Magazín Elita

ZLATÉ HOKEJOVÉ NAGANO PŘIPOMÍNÁ VÝSTAVA USPOŘÁDANÁ V PRAŽSKÉM MUZEU GRÉVIN

ZLATÉ HOKEJOVÉ NAGANO PŘIPOMÍNÁ VÝSTAVA USPOŘÁDANÁ V PRAŽSKÉM MUZEU GRÉVIN

Letos v únoru uplyne 20 let od fenomenálního úspěchu českého hokejového týmu na ZOH 1998 v Naganu, což je rozhodně důvodem k oslavě. Open párty, které předcházelo otevření výstavy pro veřejnost, hostilo nejunikátnější muzeum voskových figurín Grévin Praha. V rámci večera přítomnému Domniku Haškovi, který má v muzeu svou figurínu, zazpíval český Rocky, zpěvák a herec Peter Pecha. Nechyběla ani herečka a muzikálová zpěvačka Jitka Asterová, jež sice obdivovala Haška, ale v jiné části expozice se tulila k Jágrovi, stejně jako přišli představitelka Sibyly Alice Konečná či hudebník a dirigent Václav Hybš, který si alespoň na chvíli zahrál na hokejistu, zpěvačka Kamila Hübsch, Muž roku a hokejista Matyáš Hložek nebo skupina Maxíci. 

„Bylo mi ctí na takové akci zazpívat, protože je to unikát a Dominik Hašek je fenomén. Stejně jako fenomenální bylo Nagáno a úspěch českých hokejistů v něm,” prohlásil Peter Pecha, který hraje v mnoha českých muzikálech, vystupuje ale i na jiných akcích a nyní rozjíždí hudební projekt se svou novou kapelou Puppet POV. Na jednom pódiu se za účasti slavného hokejového televizního komentátora Michala Dusíka sešel i s kolegyní Jitkou Asterovou. Ta přiznala, že má k hokeji v podstatě blízko. 

„Já jsem se jako malá a mladá věnovala krasobruslení, no a to je přeci základ k hokeji,” umívala se herečka s tím, že tento druh sportu jí vždy bavil jak proto, že je tam řada hezkých chlapů, tak i proto, že jí bavilo fandit. „Já jsem nadšená jak z akce, z celého večera, kde byla řada milých lidí, tak samozřejmě z výstavy i českého hokeje. Máme prostě lidi, na které můžeme být hrdí, jako právě na Dominika Haška a mnohé další,” dodala s úsměvem Jitka Asterová.

„Já jsem rád, že zde něco takového je, je to unikát. A jako starosta Sokola jsem měl možnost celou řadu hokejistů poznat, mluvit s nimi, s některými jsme navázali i přátelský vztah. Tak že já jsem z expozice a celé akce nadšený,” podotkl starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Návštěvníci uvidí nejen dosud nepublikované fotografie, ale díky originálním interaktivním aktivitám se spolu s voskovými hokejovými hvězdami ocitnou přímo uprostřed vřavy tohoto oblíbeného sportu. „Podaří se vám vstřelit gól Dominiku Haškovi? Vyhrajeme buly společně s Jaromírem Jágrem? Bavit se budou všichni, nejen fanoušci hokeje a to až do konce května,” podotkla marketingová ředitelka muzea Daniela Pedret.

 „Až bude někdo Haškovi tesat sochu, musí ho vyobrazit v rozkleku.“... zní slavná hláška Roberta Záruby z Nagana. Hokejový komentátor měl o tom, jak by měla socha Dominika Haška vypadat, naprosto jasno. A jak ho ztvárnili v pařížských ateliérech pro muzeum Grévin Praha? Přijďte se podívat. A hned vedle Dominika Haška uvidíte další legendu  - útočníka Jaromíra Jágra, posledního z naganských hrdinů, který se aktivně věnuje hokeji. Toho najdeme v rozstřelu s kanadskou legendou Waynem Gretzkym. Obrázek, kdy smutně gratuloval Jaromírovi Jágrovi v bitvě o semifinále ZOH 1998 a polykal hořké slzy, se vryl do paměti snad každému, kdo turnaj mezi Českou republikou 

Výstava potrvá až do konce května, kdy už budeme znát výsledky Mistrovství světa v ledním hokeji v dánské Kodani. Třeba bude ještě příležitost oslavit společně další medaili…

 

Fotogalerie
7400 7402 7403

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih