Magazín Elita

PRIMADONA MEZI BALKÁNSKÝMI DRINKY

PRIMADONA MEZI BALKÁNSKÝMI DRINKY

Nechte se zlákat temperamentními příchutěmi Balkánu a vyzkoušejte koktejl, který je osvěžující a zároveň vám připomene letní dny, kdy se slunce směje od rána až do večera. I během chladných předvánočních dnů pocítíte sluneční paprsky v nápoji, v němž se spojují chutě ovoce s jablečným brandy. The Elisaveta vám připomene slunečné pláže Bulharska.

Proč ochutnat tento drink s ženským jménem „The Elisaveta" nám sdělil Samuel Kožík, bartender Grand Hotelu River Park v Bratislavě. "Koktejl The Elisaveta pochází z Bulharska a svou chutí a zlato-oranžovou barvou připomíná teplé slunečné dny. Pocítíte v něm kombinaci hřejivého jablečného brandy s čerstvou citronovou šťávou, jablečným džusem a sladkým sirupem z granátových jablek. Doplňuje je ostrá chuť zázvoru, která dodává nápoji tu správnou tečku na závěr."

Tento nápoj nastartuje vaše smysly a hodí se k podzimnímu večernímu posezení. Pokud si netroufáte na vlastní domácí přípravu, máte možnost ho ochutnat přímo od mistra ve svém oboru, Samuela, který vám ho namíchá v Grand Hotelu River Park v Bratislavě.

Ingredience: Père Magloire VSOP, jablečný džus, sirup z granátového jablka, citronová šťáva.

Postup přípravy: Všechny ingredience přidáme do šejkru s ledem a protřepeme. Vychlazený koktejl podáváme na ledě do křišťálového poháru whisky. Na ozdobení použijeme velký plátek zázvoru.


Další články z rubriky

JAK ČEŠI MÁLEM PŘIŠLI O PRAŽSKOU ŠUNKU

JAK ČEŠI MÁLEM PŘIŠLI O PRAŽSKOU ŠUNKU

MOTO CESTOU NECESTOU - MISE IRÁK S MARTINEM PÍSAŘÍKEM

MOTO CESTOU NECESTOU - MISE IRÁK S MARTINEM PÍSAŘÍKEM

VELKÁ KUCHAŘKA NEJLEPŠÍCH ŠÉFKUCHAŘŮ

VELKÁ KUCHAŘKA NEJLEPŠÍCH ŠÉFKUCHAŘŮ

PIVO NA NÁPLAVCE: DVOUDENNÍ FESTIVAL PŘEDSTAVÍ 50 TUZEMSKÝCH MINIPIVOVARŮ

PIVO NA NÁPLAVCE: DVOUDENNÍ FESTIVAL PŘEDSTAVÍ 50 TUZEMSKÝCH MINIPIVOVARŮ

SVÁTEK GASTRONOMIE V MIKULOVĚ JIŽ PODEVÁTE

SVÁTEK GASTRONOMIE V MIKULOVĚ JIŽ PODEVÁTE

ALFONS MUCHA - SLOVANSKÁ EPOPEJ