Magazín Elita

HAPPENING V MIRAKULU V POHYBU S HANKOU KYNYCHOVOU BYL ÚSPĚŠNÝ

HAPPENING V MIRAKULU V POHYBU S HANKOU KYNYCHOVOU BYL ÚSPĚŠNÝ

Již podruhé uspořádal Nadační fond Hanky Kynychové ve spolupráci s KF production velký happening v oblíbeném rodinném parku Mirakulum v Milovicích. Akce s názvem Mirakulum v pohybu s Hankou Kynychovou 2 přilákala poslední květnovou neděli tisíce návštěvníků. Ti přispěli  Nadačnímu fondu Hanky Kynychové na realizaci tanečního projektu pro děti z dětských domovů Hejbejte se a zpívejte a jejich peněženka to nepocítila. Jak je to možné?  To díky panu majiteli parku Jiřímu Antošovi, ktereý se stejně jako v loňském roce rozhodl část výtěžku ze vstupného věnovat právě dětem z dětských domovů, které spolupracují s nadací známé cvičitelky. Vybraná částka se vyšplhala až k padesáti tisícům korun. Děti z dětských domovů se tak mohou těšit na nejen na letní workshop, ale hlavně na velkou finálovou taneční show, kde se utkají o medaile.

Do Mirakula přijela spousta známých tváří, které v rámci programu vystoupili. Celý happening zahájila mladá a talentovaná zpěvačka Natálie Grossová, která si do Mirakula doslova odskočila. Sotva odzpívala spěchala se svojí maminkou Šárkou zpět do Prahy, aby stihla zvukovou zkoušku muzikálu Ples upírů, kde exceluje v hlavní roli spolu s Marianem Vojtkem.

O tom, že Linda Finková dlouhá léta podporuje veškeré aktivity Hanky Kynychové, netřeba psát. Je proto jasné, než Linda nemohla chybět ani v Mirakulu, kde se rozpovídala o svojí práci hlasové poradkyně soutěže tvoje Tvář má známý hlas. „Velkým překvapením pro mě byl Mejla Peroutka, který byl opravdu skvělý. Ale asi největším překvapením pro mě byla Markéta Konvičková. O tom, že zpívá, tančí a je krásná jsem věděla, ale že umí tak dobře zpívat, a tak dobře tančit jsem neměla ani tušení a jsem moc ráda, že v soutěži byla,“ svěřila se Finková a jedním dechem dodala: „Markéta svojí účast v soutěži zvládla na jedničku a jsem na ni hrdá. Málo kdo totiž ví, že jsem jí pro tuto soutěž objevila,  našla, pozorovala, navrhla realizačnímu týmu, který si jí pak vybral a Markéta tak mohla ukázat co v ní je.“ Potom, co zpěvačka odhalila zákulisí oblíbené soutěže, s přehledem vystřihla několik nádherných písní. Na její výkon nemělo vliv ani úmorné vedro, které v amfiteátru parku Mirakulum panovalo. Svůj výstup zakončila přídavkem Teď královnou jsem já a dokázala, že je opravdovou královnou – paní zpěvačkou.

Vedro neodradilo ani tanečníka ze StarDance Marka Dědíka, který přijel na akci v doprovodu svojí přítelkyně Terezy, aby naučil přítomné děti i dospělé tanec jive. Na lekci nechyběla ani Hanka Kynychová, která se netají tím, že účast v soutěži StarDance je jejím snem. I Marek s nadací Hanky Kynychové úzce spolupracuje a vytváří dětem bez rodin choreografie pro již zmíněnou finálovou show, stejně jako oblíbený tanečník Filip Jankovič.

V Mirakulu zazpívali také interpreti oblíbeného pohádkového muzikálu Alenka v kraji zázraků Brigita Cmuntová a Štěpán Piller. Přijela také gospelová zpěvačka Leona Gyöngyösi a mladá talentovaná zpěvačka Adéla Částková.

V rámci programu, který moderovala sama Hanka Kynychová, vystoupily také děti z dětských domovů se svými tanečními vystoupeními, které v rámci projektu Hejbejte se a zpívejte vytváří právě s Hankou Kynychovou a jejím týmem lektorů a tanečníků. Tento oblíbený projekt tímto happeningem vstoupil do 11. ročníku a Nadační fond Hanky Kynychové zahájil druhou desítku svojí činnosti. Protože celá nadace a projekt Hejbejte se a zpívejte fungují tak, že dětem rozdávají hlavně emoce, radost, zážitky a tým Hanky Kynychové jim na místo peněz věnuje svůj čas, který je mnohem cennější, celý program byl zakončen písní Pár přátel stačí mít v podání Petry Doležalové a Jana Höniga.
Žádný ročník projektu Hejbejte se a zpívejte by se nemohl konat bez štědré podpory sponzorů. Letos mezi ně patří park Mirakulum a firmy Úsovsko Food – výrobce tyčinek FIT a SlimPasta.

 

Fotogalerie
6727 6728 6729 6730 6731 6732 6733

Další články z rubriky

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Na vlně audioknih