Magazín Elita

BAREVNÁ VÁŠEŇ PAVLÍNY GARDIANOVÉ JE KULTURNÍM ZÁŽITKEM

BAREVNÁ VÁŠEŇ PAVLÍNY GARDIANOVÉ JE KULTURNÍM ZÁŽITKEM

Něžné surrealistka Pavlína Gardianová je okouzlena městečkem Desná a prý připravit pro toto místo výstavu svých obrazů pod názvem Barevná vášeň bylo nádherným zážitkem. Slavnostní vernisáž v secesní Riedlově vile, postavené podle vzoru reprezentačních severoitalských sídel, proběhla 10. ledna 2017 a otevřela výstavu široké veřejnosti.

Obrazy byly opět pečlivě vybrány jejich autorkou tak, aby od prvního pohledu bylo možné obdivovat touhu, lásku, milování, něžnost i vášeň, která má všechny barvy světa a nikdy jen černou a bílou. Každý je skutečným zrcadlením autorčiny duše a i vy máte nyní šanci si vychutnat plnými doušky tahy štětce známé malířky z Podkrkonoší.

Pavlína Gardianová při vernisáži řekla: „Bez vášně nelze žít, tvořit, malovat, ani milovat. Vše bychom měli dělat v životě s Láskou a vášní, neboť bez vášně a zapálení jakákoliv práce nebo činnost vlastně  ztrácí smysl.“ Při vernisáži neskrývala nadšení z hojné účasti, které bylo opětováno stejnou mincí za nadšení z obrazů evidentně pozitivně působících na všechny přítomné. Co je však hodno ocenění, je to, že i přes nepřízeň počasí, přímo kalamitní stav, se dostavil hojný počet  skutečných příznivců umění. Všichni Pavlíně Gardianové blahopřáli k talentu, kterým byla obdařena. Křehká malířka také přiznala, že malebné město sklářů považuje za nabité pozitivní energií a je velice ráda, že vystavuje právě tam.

Vzácným hostem byl docent Jaroslav Zvěřina, který vernisáž zahájil velice milými slovy, která byla oceněním autorčiny tvorby i jí samotné. „Pavlína je mezi českými malířkami zajímavou a svébytnou osobností. Tato půvabná žena se ve svém díle snaží stále znovu zdůrazňovat ženskost a ženskou krásu jako zdroj vášně, vznešenosti a krásy. Její obrazy jsou prodchnuty zvláštním poetismem, který nás zaujme svou hloubkou i něhou. Mně je pak velice sympatická lidskostí, s jakou přistupuje ke svým obrazům. Dokonale se vyvaruje extravagantních a šokujících motivů, pózy jí nejsou vlastní.“

Projev plný vášně se nedal upřít ani klavírnímu vystoupení švýcarského virtuosa Daniela Philippa Stotze. Jeho vlastní tvorba bez pochyb přispěla k velice příjemné atmosféře.

Již v sobotu 21. ledna 2017 bude zahájena další výstava úspěšné malířky v Nové Pace a bude se skrývat pod názvem Příběhy.

Fotogalerie
6269 6270 6271 6272 6273

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih