Magazín Elita

KRÁSA JE NĚCO, CO OCENÍ VŠICHNI OBZVLÁŠŤ, KDYŽ JE CESTOU SKUTEČNÉ POMOCI!

KRÁSA JE NĚCO, CO OCENÍ VŠICHNI OBZVLÁŠŤ, KDYŽ JE CESTOU SKUTEČNÉ POMOCI!

Přední česká šperkařka Jitka Mlynarčík Kudláčková nezůstala jen u letních slibů a udělala vše proto, aby vznikl unikátní kalendář, i když sama prý přesně neví proč, ale cítila to tak: „Ráda propojuji příjemné s užitečným, dává mi to tvůrčí smysl. Když jsem byla mladá, myslela jsem si, že všichni na světě mohou být šťastní a spokojení, ale s věkem jsem postupně pochopila, že tomu tak není, že je to jen moje iluze. Jsem vděčná, že mohu realizovat svoje nápady a pomoct tak dobrým věcem,“ naprosto spontánně na místě vypověděla Jitka Kudláčková.

V úterý 24. října firma JK Jitka Kudláčková představila ve své reprezentativní prodejně v Praze na Brumlovce nejen novou kolekci šperků Odvážná a krásná/Bolt and beautiful, ale také charitativní kalendář Česká krása 2018. Jak příznačný název prokalendář, který má pomáhat. Z výtěžku budou podpořeny dvě charitativní organizace, kterými jsou Nadační fond Hanky Kynychové a spolek Česká krajina s projektem SOS motýli. Šperky, krásné ženy a pomoc potřebným, tak se dá charakterizovat křest kalendáře Česká krása 2018.

Kolekce Odvážná a krásná/ Bolt and beutiful je určena ženám, které jsou vidět. Jitka Mlynarčík Kudláčková, která je designérkou a spolumajitelkou firmy JK, se nechala inspirovat novým pohledem na šperk. „Myšlenka na tuto kolekci se mi v hlavně zrodila, když jsem v průběhu spolupráce s předními českými moderátorkami získala přes televizní obrazovku jiný pohled na šperk,“ vysvětluje Jitka Kudláčková. Kolekce je navržena pro všechny ženy, které se nebojí být viděny.

Kmotřičkami charitativního kalendáře se staly ženy, které se pravidelně objevují na televizní obrazovce. Pozvání přijaly a úkolu se odpovědně ujaly: Eva Perkausová, Lejla Abbasová, Jolana Voldánová, Martina Kociánová a Gabriela Lašková. Na úspěšný prodej kalendáře, správné nápady, originální inspiraci a novou kolekci špeků Bold and beautiful připila i Eva Decastelo, která křtem vtipně provázela a také jediný muž ve skupince, kterým byl Dalibor Dostal, zástupce a realizátor projektu SOS motýli.

Eva Perkausová dorazila na akci pouze s hodinkami a drobnými náušnicemi. „Nechtěla jsem, aby moje šperky nepřebily krásu šperků Jitky Kudláčkové,“ vysvětlila svůj záměr moderátorka Top Staru. Moderátorka s gazelíma nohama Lejla Abbasová přiznala, že se velkých šperků bojí. „Velké šperky se mi moc líbí, ale bojím se je nosit,“ smála se. Jolana Voldánová zase dává na rady stylistů, pokud jí doporučí, že jí šperk sluší, nebojí se pak ani výrazných, ale sama by si je vybrat neuměla. „U šperků na běžné denní nošení je to něco jiného, ty si vybrat umím, bohužel jich nedostávám tolik, kolik bych si představovala, ale alespoň na Vánoce manžela nasměruji do toho správného obchodu,“ vysvětlila moderátorka.

Lámavý třpyt blýskavých kamenů láká i Martinu Kociánovou, o které se říká, že je chodící encyklopedie. „Šperky mám ráda pro jejich trvanlivost. Na rozdíl od oblečení vám vydrží dlouho, téměř na vždy,“ vysvětlovala moderátorka a operní diva svojí zálibu ve špercích.

Gabriela Lašková se svěřila, že šperky na denní nošení téměř nenosí, pouze snubní a zásnubní prsten, které má z dílny JK Jitka Kudláčková, nesundává. „Na prstýnky a náhrdelníky už jsem si jakž takž zvykla, ale s náušnicemi na denní nošení mám problém. Ale moc ráda šperky vynáším na společenské příležitosti, tam je nosit umím,“ smála se modelka a moderátorka primáckých zpráv, která rovněž přiznala, že je v pátém měsíci těhotenství.

