Magazín Elita

SUPEROVOCNÁ INSPIRACE PRO HORKÉ DNY

SUPEROVOCNÁ INSPIRACE PRO HORKÉ DNY

Jarní a letní prosluněné dny lákají k posezení na terase s rodinou a přáteli a vybízejí k osvěžení v podobě lahodných limonád ze sirupů Jupí. Superovocné sirupy Jupí s 20 % ovocné šťávy v devíti oblíbených příchutích bez konzervantů, umělých barviv a sladidel jsou plné chuti a báječné letní nálady.  V nových Jupí sirupech té nejvyšší kvality je tolik ovoce, že s nimi vykouzlíte nejenom lahodné nápoje, ale využijete je také při přípravě originálních dezertů.

Vybrali jsme pro vás tři recepty na sezónu jahod a horkého slunce. Více inspirace najdete na www.jupiland.cz nebo na FB stránce Jupí Sirupy.

Ovocné nanuky

Ingredience:

  • 300 ml vody
  • 20 ml sirupu
  • Šťáva z ½ limety

Nanuky můžeme obohatit o ingredience podle vlastbí chuti:

  • Pomerančové: šťáva z 1 pomeranče, lžička strouhané pomerančové kůry, kousky pomeranče na ozdobení
  • Jahodové: 100 g rozmixovaných čerstvých jahod, hrst nadrobno nasekané čerstvé máty, pokrájené jahody na ozdobu
  • Bezové: nadrobno nasekaná čerstvá máta, jedlé květy na ozdobu

Postup:

  1. Smíchejte vodu, šťávu z limety a sirup v příchuti, kterou jste si vybrali.
  2. Do vodové směsi vmíchejte zbylé ingredience ladící s příchutí sirupu.
  3. Vše nalijte do forem na nanuky a přes noc nechte ztuhnout v mrazáku.

Tip:  Pokud nemáte formy na domácí nanuky, můžete mrazit v kelímcích od jogurtu a po několika hodinách mrazení doplnit špachtlí.

 

Limonádové ledy

Ingredience na hruškové:

  • 2 hrušky
  • 150 ml vody + další voda na dolití
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 100 ml hruškového sirupu

Ingredience na zahradní směs:

  • 50 g jahod
  • 50 g malin + několik dalších malin na zdobení
  • 50 g borůvek + několik dalších borůvek na zdobení
  • 150 ml vody + další voda na dolití
  • 100 ml sirupu zahradní směs
  • Čerstvá máta

Postup:

  1. Připravte si ovocný základ na hruškové ledy tak, že do hrnce pokrájíte 1 hrušku zbavenou slupky a jadřinců, přidáte 150 ml vody, sirup a 1 snítku rozmarýnu.
  2. Zároveň připravte ovocný základ pro ledy s příchutí zahradního ovoce tak, že do hrnce vložíte rozmixované ovoce, 150 ml vody a sirup.
  3. Obsah obou hrnců přiveďte k varu a asi 3 minuty vařte. Poté odstavte a nechte zcela vystydnout.
  4. Z hruškového rozvaru vyjměte rozmarýn a dohladka vše rozmixujte tyčovým mixerem.
  5. Připravte si formy na led. Každou formu do poloviny naplňte ovocným rozvarem a uložte na několik hodin do mrazáku.
  6. Po zamražení dolijte formy vodou a do vody přidejte ovoce a bylinky na ozdobu – hruškové ozdobte kousky pokrájené hrušky a jehličkami rozmarýnu, ledy ze zahradní směsi ozdobte malinami, borůvkami a mátou.
  7. Znovu uložte formy do mrazáku a nechte úplně zmrznout.

Tip: Jak servírovat? Do sklenice vložte několik kostek ledu, zalijte vodou (může být i perlivá) a limonádu ještě ozdobte čerstvým ovocem nebo bylinkami.

Zdroj: Alex Petráková

 

Fotogalerie
7987

Další články z rubriky

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Památky na Vysočině otevírají své brány

Památky na Vysočině otevírají své brány

Zelená hora po finální rekonstrukci ambitu jako rubínový klenot v krajině

Zelená hora po finální rekonstrukci ambitu jako rubínový klenot v krajině

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

Na vlně audioknih