Magazín Elita

JEZDCI STÁJE CHAROUZ RACING SYSTEM A ČESKÉ MISS SE SEŠLI V PRAGA ARÉNĚ

JEZDCI STÁJE CHAROUZ RACING SYSTEM A ČESKÉ MISS SE SEŠLI V PRAGA ARÉNĚ

Sport, rychlá kola a krása - to prostě k sobě patří a jednoznačně přitahuje pozornost. Nemohlo tomu být jinak ani v Praga Aréně, kde se sešli jezdci Charouz Racing System, historicky první české stáje v seriálu Formule 2 a nejkrásnější dívky, které byly jen několik desítek hodin korunovány v soutěži Česká Miss 2018. Nechyběli ani zajíčci Playboy, sexy hostesky a partneři týmu či zástupci médií. Ti všichni si užili odpoledne plné dobrého jídla, pití, zábavy a závodů na motokárách.

Celé odpoledne tam mohli fanoušci motorsportu obdivovat monopost reprezentanta šampionátu F4 Toma Beckhäusera a hlavně formuli 2 vítěze z Monaka Antonia Fuoca. Oba vozy bedlivě hlídali technici Charouz Racing System. Aby také ne, takový stroj je pořádně drahá "legrace" a možnost fyzicky se jej dotknout, se nenaskytne každý den. A kde jsou formule, tam bývají i jezdci. Stejně tak tomu bylo i v Praga Aréně.

Největšími hvězdami odpoledne byli samozřejmě jezdci F2 Antonio Fuoco a Louis Delétraz. Ital Antonio před pár týdny vyhrál jeden z nejprestižnějších závodů celé sezóny - sprint v křivolatých uličkách Monte Carlo. Obrovský úspěch české stáje pak dokonal Švýcar Louis Delétraz, který tam suverénně obsadil druhé místo.

Tyto dva borce doplnili kolegové z Formule 4 Tom Beckhäuser a Lirim Zendeli.  Zatímco pilot s makedonskými kořeny, bochumský rodák Zendeli s obrovským náskokem vede průběžné pořadí německé F4, Beckhäuser coby nováček sbírá důležité body. Oba válčí za tým US Racing - Charouz Racing System, kde došlo ke spojení sil bratra legendárního Michaela Schumachera - Ralpha a Antonína Charouze. To, že jde o opravdu dobře zvolenou spolupráci, dokazuje i pohled na průběžné pořadí týmů německé F4, kde USR-CHRS vede s velkým přehledem. Pátým do party neohrožených jezdců v pražské motokárové aréně byl talentovaný Petr Ptáček. Ten pro změnu jezdí převážně italskou F4 v barvách týmu, momentálně je vůbec nejlepším nováčkem a i on patří pod křídla Antonína Charouze.

Missky si převzaly ceny

Ačkoli setkání probíhalo v ryze sportovním prostředí, závodníkům směle konkurovala i ženská krása. Za hvězdy v Praga Areně byly i novopečené České Miss. PR specialista značky Hyundai Jan Pohorský v rámci akce předal třem nejkrásnějším dívkám - nové České Miss Lee Šteflíčkové, I. vicemiss Janě Šiškové a II. vicemiss Tereze Křivánkové - klíčky od vozů Hyundai Kona (Křivánková pak dostala na vlastní žádost Hyundai i10 v automatu). Závodní odpoledne si nenechaly ujít ani další finalistky tradiční soutěže krásy, konkrétně Aneta Mitušinová, Tereza Havlová, Mariana Bečková a Lucie Korubová a nutno podotknout, že letošní ročník byl nadmíru vydařený, všechny dívky jsou vskutku nádherné.

Kdo porazí Fuoca vyhraje hodinky za 100 tisíc

Celé odpoledne se však nejen hodovalo, ale také závodilo. Na motokárové trati se představilo několik desítek závodníků z řad novinářů i partnerů Charouz Racing System. Samostatnou kategorií pak byly ženy a České Miss. Výsledky v tomto případě nejsou vůbec důležité. Šlo především o zábavu, i když je pravdou, že ve hře byly hodně zajímavé ceny. První tři z jednotlivých kategorií si odnesli dárky od společností FAST ČR, Manner, Camp David či Autozastovku a Autonadstovku. Není však více srdcervoucí pohled, než smutná žena. A tak každá dáma dostala při odchodu květinu od Florea.cz. Vyhlášen byl i první ročník dlouhodobé soutěže Sencor Cup, kde jsou hlavní cenou hodinky značky Corum za 100 tisíc korun. Získá je ten, kdo jako první na motokárách pokoří čas nastavený od Antonia Fuoca, případně se k němu nejvíce přiblíží. Ve hře jsou však i další super ceny od společnosti Sencor. Pro podrobnější informace sledujte FB stránky Praga Areny.

Shrnuto a podtrženo, v Praga Areně to bylo hodně pěkné odpoledne. Nezbývá než doufat, že jezdci týmu Charouz Racing System brzy zajedou další super výsledky a budou se o ně chtít opět podělit. Palce jim můžete držet už 22.- 24. června, kdy se jede další díl seriálu Formule 2 na slavném okruhu Paula Ricarda ve Francii. Jako vždy v této sezóně sezónu budou závody i tentokrát součástí kolotoče Formule 1.

Vizitky jezdců

Antonio Fuoco

Věk: 22 let

Tým: Charouz Racing System 

Zajímavost: člen Ferrari Driver Academy. V roce 2015 testoval monopost F1 Ferrari na Red Bull Ringu.

 

Louis Delétraz

Věk: 21 let

Tým: Charouz Racing System

Zajímavost: je synem jezdce série Le Mans a F1 Jean-Denise Delétraze. V roce 2016 byl členem programu mladých jezdců stáje Renault.

 

Lirim Zendeli

Věk: 19 let

Tým: US Racing - CHRS

Zajímavost: v krvi mu koluje makedonská krev, mezi jeho koníčky patří takewondo. V letošní sezóně má jediný cíl - vyhrát seriál ADAC Formule 4.

 

Tom Beckhäuser

Věk: 19 let

Tým: US Racing - CHRS

Zajímavost: do formule 4 doslova skočil teprve loni, do té doby prakticky vůbec nezávodil. Dnes už v šampionátu sbírá body a je českým reprezentantem.

 

Petr Ptáček

Věk: 16 let

Tým: Bhaitech Engineering

Zajímavost: začínal na motokárách, kde získal mnoho úspěchů. Momentálně vede pořadí nováčků italské F4, jeho snem je usednout do kokpitu F1.

 

Foto: Petr Bureš a Václav Tměj

Fotogalerie
8032 8033 8035 8036