Magazín Elita

WORKSHOP V HILTON PRAGUE OLD TOWN POMŮŽE PROJEKTU KAVÁRNIČKA

WORKSHOP V HILTON PRAGUE OLD TOWN POMŮŽE  PROJEKTU KAVÁRNIČKA

Spolek Integrace 3P se svými projekty nečeká se založenýma rukama na to, co mu spadne do klína, ale snaží se udělat vše proto, aby byl vidět, budoval si své dobré jméno a na svoji činnost si vydělal. Dne 1. Března uspořádal v Hilton Prague Old Townspolečně se svými partnery charitativní workshop ve prospěch svých projektů, které bude realizovat v Komunitním centru KAVÁRNIČKA v Rybné ulici v Praze.

Workshop měl jedinečnou atmosféru a věřte, že nebyla nouze ani o vtipné momenty. Není pochyb o tom, že si to všichni užili. Odborného dohledu se ujal Peter Herel, světem jdoucí malíř, který si v závěru trochu a s nadsázkou postěžoval, že ho vůbec nikdo neposlouchal, že si malovali všichni, co chtěli. To Pavlína Gardianová, něžná surrealistka nikoho o ničem nepřesvědčovala a pokusila se naprosto souznít s přítomnými a být jen jejich prodlouženou rukou.

Až z Bratislavy přijela herečka Anička Šišková, která se spojila s choreografkou a herečkou Andreou Strakovou a společně se nechaly inspirovat nejen folklorními motivy, ale i spoluprací se spolkem Integrace 3P. Obě se staly patronkami projektu Ženy nestárnou, ale vyzrávají. Operní pěvkyně Pavlína Senič sice přišla s hlavou plnou nápadů, ale nakonec se na její židličce vyrojily červené notičky, třeba myslela na nějakou překrásnou árii, ale třeba také na to, jak se aktivně zapojí v projektecha abude učit seniory zpívat.  To Míša Dolinová od začátku věděla, že chce na židličku něco napsat, ale nakonec nakreslila odpočívající kočku a po židličce běhající myšky, které se ukrývají. To herečka Petra Špindlerová, která miluje indickou kulturu, jógu, cestování, ale třeba také rychlou jízdu autem se na workshopu nečekaně potkala se svojí spolužačkou z konzervatoře s Dášou Herzánovou. Ta se v současné době věnuje náročnějšímu repertoáru, ale nejvíce inklinuje k jazzu. Společně se bránily zásahům odborného garanta Petera Herela a s úsměvem mu vždy říkaly, že jim to jen kazí, ať si jich raději nevšímá. Jeden z nejznámějších českých floristů Pavel Hruška přišel s naprosto jasnou představou, to tedy ještě říkal krátce před zahájením, že určitě nebude malovat žádné kytičky, protože se to od něj očekává. Ani nemusíte hádat, co se nakonec na žluté židličce objevilo. Ano, co jiného než kytičky a hlavně jeho oblíbený tulipán. Ollii Roučková,závodnice na čtyřkolce, která svůj první titul vlastně sebrala mužům, a to v Mezinárodním Mistrovství Cross Country v ČR i Německu bez velkého vytáčení prozradila, že má s malováním trochu problém, ale asi kdysi mylný přístup učitelů ji téměř natrvalo vryl do mysli, že neumí malovat… A hle, zrodilo se krásné dílo ve spolupráci s jednou z příznivkyň sdružení a dovolíme si tipnout, že se možná o tuto židličku svede největší boj v chystané aukci. Z Plzně přijel workshop podpořit moderátor Petr Jančařík, který bohužel kvůli neodkladným záležitostem přijel pozdě, ale na první pohled ho zaujala židlička Petry Špindlerové a Dáši Herzánové, tak se s ní alespoň fotil a nic nedbal slov, že se chlubí cizím peřím. Štětce se chopil také Tomáš Pik, který díky filmu Miluj mě, jestli to dokážeš otevřel téma sexuality handicapovaných lidí. Sám se stal protagonistou uvedeného dokumentárního filmu, za který obdržel cenu diváka na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Jihlava.

Workshopu se aktivně zúčastnila i celá řada zajímavých lidí, mezi kterými nechyběla například Mgr. Jana Zavadilová, která se už 20 let intenzivně věnuje seniorům a problematice zdravotně postižených. S nadšením a velmi aktivně se zúčastnili také zástupci našeho hostitele Hilton Prague Old Town. Židličky nám věnovala Ekofarma Javorník Štítná a dárky pro účastníky nám věnovala společnost Plastia s.r.o. - našim partnerům moc děkujeme a vážíme si jejich vstřícnosti!

Dražba židliček proběhne 12. dubna 2017 v Hilton Prague Old Town. Licitátorem bude skvělý Karel Voříšek. Výtěžek bude spolkem Integrace 3P použit na realizaci projektů:  Spojte se s rodinou na dálku, jehož patronkou je Pavlína Senič, Ženy nestárnou, ale vyzrávají a také ve prospěch projektu Včasný záchyt Alzheimerovy nemoci – kvalitnější cesta životem.

Fotogalerie
6442 6443 6444 6445 6447 6448 6450 6451 6452 6453

Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec