Magazín Elita

PREMIÉRA SE BLÍŽÍ, ALE NEÚPROSNÝ REŽISÉR STÁLE NĚCO VYLEPŠUJE

PREMIÉRA SE BLÍŽÍ, ALE NEÚPROSNÝ REŽISÉR STÁLE NĚCO VYLEPŠUJE

Muzikál IAGO uvede divadlo Hybernia už skutečně za pár dnů. První živé ukázky slibují krásné ženy ve skvostných šatech, vojáci na misi na Středním východě, dívky v negližé a arabské tanečnice. Vypadá to, že klasické Shakespearovské drama o největší lásce a zradě bude v moderním pojetí pěkná jízda! Jedno oko nezůstane suché. Iago je sice prevít, ale zamilujete si ho a po představení se možná rozhlédnete po svém okolí, jestli takový nějaký Iago není i kolem vás. Do té doby ale budou mít herci i všichni ostatní, kdo se na muzikálu podílejí, ještě plné ruce práce.

Přípravy vrcholí a jede se naplno. Americký režisér Robert Johanson chce mít vše vypilované do posledního detailu. „V momentě kdy máme pocit, že už je to hotové, tak Robert přijde s dalšími vylepšeními pro každou postavu, takže se tady ještě nikdo ani na chvíli nezastavil,“ prozradil autor muzikálu Janek Ledecký. Herci to tedy vůbec nemají snadné, jak potvrzuje Lucie Černíková, která si zahraje hlavní ženskou roli Desdemony. „Je to poměrně náročné, protože jde do tuhého. Zkoušíme už ve světlech, v kostýmech, dolaďujeme detaily a pilujeme choreografie.“

Na ukázce byste ale to, že se pořád zkouší v náročném tempu, rozhodně nepoznali. Vše proběhlo na výbornou. „Jedeme v americkém režimu na minuty, od rána do večera, ale jsme dobře připraveni,“ popsal  v úvodu situaci výkonný  producent muzikálu Michal Mückstein. Vidět jsme mohli číslo Fly Away, které je oslavou úspěšné Othellovy mise. Začíná jeho výstupem z vrtulníku, pokračuje slavností, tancem a vystoupením arabské popstar Bahiy v podaní půvabné Dashy. Na jevišti se dále představili Petr Vondráček (Iago), Peter Strenáčik (Othello), Milan Peroutka (Cassio), Michal Novotný (Roger), Betka Stanková (Emilia) a Lucie Černíková jako Desdemona.

Následoval ústřední duet Othella a Desdemony Ve jménu lásky. Společně ho zazpívali Tomáš Novotný s Dominikou Richterovou. Na závěr ukázky si režisér připravil konec celé první části muzikálu, který je věnovaný hlavním hrdinům Iagovi a Othellovi v podání Janka Ledeckého a Lukáše Adamce. Desdemonu zde tentokrát ztvárnila Dominika Richterová a Cassia Láďa Korbel. Scéna začíná číslem pojmenovaným Žárlivost, takže je jasné, že to bude velké drama.

V ukázce muzikálu jsme viděli všechny alternace hlavních rolí. Kdo bude hrát na premiéře, která se koná už 21. září, zatím ale nikdo neví. „Já se teď věnuju hlavně finalizaci muziky. Minulý týden jsme točili se symfonickým orchestrem a dopadlo to úplně fantasticky. Obsazení premiéry zatím není jasné, mám teď spousty jiných úkolů. Petr Vondráček to dělá skvěle, tak je mi šumák, kdo bude příští týden hrát,“ dodal Janek Ledecký.

Celá show byla zakončená módní přehlídkou kostýmů. Šaty pro ženské obsazení pocházejí z dílny přední české návrhářky Beaty Rajské a všechny dámy, které jsme na jevišti viděli, se shodly v tom, že jsou opravdu krásné. „Všechny kostýmy od Beaty Rajské jsou nádherné. Je těžké vybrat ten nejhezčí. Ale když už bych nějaký vybrat měla, tak mně asi nejvíc učarovala bílá romantická noční košile anebo úžasné červené koktejlky,“ přiznala Desdemona Lucie Černíková.

Autorem pánských kostýmů je Roman Šolc, který patří mezi nejvyhledávanější kostýmní divadelní výtvarníky. Roman, coby bývalý člen baletu Národního divadla v Praze, skvěle využívá svou osobní znalost problematiky tanečních kostýmů, a proto se v jeho kostýmech vždy velice dobře pohybuje. Herci se při přehlídce ukázali v elegantních oblecích značky Pánské obleky Bandi, ale i ve vojenských uniformách. „I když jsem spíš pacifistka, musím uznat, že na těch uniformách něco je a někteří kolegové jsou v nich zatraceně sexy,“ okomentovala s úsměvem kostýmy svých hereckých kolegů sympatická Lucie Černíková.

Foto: Muzikál Iago    

 

Fotogalerie
7019 7020 7021 7022 7023

Další články z rubriky

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe