Magazín Elita

UCHOVÁVÁNÍ FOTOGRAFIÍ NENÍ JEN PRO STAROMILCE

UCHOVÁVÁNÍ FOTOGRAFIÍ NENÍ JEN PRO STAROMILCE

Alba plná fotek, to se dnes už příliš nenosí. Vše si uchováváme jen v telefonu či v počítači. Není však nad to, se staromilsky probírat fotografiemi. Naštěstí se zrodil nápad a vznikla Cewe fotokniha a vy máte možnost pro sebe i své blízké, vytvořit jedinečnou knihu těch nejlepších okamžiků ze života.

Tento moderní způsob archivace se teď prostě nosí a mají ho rády i známé osobnosti. Fotoknihu si sestavil i přední český herec Jaromír Hanzlík, který příští rok oslaví významné životní jubileum, sedmdesáté narozeniny. „Celá léta jsem fotky házel do beden od banánů, ale nyní se snažím všechny je upořádat. Proto mi přišlo vhod vytvořit si fotoknihu vzpomínek. Jak soukromých tak i pracovních,“ radoval se pan Hanzlík a prozradil, jakých fotografií si nejvíce cení: „V pracovně mám pár fotek, na které pořád hledím. Jsou to mé vzory Zděněk Štěpánek, Rudolf Hrušínský, ale i fotka spojená s dopisem od básníka Františka Hrubína. Samozřejmě také rodinné snímky.“

Herec Hynek Čermák se v posledních letech věnuje focení dokonce profesionálně. Před jeho objektivem se nejčastěji objevují krásné nahé ženy, jedná se totiž o akty. „ Mě by hrozně zajímala fotokniha fotografky aktů Terezy z Davle, která je moji velkou inspirací,“ odtajnil Čermák svůj vzor. Svou knihu vzpomínek by Hynek nejraději věnoval svým modelkám, které obdivuje za jejich odvahu a hlavně je má rád. Zároveň si herec posteskl, že nemá dostatečné množství fotek dětí z dob, kdy byly malé, a on o focení ještě nic moc nevěděl: „ No snad Bůh dá a další moji potomci budou mít mnohem lepší snímky,“ uvedl s úsměvem.

To novopečená maminka, moderátorka Emma Smetana, fotí svoji dceru Lennon Marlene neustále. „Nikdy jsem neviděla a neuvidím nic krásnějšího než je ona. Těch fotek už mám několik tisíc. Opravdu bych jednou chtěla vidět album své dcery, až ji bude osmdesát let,“ zasnila se moderátorka a současně přiznala, že sama má ohromné množství fotek, které by za žádných okolností nezveřejnila.

Děti jsou obecně dobrým modelem pro hledáček foťáků. Své o tom ví i dvojnásobná maminka a filmová producentka Olga Menzelová. „Svoje děti fotím neustále, jejich proměna je tak rychlá,“ postěžovala si Menzelová a dodala, že když je focena ona sama, připadá si buď jako víla Amálka nebo Brutální Nikita, vše záleží na jejím momentálním rozpoložení.

Jak je vidět každá Cewe fotokniha má svůj originální příběh a je vždy spojená s emocemi. Módní začínají být také, jako formy žádostí o ruku. V Evropě se jich už vyrobilo přes 6 miliónu, a proto se v Praze již po sedmé vybírala ta neoriginálnější. Porotu tvořily, kromě výše zmíněných celebrit, také další významné osobnosti. Předsedou poroty se stal zpěvák a zkušený fotograf Peter Nagy. Celou akcí provázel ostřílený moderátor Petr Říbal.

O vítězi na velkém finále ještě rozhodovali: Andrea Bezděková, Eliška Bučková, Renáta Czadernová, Lucie Kovandová, Jakub Ludvík, Emma Smetana, Jan Šibík, Anna Julie Slováčková, Martina Šmuková, Pavel Šporcl a Jakub Vágner.

„Nesmíme zapomínat, že Cewe fotokniha už není záležitostí pouze fotek, ale i grafiky, textů a mnohdy i různých překvapení. Práce porotců tedy nebyla vůbec jednoduchá, ale nakonec se zadařilo tu nejlepší najít. Děkuji za jejich pečlivou práci,“ doplnil Petr Tureček, marketingový manažer.

Tento projekt nevznikl pouze pro zábavu zúčastněným, soutěž pomáhá. Pořadatel události věnuje peníze na projekty, kterým věří. Letos poputovalo 45 289 korun na Domov pro důstojné stáří Sue Ryder a stejnou částku získal nadační fond Pink Buble, který pomáhá onkologicky nemocným dětem.

Autorem vítězné fotoknihy se stal Zdeněk Jedlička s fotoknihou Skotsko, který si díky tomu vysloužil auto Peugeot 308. Zároveň byla zvolena i cestovatelská Cewe fotokniha roku, která byla oceněna poukazem na dovolenou od CK Čedok v hodnotě 80 tisíc korun.

 Foto: CEWE FOTOKNIHA

 

Fotogalerie
6585 6586 6587 6588 6589 6590

Další články z rubriky

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe