Magazín Elita

NÁPADNÍK S ANNOU FIALOVOU MILE PŘEKVAPÍ

NÁPADNÍK S ANNOU FIALOVOU MILE PŘEKVAPÍ

V první velké roli teď můžete v kinech vidět mladou herečku Annu Fialovou. Hraje dceru despotického otce, který velmi hlasitě a okázale nesouhlasí s jejím výběrem partnera. Děj je zasazen do konce 50. let minulého století

„Ve filmu jsem mladá holka Daniela, která si na prázdninách u tety najde lásku, obyčejného kluka. Jenže to se jejímu tátovi v Praze moc nelíbí a snaží se jí ve vztahu s Mirkem všemožně zabránit,“ svěřila se dvaadvacetiletá herečka, která se tak ve třetím filmu z trilogie Zahradnictví Jana Hřebejka a Petra Jarchovského potkala se zajímavými kolegy herci. Rodiče jí totiž hrají Aňa Geislerová a Martin Finger, milého potom Ivan Lupták. Do jejich vztahu se však snaží zasáhnout také Miroslav Táborský a jeho filmový syn Jáchym Kučera.    

„Nápadníkse odehrává se na konci 50. let a vypráví o rodinných vztazích poznamenaných válkou a komunistickým převratem. S tragikomickým nadhledem vykresluje generační střet mezi předválečnou a poválečnou generací. Nápadník je romantickou komedií o představách rodičů, jak by mělo vypadat štěstí jejich dětí,“ vysvětlil scénárista filmu Petr Jarchovský. Tímto filmem tak představil svoji maminku, jejíž příběh vynechal v Pelíšcích, kde se s jejím despotickým otcem potýkala její sestra Jindřiška (v tomto filmu dětská herečka Tereza Hladíková).

Diváci uvidí stejně jako v předchozích filmech trilogie například Gabrielu Míčovou, Karla Dobrého, Sabinu Remundovou, Davida Novotného, Lenku Krobotovou, Kláru Melíškovou, ale v menších rolích také například muzikanty Kryštofa Michala nebo Jana Kalinu. Do dospělého věku doroste také Karlík, kterého si zahrál Filip Březina.

Film Nápadník tak zakončí celou trilogii Zahradnictví, unikátní projekt, kdy se všechny tři díly objevily v kinech v jednom roce. Rodinný přítel v dubnu a Dezertér v září 2017. Na Nápadníka budou moct diváci přijít od 16. listopadu 2017.

Fotogalerie
7199