Magazín Elita

AUKCE VŮBEC NEMUSÍ BÝT NUDNÁ!

AUKCE VŮBEC NEMUSÍ BÝT NUDNÁ!

Připravit úspěšnou charitativní dražbu, aby byla zábavná a zároveň důstojná, není jen tak. Té, která se konala 12. dubna v Hilton Prague Old Town ve prospěch spolku Integrace 3P, z.s. se věnovala celá řada lidí a bylo to vidět. Výsledek byl nad očekávání!

Aukci předcházel workshop s jedinečnou atmosférou, kdy známé osobnosti a hosté pomalovali židličky. Odborného dohledu se ujal Peter Herel a žádaná malířka z Podkrkonoší Pavlína Gardianová, která se pokusila naprosto souznít s přítomnými a být jen jejich prodlouženou rukou. Až z Bratislavy přijela herečka Anička Šišková, která se spojila s choreografkou a herečkou Andreou Strakovou. Operní pěvkyně Pavlína Senič přišla se svými seniorkami, kterým se věnuje v projektech spolkuva. Dorazila také herečka Michaela Dolinová a její odpočívající kočka na židličce patřila při aukci mezi nejlépe vydražené. Nechyběla ani herečka Petra Špindlerová. Zapomenout nesmíme na zpěvačku Dagmar Herzánovou a známého floristu Pavla Hrušku. Pomoc dobré věci přišla také Ollie Roučková, jezdec stáje Procamping Racing team a ambasadorka značek Mogul, Big Shock, Lamax, Fit Pro a Lazzer. Z Plzně přijel všechny podpořit moderátor Petr Jančařík. Štětce se chopil také Tomáš Pik, protagonista filmu Miluj mě, jestli to dokážeš. S nadšením a velmi aktivně se zúčastnili také zástupci výtečného hostitele Hilton Prague Old Town.

Myslíte si, že aukce byla formálně nudná? Tak to opravdu nebyla! Ta spolku Integrace 3P, z.s. pracovala nejen s peněženkami, kreditkami, ale pěkně procvičila i bránice, a to od začátku až do konce. Tečkou však bylo pár slz od radosti, protože takový výsledek zakladatelky spolku opravdu nečekaly, i když tajně si takový výsledek přály. Finální částka se totiž vyšplhala na úžasných 100 tisíc korun. Bez koho by se však dražba opravdu neobešla, byl skvělý vtipný a pohotový licitátor Karel Voříšek!
To, co se tam vše dělo, tak to je na dlouhé vyprávění a některé licitace opravdu stály za to. Třeba ta, kdy Pavel Hruška vydražil celý tým Ollie Roučkové. Aby se cena notně pohnula, tak přidala Ollie ke svému závodnímu Mogul racing dress, který na sebe váže Mistrovskou historii, olej do motorů. Pavel Hruška bez velkého zaváhání přihodil. Ollie se rozhodla, že by se částka ještě mohla zvýšit, tak nabídla jako bonus svého mechanika Daniela Zelenku, kterého tím velmi překvapila a pokračovala ještě dále. A výsledek? Na zahradu Pavla Hrušky odjede Ollie, její mechanik, ale také fotograf týmu Tomáš Prachař a kuchařka Aneta. „Nečekala jsem, že se cena vyšplhá tak vysoko, a moc bych chtěla poděkovat celému mému závodnímu teamu, který se zapojil do dražby a nechal se ochotně prodat. Ač zprvu byly obavy, nyní se všichni těšíme na brigádu na zahradě u pana Hrušky,“ prozradila Ollie.

Velké poděkování letí také za Ivanem Králem, který věnoval do aukce velkoformátovou fotografii s názvem Zjevení. Skutečně velký zájem byl o kresby Jiřího Černého a ti, kterým se nepodařilo vydražit ani jedno z jeho děl, bylo přislíbeno, že velice brzy Integrace 3P, z.s. připraví setkání s autorem v rámci projektů Kavárnička. A pak už se jen děkovalo podporovatelům i dražitelům. Malým dárkem pro všechny bylo vystoupení Dagmar Herzánové, která v současné době nejvíce inklinuje k jazzu a nezapomenutelné Pavlíny Senič, známé operní pěvkyni, která je ředitelkou projektů spolku.

„Máme obrovskou radost, naše projekty se opět posunou. Budou nadále realizovány nejen díky dražitelům, ale i příznivcům našeho spolku,“ sdělila předsedkyně Integrace 3P, z.s. Lenka Žáčková a pokračovala slovy díků na adresu všech dále jmenovaných: Ekofarma Javorník Štítná, Hilton Prague Old Town, společnost Plastia, Italská domácnost, Pavla Trpálková, Radomil Sláma, Pavel Hruška, Jindřich Frýdl EXPOS Praha, Pavlína Hozová, manželé Štembergovi, Marcela Nevšímalová a neskonalý dík patří Hilton Prague Old Town a jeho aktivním zaměstnancům.

Výtěžek bude spolkem Integrace 3P, z. s. použit na realizaci projektů a nezbytných nákladů:  Spojte se s rodinou na dálku, jehož patronkou je Pavlína Senič, Ženy nestárnou, ale vyzrávají a také ve prospěch projektu Včasný záchyt Alzheimerovy nemoci – kvalitnější cesta životem.

Foto: Felix Pašek a Zuzka Zuzana Podolská

Fotogalerie
6607 6608 6609 6610 6611 6612 6613 6614 6617

Další články z rubriky

Miele je partnerem beachvolejbalových šampionů Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera na cestě za olympijským snem

Miele je partnerem beachvolejbalových šampionů Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera na cestě za olympijským snem

Ve skate parku v Rokycanech proběhla první česká instalace veřejných kompostovacích toalet BIOCULTUS Public

Ve skate parku v Rokycanech proběhla první česká instalace veřejných kompostovacích toalet BIOCULTUS Public

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Na vlně audioknih