Magazín Elita

JAK NEJLÉPE UCHOVÁVAT POTRAVINY V LÉTĚ

JAK NEJLÉPE UCHOVÁVAT POTRAVINY V LÉTĚ

Chceme-li, co nejdéle uchovat potraviny svěží, musíme je zbavit bakterií, kvasinek a plísní. Konzervace je metoda, jejímž cílem je přerušení či zpomalení rozmnožování mikroorganismů. Mezi nejběžnější konzervace, snižující množství vody v potravinách patří například sušení, solení, uzení a kandování. Další možností konzervace je zbavení potravin kyslíku například vakuováním. Potraviny nemohou oxidovat, protože bakterie a plísně nemají příznivé podmínky pro svůj rozvoj, ale není vhodné pro každé potraviny. Hodí se nejlépe na maso, uzeniny a sýry Další známé metody jsou chlazení při 3 až 4 °C a tradiční sterilace, kdy jsou potraviny zahřáté na 115 až 140 °C. Při dodržení všech pravidel se takto dají uchovat po celý rok.

-red-


Další články z rubriky

EXKLUZIVNÍ LIMITOVANÁ SADA KUBÁNSKÉHO RUMU TRIBUTO 2018

EXKLUZIVNÍ LIMITOVANÁ SADA KUBÁNSKÉHO RUMU TRIBUTO 2018

TOMÁŠ MATONOHA SI UŽ ROKY UŽÍVÁ DOVOLENOU NA ČTYŘECH KOLECH

TOMÁŠ MATONOHA SI UŽ ROKY UŽÍVÁ DOVOLENOU NA ČTYŘECH KOLECH

JUBILEJNÍ PREZIDENTSKÉ SEKTY A TICHÁ VÍNA VYTVOŘENÁ K PŘÍLEŽITOSTI VÝROČÍ 100 LET ČSR

JUBILEJNÍ PREZIDENTSKÉ SEKTY A TICHÁ VÍNA VYTVOŘENÁ K PŘÍLEŽITOSTI VÝROČÍ 100 LET ČSR

RÁDI CESTUJETE OBYTNÝM AUTEM NEBO KARAVANEM? NAVŠTIVTE CARAVANING BRNO

RÁDI CESTUJETE OBYTNÝM AUTEM NEBO KARAVANEM? NAVŠTIVTE CARAVANING BRNO

ŽEBÍRKA NA MEDU

ŽEBÍRKA NA MEDU

ALFONS MUCHA - SLOVANSKÁ EPOPEJ