V OBLACÍCH JE ADRENALINOVÝM ZÁŽITKEM!

ALFONS MUCHA - SLOVANSKÁ EPOPEJ