Magazín Elita

KOSMETIKA PRO MODERNÍ CHLAPY? INSPIRUJTE SE 3 TIPY OD HAWKINS & BRIMBLE

KOSMETIKA PRO MODERNÍ CHLAPY? INSPIRUJTE SE 3 TIPY OD HAWKINS & BRIMBLE

Péče o pleť už v dnešní době není jen výsadou žen, ale i moderních mužů! Zatímco předešlé generace si vystačily s mýdlem a pořádně ostrou břitvou, dnes se nabízí řada možností, jak svou pokožku udržet atraktivní, zdravou a přesto mužnou. Jak si ale mezi kosmetickými pomocníky vybrat a které rituály je vhodné dodržovat? Inspirujte se tipy britské značky Hawkins & Brimble, které z každého chlapa vykouzlí přitažlivého gentlemana.

1. Čistota je základ

Čistá a voňavá pokožka je asi tím nejzákladnějším, co nás v péči o zevnějšek může napadnout. Zároveň je ale potřeba myslet i na to, abychom o svou pleť, pokožku i vlasy pečovali správným způsobem. Obyčejná mýdla mají tendenci spíš vysušovat, proto si ve výsledku jejich používáním můžete ublížit. Jelikož muži mají obvykle rozšířené póry a aktivní mazové žlázy, při ztrátě hydratace u nich pak mohou vzniknout různé kožní problémy. Stejné je to i s šampóny, jejichž špatný výběr může mít za následek vznik lupů nebo padání vlasů. Aby zůstala pokožka vašeho těla i pleť ve správné rovnováze, doporučujeme používat mýdla, sprchové gely a šampóny s přírodními ingrediencemi a bez obsahu zbytečných chemických složek, jako jsou parabeny, barviva či SLS. Vyzkoušejte třeba sprchový gel Hawkins & Brimble s jemnou vůní elemi a ženšenu nebo mycí gel na obličej, jenž zajistí péči i pro holením namáhanou pleť.

Náš tip: Pro co nejdokonalejší vyčištění pleti sáhněte 2-3x týdně po peelingu, který odstraní i nečistoty usazené hluboko v pórech. Výsledkem bude nejen svěží vzhled pokožky, ale i zabránění zarůstání vousů.

2. Blahodárná hydratace

Hydrataci jsme už zmínili a znovu ji zdůrazníme, jde totiž o nejdůležitější krok, který vám zajistí krásnou a zdravě vyhlížející pokožku. Vysušování pokožky vede ke ztrátě pružnosti a ta zase ke vzniku nehezkých vrásek, takže pokud si chcete zachovat mladistvý vzhled i do budoucna, musíte s péčí začít včas! Druhým nepříjemným problémem způsobeným nedostatkem hydratace může být podráždění pleti, která je namáhaná především při pravidelném holení. Proto doporučujeme používat speciální krém po holení, který kůži zklidní a také zredukuje její zarudnutí. Balzám Hawkins & Brimble s přídavkem olivového a mandlového oleje navíc doplňuje vlhkost a snadno se vstřebává.

Náš tip: Pěstujete si knír nebo pořádný plnovous? Pak neomezujte hydrataci jen na oblast obličeje! Vyživující olej na vousy a knír od Hawkins & Brimble - obsahující arganový olej, vitamín E a mastné kyseliny - pronikne až ke kořínkům a regeneruje poškozené folikuly. Výsledkem budou měkké a lesklé vousy, které jen tak nezešednou :).

3. Perfektní styling

Správný gentleman chodí vždy upravený! Protože dokonalý vzhled není jen o péči, ale i celkové úpravě vlasů a vousů, nezapomeňte na závěr svých zkrášlovacích rituálů sáhnout po kvalitní stylingové a holící výbavě. Začít můžete u balzámů nebo krémů na holení, které v doprovodu štětky s přírodními štětinami vykouzlí dokonale hladkou tvář. Toužíte-li konečně zkrotit a zafixovat své nepoddajné vlasy nebo rozcuchaný účes, zaručeně úspěšné budou stylingové vosky či pomády, které lze aplikovat do suchých i vlhkých vlasů.

Fotogalerie
8090

Další články z rubriky

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Hejty na tepelná čerpadla se množí.  Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Hejty na tepelná čerpadla se množí. Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku