Magazín Elita

MARTIN MAXA NA SEBE NATÁHL MONTÉRKY A MAKÁ NA STAVBĚ

MARTIN MAXA NA SEBE NATÁHL MONTÉRKY A MAKÁ NA STAVBĚ

Celá řada umělců, která se pustila do obchodních aktivit, dříve či později zkrachovala. Najdou se ovšem i výjimky. Že je zdatným podnikatelem například zpěvák a malíř Martin Maxa není žádné tajemství. Mnozí si určitě pamatují, že než se začal profesionálně věnovat hudbě, provozoval několik úspěšných restaurací a klubů. Teď ale zašel ještě dál. V Roudnici nad Labem vlastní totiž Martin hned několik nemovitostí, de facto celou jednu ulici v centru tohoto malebného městečka. A v tomto komplexu se rozhodl vybudovat hotel, který staví doslova vlastníma rukama.

Jako řemeslník je prý velice zarputilý a ve dnech, kdy nemá koncert, stráví na stavbě v montérkách klidně i dvanáct hodin. „Po náročné operaci páteře, kterou jsem podstoupil v prosinci, jsem už zase v pořádku a fyzická zátěž mi nedělá problém,“ prozradil Martin.

Poněvadž si ale uvědomuje, že zdraví má jen jedno, neváhal se, společně s dalším místním usedlíkem Michalem Horáčkem, zapojit do protestů proti zrušení roudnické nemocnice. „Bohužel se nemohu zbavit dojmu, že za současnými problémy stojí opět jenom peníze a zákulisní machinace. Doufám ale, že tato demonstrace, společně s dalšími formami protestů, přinese kýžený efekt a naše kvalitně fungující nemocnice zůstane zachována a v dobrých rukou,“ povzbudil Martin Maxa z pódia několik stovek svých protestujících sousedů, kteří jeho slova ocenili bouřlivým potleskem.

Pokud jde o Martinův hotel, tam naštěstí zákulisní praktiky a komplikace nehrozí, jelikož vše je pouze na něm. „Je to tak. Vnitřní dispozice, vybavení i design jsem si vymyslel sám a všechno to realizuju doslova vlastnoručně, jen s několika pomocníky. Naštěstí mi ještě utkvěly v hlavě dostatečné matematické znalosti, abych zvládnul spočítat sklon střechy a podobně. Krom toho vynášení cihel a dlažby do patra je skvělé kardio cvičení,“ směje se Martin.

-zm-

Fotogalerie
8161 8162 8163

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih