Magazín Elita

HEREČKY MÍŠA DOLINOVÁ A VERONIKA ŽILKOVÁ SI JDOU PO KRKU. PROČ?

HEREČKY MÍŠA DOLINOVÁ A VERONIKA ŽILKOVÁ SI JDOU PO KRKU. PROČ?

Dvě uznávané herečky Michaela Dolinová a Veronika Žilková si jdou po krku. Vytáhly na sebe kuchyňské nože a paličky. Došly tak daleko, že do sporu vtáhly i své okolí… Ne nebojte se, není to ve skutečnosti, jde o připravovanou komedii kanadské autorky Caroline Smith Čarodějky v kuchyni. Diváci se tak stanou svědky výměny ostrých rozbrojů, ale zároveň si užijí i hodně legrace. 

„Je to tak. Opravdu si jdeme s Veronikou po krku. Tato hra je právě o tom! Dvě starší, nesnášející se herečky, spolu uvádí v televizním studiu cooking show. A teď by každá měla ráda navrch. Firma Eta mě vybavila kuchyňskými spotřebiči a tak se na jevišti opravdu kuchtí. Celkově je hra hodně živá, do děje jsou zapojeni i diváci a nikdo se nenudí,“ přiblížila Míša Dolinová komedii, kterou poprvé zajišťuje i producentsky. O režii požádala Romana Štolpu a postavu její sokyně si střihne Veronika Žilková.

„S Míšou se znám už hodně dlouho. Když byla „rosničkou“ na Nově, tak já jsem jí parodovala v pořadu Tele Tele, takže si máme opravdu co vyřizovat,“ smála se Veronika Žilková. Herečka také vzpomínala, jestli si s některým hereckým kolegou nebo kolegyní šla po krku tak, jako s Dolinovou v připravované komedii.

„No jasně, se svým manželem. V roce 2013 jsme hráli představení Apartmá v hotelu Plaza. Z domova jsme na představení dojeli už mírně rozhádání, v šatně jsme spolu nemluvili a na scéně jsme se museli líbat. Ano, to je přesně ten případ, kdy bych na kolegu vytáhla nůž a ten kolega se jmenoval Stropnický. Naštěstí se představení hrálo jen pětkrát, protože manžel pak vstoupil do politiky a s divadlem byl konec“ smála se Veronika Žilková.

O roli syna a režiséra cooking show v jedné osobě se bude dělit Ladislav Ondřej a skutečný syn Veroniky Žilkové Vincent Navrátil.

„S mámou stojím na jevišti podruhé a nevnímám ji jako matku. Ona je tak dobrá, že zapomenu, že je to Veronika Žilková a soustředím se jen na tu postavu,“ uvedl Vincent a dodal, „pravdou je, že v reálu má jako matka pro mne připraveno spoustu rad do života, ona je v tomto hodně akční, ale záleží jen na mně, kolik si jich beru. Máme takovou dohodu, že když potřebuji radu, mohu za ní přijít. Stává se ale, že si nechá poradit i ona ode mne, jak já to vidím svýma mladýma očima. Mám jí tímto v péči, a proto vypadá stále tak úžasně a mladě,“ chlubil se Vincent.

Herec Ladislav Ondřej se na účinkování v komedii Čarodějky v kuchyni hodně moc těší. „Vůbec jsem neváhal a kývl na Míšinu nabídku synovské role. Přestože už je mi skoro třicet let, ti synové mě neopouštějí. V Ordinaci hraji syna Petru Rychlému už třináct let, Míša Dolinová mně vychovává v zájezdovém představení Trapas nepřežiju! už také nějaký pátek. A teď mě čeká syn v Čarodějkách se zkušenými ženami a matkami  Míšou a Veronikou Žilkovou. Co si víc přít,“ smál se Láďa.

Sestavu doplnil v roli technika televizního studia herec Milan Duchek: „Míšou Dolinovou se znám ještě z příbramského divadla. A protože jsem dodržel slib, „co je v domě není pro mne“, jsem s Míšou velký kamarád. Tím jsem si ověřil, že když jste s herečkami kamarád, tak se oni o vás starají. A tak se stalo, že mi Míša přihrála roli ve své nové hře. Že jsou Čarodějky zájezdovka mě vůbec nevadí, na to jsme zvyklý. S divadlem pro děti jsem sjezdil celou Evropu a s Divadlem Josefa Dvořáka zase celou republiku, tak si dám s Míšou klidně repete.“

A jak to vidí režisér, jak rozdělil role? „Hru mi poslal překladatel Martin Fahrner. Viděl jsem ji i hrát na jevišti. A když jsem se dozvěděl, že ji chce v Praze dělat Míša Dolinová, dali jsme řeč a domluvili spolupráci. Známe se, tak víme, co od sebe čekat. Máme první čtenou zkoušku a už teď vidím, že to bude fungovat,“ prozradil Roman Štolpa. Komedie Čarodějky v kuchyni bude uvedena koncem června v Divadle Metro a pak se rozjede po celé republice, od Aše až po Bílé Karpaty.

„Mám radost, protože hru mám už prodanou do poloviny roku 2019. Po uvedení v Divadle Metro vyjedeme mimo Prahu. Čeká nás Děčín, Kadaň, Opočno, Tábor, je domluvená moravská premiéra ve Znojmě, jedeme do Zlína a dalších měst,“ uvedla na závěr Michaela Dolinová a dodala, že oficiální premiéru hry Čarodějky v kuchyni plánuje na listopad letošního roku opět v Divadle Metro.

Foto: Herminapress 

Fotogalerie
7902 7905 7906

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih