Magazín Elita

PŘEDSTAVENÍ IKONICKÉ ŘADY PRÉMIOVÝCH RUMŮ

PŘEDSTAVENÍ IKONICKÉ ŘADY PRÉMIOVÝCH RUMŮ

Představení prémiové řady rumů Havana Club Iconica a odhalení limitované edice Tributo 2017. V designových prostorách umělecké galerie kuskovu čekala na hosty noc plná hudby, vynikajícího kubánského jídla, kvalitních rumů a míchaných drinků, na které dohlížel ambasador značky Havana Club a profesionální barman Jakub Vinš, doutníky světově známé značky Cohiba, výstava obrazů malíře Lubomíra Kuči a umělecké dílo na sklech kreslířky Zuzany Osako.

Večer si nenechal ujít nejen ambasador značky Havana Club a profesionální barman Jakub Vinš, ale také muzikálový zpěvák Ladislav Korbel, kterého můžete znát např. z muzikálů Děti ráje, Mýdlový princ či Čas růží a kubánský velvyslanec, pan Felix Leon Carballo.

Exkluzivní řada Iconica je určena pro opravdové požitkáře, kteří si čistou chuť kvalitních rumů vychutnávají do posledního doušku. V rumech Iconica ucítíte tóny koření, dřeva a ovoce s náznakem kouře. Kolekce se skládá ze 4 prémiových rumů: Selección de Maestros, Añejo 15 Años,  Havana Club Unión a Máximo Extra Añejo. Svou chutí, zvolenými ingrediencemi a designem lahví se řadí mezi kousky, kterými neurazíte ani toho nejvybíravějšího gurmána.

Kromě řady Iconica byla představena limitovaná edice prestižních rumů namíchaných z těch nejvybranějších archivních ročníků Havana Club Tributo 2017. Nejjemnější rum z archivních rezerv Havana Club má díky 80ti letému zrání výjimečně suchý tón a poutavou škálu chutí, která vyzdvihuje a vzdává poctu té nejvybranější kubánské cukrové třtině. Edice 2017 byla představena na slavnostech Cuban Habanos Festivalu a do celosvětové produkce poputuje omezený počet 2500 lahví. Tato jedinečná směs výjimečných rumových rezerv Havana Club ctí vášeň a zkušenost znalců Maestros del Ron Cubano, jejichž zásluhy byly nedávno vyhlášeny kulturním dědictvím kubánského národa. Každá jednotlivá láhev rumu Havana Club Tributo je očíslována a označena podpisem Asbela Moralese, který v současnosti zastává funkci Havana Club Maestro del Ron Cubano. Podoba láhve přiláká znalce rumu i milovníky tvrdého alkoholu luxusními zeleno-zlatými barevnými tóny evokujícími třtinová pole, na kterých už dlouhé generace pěstují to nejdůležitější pro výrobu autentického kubánského rumu.

Obě představené edice, Iconica a Tributo 2017, se řadí mezi prémiové rumy, které jsou na světovém trhu k dostání.

V roce 1993 založila kubánská společnost Cuba Ron S.A. společně s francouzskou firmou Pernod Ricard Group společnost Joint venture Havana Club International S.A. s cílem prosadit značku Havana Club ve světě. Havana Club je v pořadí třetí nejdůležitější mezinárodní značka rumu na světě mimo USA a hlavní celosvětový producent super-prémiových a vyšších druhů rumu. Roční produkce firmy Havana Club dosáhla v červnu 2016 čtyř milionů beden a zařadila se tak na 21. místo žebříčku výrobců Impact Top 100 (2016).

Společnost má sídlo v Havaně a exportuje do více než 120 zemí s výjimkou USA, kde jsou kubánské produkty zakázané kvůli obchodnímu embargu.

AMBASADOR ZNAČKY HAVANA CLUB A PROFESIONÁLNÍ BARMAN JAKUB VINŠ

Jakub Vinš začal pracovat v pražském koktejlovém baru Bugsy’s Praha v roce 2011, kde získal zkušenosti jak s přípravou míchaných drinků, tak s prémiovými destiláty. V roce 2016 začal pracovat pro společnost Jan Becher Pernod Ricard na pozici Brand Ambassador Havana Club pro ČR. V předchozích letech se zúčastnil mnoha seminářů a barmanských soutěžích, díky nimž získal zkušenosti, které předává svým studentům.

Rum byl vždy jeho oblíbený destilát, ale zcela si ho podmanil, když ho jeden z osmi kubánských mistrů výroby rumu Asbel Morales vyškolil ve svém kurzu. Nyní s nadšením jeho vlastním předává své vědomosti, zkušenosti a lásku k rumu svým studentům.

 

Fotogalerie
7308 7311 7314 7315 7316 7317

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih