Magazín Elita

NATÁČÍ SE NOVÁ KOMEDIE ZOUFALÉ ŽENY DĚLAJÍ ZOUFALÉ VĚCI

NATÁČÍ SE NOVÁ KOMEDIE ZOUFALÉ ŽENY DĚLAJÍ ZOUFALÉ VĚCI

Médii proběhla zpráva, že si jedna z nejúspěšnějších českých spisovatelek Halina Pawlowská vjela do vlasů s hvězdným režisér Filipem Renčem. Oba to však veřejně vyvrací. Co z toho plyne? Že nás čeká velká dávka odzbrojujícího humoru, která dostane každého díky komedii Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. První klapka padla v produkci Mojo Film (producenti Pavel Pásek a Igor Konyukov) počátkem července.

 „Zoufalé ženy dělají zoufalé věci byl můj knižní debut.  A hned bestseller. Když jsem dostala nabídku od producentů na jeho zfilmování, potěšilo mě to,“ řekla scenáristka filmu Halina Pawlowská.  „Byla jsem ale najednou starší a něco jsem viděla v úplně jiném světle. A tak se přihodilo, že scénář vychází z mých dvou knih. Hrdinka Olga z knížky Zoufalé ženy dělají zoufalé věci vypraví svůj nový příběh v knížce Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci, která teprve vyjde na podzim letošního roku a podle této předlohy se točí i film,“ vysvětlila Pawlowská, která už za svůj scénář k filmu Díky za každé nové ráno získala Českého lva.

S režisérem Filipem Renčem se potkala pracovně poprvé a o scénáři tak často diskutovali. „Měla jsem z Filipa na začátku rozporuplný pocit. Má svou jasnou představu, kterou chce vyjádřit.  Nejdřív mě jeho připomínky štvaly, ale pak mě začaly podněcovat k tomu, že jsem některé scény úplně předělala,“ upřesnila spisovatelka.

Životní příběh (ne)obyčejné ženy Olgy ztvárnila v hlavní roli Klára Issová, která poprvé předvedla svůj komediální talent ve filmu Všechno nebo nic. Nedávno uvedený snímek vidělo v českých, slovenských a polských kinech už 900 000 diváků. „Klára je srdečná, jemná, inteligentní. A legrační. A to je nedůležitější, když se točí komedie. Neměla jsem konkrétní představu, kolik má hrdinka vážit, jak velká má mít ňadra a zadek. Věděla jsem ale jistě, že představitelka postavy, kterou jsem si vymyslela, musí mít smysl pro humor a oči, které berou za srdce. A to všechno Klára má,“ pochvaluje si Halina Pawlowská.

Po boku Kláry Issové uvidíme ale i další herecké hvězdy české a slovenské scény jako například Lenku Vlasákovou, Jiřího Dvořáka, Zdenu Procházkovou, Pavla Kříže, Martina Krause, Petra Vacka, Matouše Rumla, Anetu Krejčíkovou, Václava Vašáka, Alici Bendovou, Roberta Nebřenského a mnoho dalších.

Komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci se bude natáčet do 22. srpna v Praze, na Kladně a na Slovensku.  Do českých kin bude film uveden společností BIOSCOP v lednu příštího roku.

Synopse:       

„To tedy byl porod!” vzdychnete si, když se vám něco nepodaří lehce, ale stojí vás to hodně úsilí.  “To tedy byl porod!” je přesná definice nejen vstupu naší hrdinky Olgy na svět (vzácnou polohou čelní), ale tato věta vystihuje výstižně i její touhu najít pravou lásku. Není to vůbec jednoduché, možná proto, že ani Olga není jednoduchá.  Má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii.  Městečko, kde se narodila, ji pro realizace milostných záměrů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta.  Nejprve prodává v dámském prádle, kde obslouží přes 3 tisíce žen, než se stane zázrak a přijde ON!  Ten první a pravý! To si aspoň Olga myslí do okamžiku, než ho přistihne při nevěře.  Olga studuje psychologii, a tak má svou situaci teoreticky zvládnutou. Praxe je ovšem jiná. Zvlášť, když se potká s vyhlášeným děvkařem a ten ji odveze do karpatských hor. Anebo, když se málem utopí v kanoi před očima toho mladíčka …anebo, když zjistí, že ten kluk, který jí poprvé viděl nahou, není zas takový kretén….anebo, když pochopí, že její syn už není dítě …anebo... těch “anebo" je na cestě, kde Olga hledá báječný vztah, hodně.  Určitě ale platí, že film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci je komedie, ze které vyplývá, že co se týče lásky, tak... i když je vám hrozně, i když jste k smíchu, tak to prostě nesmíte vzdát! 

Fotogalerie
6842 6843 6844

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih