Magazín Elita

ANDĚLSKÉ SETKÁNÍ S JITKOU KUDLÁČKOVOU V KOSTELE NAROZENÍ PANNY MARIE V MICHLI

ANDĚLSKÉ SETKÁNÍ S JITKOU KUDLÁČKOVOU V KOSTELE NAROZENÍ PANNY MARIE V MICHLI

Není vhodnějšího místa, nežli je kostel, kde představit kolekci šperků s názvem Andělé. Čím to ještě umocnit? Časem adventu a setkáním známých osobností.JKJitka Kudláčková, přední zlatnická firma, představila svoji kolekci andělíčků vskutku netradičním způsobem. Pozvala celou řadu známých a hlavně významných osobností na adventní setkání v kostele Narození Panny Marie v Michli.

Hosty přivítala na faře kostela, kde vysvětlila, co ji vedlo k tomu, aby se svým týmem vytvořila právě tuto kolekci. „Impuls k vytvoření této kolekce přišel tehdy, když jsem se před časem vrátila z centra Prahy a měla jsem intenzivní pocit, který mi říkal, že na mě nikde nekoukalo nic příjemného a pozitivního. Všude byly buď cílené reklamy, nebo komerce. Přemýšlela jsem, co je pro nás lidi symbolem radosti a pozitivity a napadl mě právě anděl,“ vysvětila Jitka Mlynarčík Kudláčková a zároveň se svěřila, že si uvědomuje, že jí už několikrát v životě andělé hodně pomohli.

Na její vyprávění plynule navázala herečka Eliška Balzerová. „Já jsem s andělíčkem prožila celé svoje dětství. Dostala jsem na krku přívěsek, který jsem dostala od babičky. Měla jsem ho opravdu celé dětství, ztratila jsem jej až v sokole. Určitě i já dám svým vnoučatům andělíčka na krk,“ vyprávěla Balzerová, která se rovněž svěřila, že místo do pionýra chodila na hodiny náboženství: „Moc jsem chtěla mít červený pionýrský šátek, tak mi ho babička ušila a měla jsem ho doma. Do pionýra jsem ale nikdy nechodila, chodila jsem na hodiny náboženství, což na malém městě v dobách minulých byl trochu problém. Moc jsem si oblíbila našeho pana faráře, naučil nás opravdu správným životním hodnotám,“ zasnila se významná česká herečka, nezapomněla v souvislosti s anděly zavzpomínat ani na svoji profesi: „Andělé mě provázeli i v práci. Vždy to byl symbol něčeho významného. Vzpomínám si, že jednou jsme s panem režisérem Pistoriem zkoušeli inscenaci, kde bylo místo ve scénáři tak speciální, že pan režisér řekl, to je ten okamžik, kdy by tady měl proletět anděl,“ uzavřela vyprávění Balzerová.

Mezi pozvanými hosty nechyběly ani takové osobnosti jako herečka Veronika Freimanová, která si v kolekci Andělé a andělíčci vybrala vánoční dárky pro svoji rodinu, zpěvačka Jitka Zelenková, herec Jan Kanyza či zpěvák Jan Vančura. Dorazila také cvičitelka Hanka Kynychová, která je na akcích Jitky Kudláčkové stálicí, protože je jednou z tváří kalendáře Česká krása 2018 a Jitka Kudláčková pro ni navíc navrhla sportovní kolekci Tricolora, která kromě andělské kolekce zaujala herečku Lucii Benešovou. Zpěvačka Kamila Nývltová se svěřila nejen s tím, že miluje sladké, proto jí zachutnaly Andělské pralinky, ale hlavně, že má na několika místech na těle vytetované anděly, kteří jsou pro ní významným symbolem, proto na této akci nemohla chybět. Naladit se na adventní atmosféru dorazila také moderátorská legenda Marie Tomsová, která bezprostředně po akci svěřila svoje dojmy: „Byl to krásný zážitek a Jitka Kudláčková má můj obdiv.“

Po krátkém setkání na faře čekal hosty adventního setkání program v samotném kostele Narození Panny Marie, kde farář Antonín Lukeš vyprávěl příběh andělů podle bible. Jitka Kudláčková pak se svými dcerami recitovaly básně a celý program zakončila operní diva Andrea Kalivodová, která zapěla jednu ze svých písní. „Jsem moc ráda, že Jitka Kudláčková zorganizovala toto setkání. Je tady sice trochu zima, ale o to více nás hřejí naše srdce a krásná slova pana faráře. Vnímám toto setkání jako úžasné zpomalení a pokynutí naší mysli. Je to věc, která je zapotřebí. Spoustu slov, která jsem dnes slyšela, jsem slyšet potřebovala a myslím, že nejen já, ale my všichni. Vše záleží jen na nás a na naší víře,“ uzavřela svoje vystoupení Kalivodová. 

Fotogalerie
7273 7274 7276 7277 7278

Další články z rubriky

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe