Magazín Elita

TOMÁŠ MAGNUSEK POUŠTÍ DO KIN NOVÝ FILM KLUCI Z HOR

TOMÁŠ MAGNUSEK POUŠTÍ DO KIN NOVÝ FILM KLUCI Z HOR

Po 20 dnech skončilo náročné natáčení filmu KLUCI Z HOR, v pořadí pátého celovečerního filmu režiséra Tomáše Magnuska. Slavnostní premiéra příběhu plného odvahy, lásky, životních osudů i rozhodnutí, se uskuteční 1. května 2018 v kině Lucerna. V kinech film poběží od 3. května 2018.

Film Kluci z hor je o klukovi (Martin Dejdar), který v osmnácti letech přijde při autonehodě o rodiče. Jediným příbuzným je jeho strýc (Jiří Lábus), jemuž v 35 letech diagnostikovali infekci mozku a má tak mentalitu pětiletého dítěte. Příběh vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce a jeho synovce, které díky tragické autonehodě osud svede dohromady. Mladý Pražák je tak nucen odstěhovat se na chatu do Orlických hor, aby převzal děditství po rodičích. Nakonec zůstává a během dvaceti let mezi ním a jeho strýcem vznikne silné pouto. To je však nakonec vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. 
Velkou podívanou bude souhra slavných jmen, jelikož film svedl dohromady dávné kamarády. „Už delší dobu jsme se s Jirkou Lábusem bavili, že by bylo skvělé, zahrát si v podobném filmu. Byl jsem moc rád, když přišel Tomáš Magnusek s podobnou látkou. Navíc s Jirkou Lábusem jsme kamarádi více jak pětatřicet let a hrajeme v divadle Ypsilon. Je možná symblické, že přesně před dvaceti pěti lety jsme ve filmu Amerika také hráli synovce a strýce. A musím říct, že když se s někým znáte tak dlouho, hrát s ním je jedna radost,“ přiznal Martin Dejdar.

„Hlavní role ve filmu ztvárnili Martin Dejdar a Jiří Lábus. Volba těchto dvou aktérů pro mě byla jasná, jelikož jsem věděl, že oni dva se dokáží skvěle vcítit do svých postav,“ zdůvodnil herecké obsazení režisér Tomáš Magnusek, který dal do vlastní produkce vše, aby si zlepšil renomé. 

To svědčí i o obsazenosti dalších herců. Ve filmu se totiž objeví i další plejáda slavných jmen jako je herec Martin Huba, Lenka Termerová či František Němec. „Nechybí zde ani krásná Eva Vejmělková, která se po letech opět vrátila před kameru, stejně tak i Václav Neckář,” dodává Magnusek.

Ve filmu se objeví i syn Martina Dejdara Matěj, který si zahraje hned dvojroli. „Dlouho jsme hledali kluka, který by byl podobný Martinovi. Měli jsme několik castingů, na který jsem nakonec pozval i Matěje, přestože Martin si to moc nepřál. Když jsem ho měl na kamerovkách, už tam jsem věděl, že to prostě bude hrát on,“ přiznal Magnusek.

S Martinem Dejdarem má Tomáš Magnusek už několikátou spolupráci, proto při nabídce, opět hrát v jeho filmu, nebyl pro herce žádný strach. „Já jsem byl v pohodě, Tomáše znám a vím, jak pracuje. Ale Jirka Lábus měl vítr. Rozhodně ho přesvědčil scénář, který napsal Jan Jurek. Když jsme pak natáčeli, byl nadšený a dneska sám filmem Kluci z hor žije,“ zmínil.

Samotné natáčení probíhalo hned v několika lokacích, které jsou srdeční záležitostí nejen samotného režiséra, ale i Martina Dejdara. „Natáčelo se ve východních Čech, v Orlických horách. Byli jsme v Chrasti u Chrudimi, kde se narodil Martin Dejdar, i tam, kde žiji já, což je Náchod, přesněji do Jaroměře,“ popsal místa režisér, kde točili celkem 20 natáčecích dní. V několika scénách se objeví i letecké záběry pořízené z dronů.

Herecké obsazení:
Martin Dejdar, Jiří Lábus, Martin Huba, Ljuba Krbová, Eva Vejmělková, Lenka Termerová, Jan Vodňanský, Emma Černá, Jiří Hromada, František Němec, Jiří Korn, Vlastimil Venclík, Kamil Švejda, Václav Neckář, Pavel Nový, Patricie Solaříková, Matěj Dejdar, Petra Řehořková, Jan Fiala, Petra Výtvarová, Pavol Zeleňák, Martin Janíček, 
Josef Petrů a další 

tvůrci a štáb filmu kluci z hor
Režie: Tomáš Magnusek
Scénář: Jan Jurek
Kamerea: Tomáš Drdácký
Hudba: Veronika Černá, Lukáš Černý

Kredit: APK Cinema Service

Zdroj: Soňa Mrázová

Fotogalerie
7874 7875 7876

Další články z rubriky

Kroměříž vzdá hold Miloši Formanovi a oscarovému snímku Amadeus sérií open-air představení

Kroměříž vzdá hold Miloši Formanovi a oscarovému snímku Amadeus sérií open-air představení

Zaposlouchejte se do audioknižních novinek, které vám zlepší náladu a rozšíří obzory

Zaposlouchejte se do audioknižních novinek, které vám zlepší náladu a rozšíří obzory

Litava Park nabídne hvězdný line-up a prostředí renesančního zámkuMig 21, Wohnout, Janek Ledecký nebo Vlasta Redl

Litava Park nabídne hvězdný line-up a prostředí renesančního zámkuMig 21, Wohnout, Janek Ledecký nebo Vlasta Redl

Kapela QUEENIE si na své narozeninové koncerty 18. a 19. dubna  pro fanoušky připravila opět výpravnou show i nové písně

Kapela QUEENIE si na své narozeninové koncerty 18. a 19. dubna pro fanoušky připravila opět výpravnou show i nové písně

Show Pop in Symphony doplní s českým popem Michal Penk a Poetika

Show Pop in Symphony doplní s českým popem Michal Penk a Poetika

Na vlně audioknih