Magazín Elita

MEFISTO ŘÁDIL V DERMACOLU

MEFISTO ŘÁDIL V DERMACOLU

Muzikál Mefisto je žádaný muzikál a není divu, vždyť momentálně patří mezi to nejlepší, co na pražských scénách je. Dvacátá repríza byla opět úspěšná a nejen diváci, ale i kritici se vyjadřují nad očekávání, prostě jen v tom nejlepším. Představení vidělo přibližně už patnáct tisíc diváků a každé končí s odměnou, které interprety vždy velmi potěší, a to je standing ovation a neutuchající. Není divu, že se výkonný producent Michal Mückstein rozhodl za tento skvělý výsledek netradičně obdarovat účinkující. „Všichni jsou tak skvělí, že mě baví se chodit koukat na všechny varianty obsazení, které se zatím poskládaly a chci Mefista vidět znova a znova, abych ho znal nazpaměť. Stále se bavím a stále mě tahle „love story“ dojímá.“ Ptáte se, co může být tak netradiční? Třeba vouchery v Dermacolu, které se dostaly do rukou Karolíny Gudasové, Dity Hořínkové, Ivy Marešové, Michala Novotného a Jiřího Zonygy. Věřte, nevěřte, byli nadšení a všichni si odnesli nějaké kosmetické dárky ro své blízké a navíc si libovali, že ušetřili drahocenný čas.

Až se ani nechce věřit, že muzikál Mefisto má za sebou velice náročné období, protože přípravy inscenace probíhaly i za poněkud dramatických okolností. Během zkoušení došlo ke změně režiséra a na poslední chvíli se také změnila alternace v hlavní roli, kdy Jiří Zonyga nahradil Jana Ježka v hlavní roli Mefista. S touto změnou se museli všichni zúčastnění sehrát, což není zas tak jednoduché. Aby výsledek byl dobrý, musí se na sebe herci správně napojit. A to se všem podařilo zvládnout fenomenálně. Právě proto si zaslouží, aby je někdo hýčkal, opečovával a rozmazloval. Zkrátka, aby mohli na chvíli vypnout.

„Dostávat od produkce vánoční dárky není zcela běžné a je to rozhodně moc milé. A zrovna kosmetiku používám opravdu hodně, hlavně kvůli své profesi,“ pochvalovala si odměnu Iva Marešová, která mimo své divadelní role paní Laurecie Bosetti, preferuje výrazné líčení i v soukromí. Na akci dorazil i Ivin muzikálový manžel pan Mario Bosetti, v kterého se na divadelních prknech převtěluje Michal Novotný. Karolína Gudasová, která hraje jednu z hlavních ženských postav, a sice Markétu a skromně jen podotkla: „A jestli si to zasloužíme? Tak o tom se musíte přesvědčit sami a přijít na muzikál Mefisto do Hybernie,“ navnadila Karolína, která také prozradila, že už má na letošní Vánoce po dnešním dni nakoupeno.

V prodejně panovala vánoční atmosféra, během které si herci vybírali dárečky, ujídali cukroví, testovali parfémy a nastalo i malé drama. Když si zpěvačky Karolína Gudasová a Dita Hořinková chtěly přičichnout k vzorkům vůní, které byly ukryty ve skleněných květech, posledním díle zesnulého architekta Bořka Šípka, vyklouzl jim jeden z květů a málem upadnul a rozbil se. Kdyby se tak stalo, škoda by to byla nevyčíslitelná. Že by se takto ozval Mefisto? Má ve zvyku se takto připomínat.  Naštěstí všechno dobře dopadlo, a váza byla zachráněna a tím pádem i Vánoce hereček. Tudíž v Mefistovi už mají o štědré Vánoce postaráno.

Foto: Muzikál Mefisto

 

Fotogalerie
6164 6165 6166 6167

Další články z rubriky

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Na vlně audioknih