Magazín Elita

TRÉNINK XBODY S PETREM CHALUPNÝM, FINALISTOU MR. UNIVERSE

TRÉNINK XBODY S PETREM CHALUPNÝM, FINALISTOU MR. UNIVERSE

Dostalo se nám té možnosti, vyzkoušet si na vlastní kůži Xbody pod vedením samotného Petra Chalupného, absolutního Mistra Čech v kulturistice a finalisty Mr. Universe. Ono to tedy úplně na vlastní kůži nebylo, do EMS Body Development byly vyslány spolupracující externistky Zuzka a Týna a celý trénink pro vás zmapovaly a přidaly i osobní dojmy.

Xbody je kombinace tradičního osobního tréninku s nejmodernější technikou cvičení, kterou je elektrická stimulace svalů (EMS). Tato technologie získala 1. místo na FIBO 2014, největším evropském fitness veletrhu, za nejlepší inovaci a design v oblasti fitness.

Po příchodu do fitness centra, kde už na nás sám Mistr netrpělivě čekal

Měly jsme totiž zpoždění, snad byly příčinou opatovské spletité cestičky a v kombinaci s naší neznalostí této části Prahy, byla půlhodina, jak vyšitá. Při otázce paní recepční, že jsme ty dívky, co jdou na to cvičení s elektrickými šoky, na nás nevěřícně koukala. Asi špatná definice, ale to už se k nám hlásil sám Petr Chalupný. Vřele nás přivítal a zavedl do malé místnosti, která však překypovala sportovním vybavením a sousedila s malou koupelnou.

Po chvílích váhání a lehkého strachu mé kolegyně, jestli z toho nemůže mít nějakou fyzickou újmu a vysvětlení celého procesu se do toho pustila jako první. Byl horký letní den, tudíž jsme přišly už ve sportovním, jako že abychom si ušetřily čas převlékáním, ale byly jsme vyvedeny z omylu. Na cvičení je potřeba černé bavlněné oblečení, které by se mělo oblékat nejlépe na holé tělo. Toto oblečení vám zapůjčí na místě a nemusíte mít obavy, po každém použití je vyprané v desinfekčním přípravku. Mezi tím, můžete sledovat proces toho, jak trenér rozprašovačem stříká vodu na elektrody. Nebudeme si nic nalhávat, toto je věc, která vás lehce znepokojí. Při navlékání vesty a především při jejím utahování, kdy je opravdu na těsno, už cítíte, že to za chvíli přijde.

Start není tak strašný, jak jsem očekávala. Začíná se u nohou a malé výbojky se přizpůsobují síle vašich svalů. Takhle postupně dojdete až k trapézům a rukám. Rozhodně to není nepříjemné, jsou to spíš takové silnější vibrace, které si samozřejmě navolíte dle vašeho uvážení. Když najednou jdete na ostro, je to tady, vašich 20 minut začíná. Po přečtení článku, kde jsem se dozvěděla, že je cvičení 150x účinnější než to klasické jsem si představovala nekonečných 20 minut, ale bylo tomu přesně naopak.  4 sekundy výbojů se vám střídají s dvouvteřinovým odpočinkem, při čemž děláte jednoduché cviky, jako je třeba dřepování , výpady a podobně. Nebudu tvrdit, že jsem se u cvičení nezapotila, již ve třetině mi byl zdvořile nabídnut ručník na otření potu, který mi kapal z obličeje. Atmosféra tréninku byla velice pozitivní. Po samotném cvičení mi byla nabídnuta následná relaxace, kdy jenom stojíte či ležíte a slabé výboje vám „masírují“ svaly.  Já, jakožto velice upovídaný člověk, jsem i tak vedla horlivou debatu o cvičení a podobně. Ještě než jsem odložila vestu, tak jsem rozhodně ocenila, že jsou na ní napojené malé „kraťásky“, jsou dle mého velkou výhodou, jelikož se vám vesta nevyhrnuje a popruhy na nohách vám naopak nepadají.

Po skončení, je však cítit úleva, po sundání vesty jste najednou lehcí a v tuto chvíli rozhodně uvítáte sousední koupelnu, která vám nabízí ručník a mýdlo. Celé cvičení probíhá na boso, tudíž sebou na toto cvičení nepotřebujete vůbec nic, pokud nepočítám láhev s pitím, která se dá také případně pořídit na baru. Můžete tedy klidně přijít v kostýmku, v lodičkách a jen s malou nezbytnou kabelkou.

A na závěr ještě několik Týniných postřehů

Na to, že si připadám v dobré kondici, to bylo náročné. Zpočátku jsem nevěděla, do čeho jdu a bála se. Proud nejdříve lehce šimral a pak zesiloval v bolest, která se ovšem dala bez problémů vydržet. Trénink byl naprosto skvělý, trenér byl profesionální, bral ohledy na mé dispozice a byl velmi milý. Rozhodně doporučuji každému to vyzkoušet. Je to nová metoda, která se mně osobně zalíbila a určitě bych ji chtěla ještě někdy vyzkoušet.

Tak už víte, kde budete něco dělat pro své tělo?

Fotogalerie
6891 6892 6893

Další články z rubriky

Harley-Davidson vydává webový seriál o závodě Africa Eco Race

Harley-Davidson vydává webový seriál o závodě Africa Eco Race

Harley-Davidson® představuje kolekce motocyklů Icons a Enthusiast 2024

Harley-Davidson® představuje kolekce motocyklů Icons a Enthusiast 2024

MOTOSALON 2024 byl ve znamení mnoha rekordů

MOTOSALON 2024 byl ve znamení mnoha rekordů

Výrobce hodinek PRIM slaví, výročí připomene limitovaná edice i speciální logo

Výrobce hodinek PRIM slaví, výročí připomene limitovaná edice i speciální logo

Nové modely Street Glide® a Road Glide® se odlišují výjimečným výkonem, inovacemi i odvážným designem

Nové modely Street Glide® a Road Glide® se odlišují výjimečným výkonem, inovacemi i odvážným designem