Magazín Elita

ZETOR PŘIJEL NA TECHAGRO S FLOTILOU NOVINEK

ZETOR PŘIJEL NA TECHAGRO S FLOTILOU NOVINEK

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. je výrobcem traktorů ZETOR. Výrobní kapacita je soustředěna v Brně-Líšni a v současnosti společnost zaměstnává cca 650 osob v Brně a dalších 100 v zahraničí. Zde je ZETOR zastoupen šesti dceřinými společnostmi (afilacemi): ve Velké Británii, Francii, v Německu, Polsku, Severní Americe a v Indii. Z celkové produkce jde 85 % na export. Vedle ČR a SK patří mezi tradiční trhy Polsko, Litva, Německo, Velká Británie, Francie nebo USA.

V roce 2016 oslavila značka ZETOR 70 let od svého vzniku. Za dobu své existence prodala více než 1,3 milionu traktorů do 136 zemí světa. Zákazníkům ZETOR nabízí ideální poměr kvality a ceny produktů. Díky vlastnímu výrobnímu a vývojovému centru v Brně jsou traktory neustále inovovány, díky tomu poskytují zákazníkům tu nejlepší kombinaci síly a výkonu motoru, jednoduchého účelného provedení a vynikající provozní efektivity. Portfolio značky ZETOR zahrnuje šest modelových řad traktorů (UTILIX, HORTUS, MAJOR, PROXIMA, FORTERRA a CRYSTAL) s výkony od 40 do 170 koní. Do budoucna se plánuje další rozšíření modelových řad s vyššími výkony. Na veletrhu AGRITECHNICA 2017 společnost představila první modelovou řadu MAJOR v jedinečném atraktivním ZETOR designu, který bude postupně implementován na všechny stroje ZETOR. Společně s traktory společnost vyrábí a prodává samostatné motory a komponenty. V nabídce jsou mj. dvě řady čelních nakladačů ZETOR SYSTEM a originální oleje značky ZETOR. ZETOR poskytuje také služby v oblasti servisu a prodeje náhradních dílů a dokáže zajistit dodání žádaných komponentů po celém světě.

Jak myslíte, že je důležitý veletrh TECHAGRO pro vaše obchodování?

TECHAGRO se řadí mezi prestižní veletrhy s mezinárodním přesahem, na stánku se setkáváme a jednáme s partnery a klienty nejen z ČR, ale i ze zemí střední Evropy jako je Německo, Rakousko, Polsko, Slovensko, Maďarsko, balkánských zemí, a řady dalších. TECHAGRO patří mezi přední výstavy s profesionální organizací.

Je podle vás srovnatelný s ostatními evropskými veletrhy?

Svým významem se TECHAGRO řadí mezi přední evropské veletrhy a jeden z klíčových konaných v letošním roce.

Prozraďte nám, jaká je vaše strategie pro vzdálenější budoucnost, především z pohledu cenové politiky?  

ZETOR TRACTORS a.s. se zaměřuje na vývoj a modernizaci produktové nabídky traktorů a na posilování pozic na světových trzích. Pokračují práce na implementaci atraktivního a jedinečného ZETOR designu na všechny modelové řady traktorů, dále se vyvíjí stroj s výkonem nad 170 koní, a pokračuje vývoj pohonných jednotek ZETOR, aby splňovali emisní normu STAGE V. Z pohledu vstupu na nové trhy, usilujeme o posílení pozic na tradičních evropských a severoamerických trzích a pozornost věnujeme i světovým regionům, kde ZETOR dosud nemá své zastoupení, aktuálně jednáme s partnery ze zemí jižní Ameriky, východní Afriky, jihovýchodní Asie a Austrálie.

ZETOR TRACTORS a.s., představil Alexandr Kuchař,  manažer marketingové komunikace