Magazín Elita

A JE TU OPĚT TECHAGRO!

A JE TU OPĚT TECHAGRO!

Mezinárodní veletrh zemědělské techniky TECHAGRO, Mezinárodní lesnický a myslivecký veletrh SILVA REGINA a Veletrh obnovitelných zdrojů energie v zemědělství a lesnictví BIOMASA budou zahájeny již 8. dubna v Brně. Opět bude jedinečnou přehlídkou moderní techniky, ale i místem pro setkání odborné a široké veřejnosti. Návštěvníky čeká kromě přehlídky nejnovějších zemědělských a lesnických strojů a techniky také bohatý doprovodný program.

Všichni se mohou těšit na zajímavá témata, soutěže v dřevorubectví či ukázky z historie zemědělství a myslivosti. Medovina, zvěřinové speciality, farmářské a regionální potraviny rozhodně nebudou chybět ani na letošním svátku všech zemědělců, lesníků a myslivců. Veletrhy potrvají až do čtvrtka 12. dubna a brněnské výstaviště hlásí, že bude odpovědně připraveno na nápor návštěvníků z tuzemska i ze zahraničí.

Využity budou nejen všechny pavilony a volné plochy, ale v provozu dokonce bude i montovaná hala. Brněnská trojice veletrhů je v zemědělství a lesnictví středoevropskou jedničkou, zde představují trendy a nejnovější technologie a není divu, že se sem sjíždí návštěvníci z celé Evropy. Současná zemědělská technika je nabitá elektronikou, umí efektivně využívat například GPS navigaci nebo údaje, které sama shromáždí z obdělávané plochy. Stroje dnes už prostě umí komunikovat mezi sebou. Ve svém konci slouží všechny tyto technologie k tomu, aby na stole spotřebitelů byly kvalitnější a čistší potraviny, aby půda byla méně vyčerpaná a aby zemědělci hospodařili udržitelným způsobem.

Celých pět dnů najdou návštěvníci na výstavišti také několik desítek hospodářských zvířat – skotu, ovcí, koz a prasat. Na galerii pavilonu C proběhne velká včelařská výstava spojená s prodejem veškerých včelích produktů a výrobků z nich. Tato včelařská výstava je i místem soutěže medovin a návštěvníci se budou moci zapojit do ochutnávání soutěžních vzorků. V přízemí Céčka se budou prodávat farmářské a regionální potraviny. V pavilonu C pak čeká ještě další unikátní ukázka, která představí zdravou a živou půdu. V expozici „Život v půdě“ budou moci návštěvníci sledovat, jak vypadá život ve skutečně zdravé půdě a s jakými problémy se při péči o půdu potýkáme.

Pavilon Z bude věnován převážně myslivosti. Kromě mnoha prodejních expozic s potřebami pro myslivost a pobyt v přírodě si mohou návštěvníci užít mnoho doprovodných výstav – trofeje, preparovaná zvířata, uniformy, fotografie a obrazy s loveckou tématikou. Velmi bohatý je program na pódiu, jehož hosty budou i myslivci z řad celebrit, například Aleš Háma nebo Dominik Hašek. Skutečným adrenalinovým zážitkem budou pak dřevorubecké soutěže nebo závod v hodu oboustrannou sekerou. Připraveny jsou také interaktivní programy pro děti, například lesní pedagogika. V Zetku a jeho okolí najdou návštěvníci vše pro topení dřevem nebo peletami. V rámci sta let od vzniku Československa si připomeneme také sto let lesnictví a myslivosti na území našeho státu.

Výstaviště je otevřeno denně od 9 do 18 hodin. Pro návštěvníky je nejvýhodnější koupit si vstupenku na webu veletrhu, kde stojí 130 korun, na místě je pak vstupné 200 korun. Nejvýhodnější podmínky mají organizované skupiny, které mohou ve čtvrtek navštívit výstaviště dokonce zdarma.

Více informací na www.techagro.cz

Fotogalerie
7734

Další články z rubriky

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Na vlně audioknih