Moderátorky se zároveň staly kmotrami charitativního kalendáře Česká krása 2018, jenž skýtá spojení krásy, šperků a dobrých skutků. Z fotografií, které vzniky v rámci kampaně Česká krása pod taktovkou fotografky Lenky Hatašové, se Jitka Kudláčková rozhodla vytvořit kalendář, který pomůže dobré věci.

Vzhledem k tomu, že tvářemi kalendáře Česká krása 2018 jsou cvičitelka Hanka Kynychová a moderátorka Gabriela Lašková, nabízelo se, že jednou z organizací, kterou kalendář podpoří, bude Nadační fond Hanky Kynychové. „Hanku znám dlouho a vážím si jí pro její pomoc dětem, které nejsou tak úplně její, ale i přesto jim věnuje svůj čas a je jim motivací na úkor sebe a své vlastní rodiny,“ vysvětlila podporu této nadace Jitka Kudláčková. Další organizací, kterou se JK Jitka Kudláčková rozhodla kalendářem podpořit, je projekt SOS motýli spolku Česká krajina, který podporuje dlouhodobě. Projet se snaží o návrat motýlů do české krajiny. „Chtěla bych, aby se naše děti nemusely chodit dívat na motýly do muzea, ale aby je viděly ve volné přírodě,“ míní Jitka Kudláčková, která pro projekt SOS motýli dokonce navrhla i kolekci Naši motýli.

„Ráda propojuji příjemné s užitečným, dává mi to tvůrčí smysl. Když jsem byla mladá, myslela jsem si, že všichni na světě mohou být šťastní a spokojení, ale s věkem jsem postupně pochopila, že tomu tak není, že je t jen moje iluze. Jsem vděčná, že mohu realizovat svoje nápady a pomoct tak dobrým věcem,“ zahájila slavnostní křest Jitka Kudláčková.
„Mottem mojí nadace, je pomáhat je normální a to máme asi s Jitkou společné. Vážím si toho, že můžu být součástí tohoto projektu, a že se Jitka rozhodla podpořit i moji nadaci, kde dětem nerozdáváme dárky a peníze, ale svůj čas, lásku, radost a emoce,“ děkovala Kynychová, která na křtu svoji nadaci představila doslova v praxi, kdy s dívkou z dětského domova v Tišnově zatančila jednu ze skladeb ze svého projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou, který už jedenáct let pro děti z dětských domovů připravuje.

Gabriela Lašková zavzpomínala na focení s Lenkou Hatašovou. „Kdo Lenku zná, tak ví, že focení s ní je velký zážitek. Kolekce, kterou dnes Jitka představuje, se jmenuje Odvážná a krásná, já jsem na focení musela být hlavně odvážná. O to, abych byla krásná, se postarali vizážisté. Fotit se bez oblečení pro mě není jednoduché, nicméně jsem odvahu sebrala, vznikly krásné fotky, ale myslím, že se dlouho zase takhle neodhalím,“ smála se dobře naladěná Lašková.

Kmotry pak popřály kalendáři jen to nejlepší. „Tento kalendář je drahý. Je drahý proto, že má velkou cenu. Může pomoct. V tomto projekt se vytrácí jakákoliv marnost šperků. Tady šperky pomáhají a jsou užitečné,“ zahájila křest Lejla Abbasová. Eva Perkausová ji doplnila: „Tady jsou slova zbytečná, přeji kalendáři hodně prodaných kusů.“
Jolana Voldánová nezapomněla ocenit krásu obsahu kalendáře. „Krásné ženy, krásné šperky. Gábi mi dokonce připomíná Audrey Hepburn. Je vidět, že na focení panovala skvělá atmosféra, na výsledku je to znát. Náš národ je prý štědrý, tak snad bude štědrý i při nákupu tohoto kalendáře.“

„Klaním se Hance Kynychové za to, co dělá pro děti z dětských domovů, je to nesmírně smysluplná práce. Klaním se panu Daliboru Dostálovi, za to, že mu česká příroda a motýli nejsou lhostejní. A klaním se také šperkům Jitky Kudláčkové pro jejich krásnu,“ vysekla poklonu Martina Kociánová a připila na zdravý rozum a na krásu.

Slavnostní křest byl zakončen autogramiádou hlavních aktérek kalendáře, kterou navštívila také modelka Jana Doleželová.  Celou akci bravurně moderovala vždy vtipná Eva Decastelo, která spolu se svými kolegyněmi ochutnala i dobré Andělské pralinky, aniž by se bála o svou perfektní figuru.

Nestačí jen vyslovit slib, je nutné proto i něco udělat, a tak se dá dnes říct, že díky podpoře i firmy JK Jitky Kudláčkové se na louku u Milovic začalo vyskytovat o 40 procent více motýlů.

Foto: Lenka Žáčková

Fotogalerie
7118 7119 7120 7121 7123

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih