NOVÁ KUCHAŘKA KAROLÍNY KAMBERSKÉ JE I O RECEPTU NA DOBROU NÁLADU

NOVÁ KUCHAŘKA KAROLÍNY KAMBERSKÉ JE I O RECEPTU NA DOBROU NÁLADU

Skvělá jídla si můžete uvařit podle receptů Karolíny Kamberské, novinářky, autorky kuchařek i hvězdy televizního pořadu o vaření Jídlo jako vášeň. Další kniha o vaření z její dílny navazuje na její předchozí velmi úspěšné tituly - Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně. Karolína v ní sugestivně předkládá svůj názor, že věnovat jídlu a vaření dostatek času a péče dává hluboký smysl. “Je mi krásně, když jdu ztichlým městečkem, a za oknem slyším cinkání příborů a smích,” svěřuje se autorka. Její nová kuchařka je plná receptů, které se výborně hodí na dlouhé společné hodování i pro shon všedního dne. 

“Dobře vím, že pro spoustu lidí je jídlo jen palivo, a kdyby mohli, živili by se vzduchem”, píše Karolína Kamberská v předmluvě knihy. “A taky vím, že leckdo má ušlechtilejší zájmy, třeba filozofii, hudbu, nebo světovou bezpečnost. Já ale věřím, že dobré jídlo dělá dobrou náladu. A kdyby byl svět plný lidí s dobrou náladou, filozofie a hudba by jen kvetla - a světovou bezpečnost by nikdo nemusel řešit.”

Této myšlence Karolína podřídila výběr hlavních témat knihy. Inspirací tak pro ni byla představa rodinných oslav a kamarádských hostin, romantických večeří při svíčkách, ale i snaha vyhovět dětským chutím a obstát s dobrým jídlem i v každodenním spěchu. V knize je patrná i spřízněnost se Středomořím a inspirace jižní kuchyní.Z každé stránky knihy na čtenáře dýchne Karolinino  přesvědčení, že jídlo si zaslouží patřičnou pozornost. Její vášeň pro vaření je nebezpečně nakažlivá.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Kniha má 208 stran, pevnou vazbu a její doporučená maloobchodní cena je 399 Kč. Vydává NOW Productions. vychází začátkem  listopadu 2016.


Další články z rubriky

ZLATKO MÍČKA PŘEDSTAVIL BORDEAUX, JAKÁ ZDE DLOUHO NEBYLA

ZLATKO MÍČKA PŘEDSTAVIL BORDEAUX, JAKÁ ZDE DLOUHO NEBYLA

V PRESTIŽNÍ SOUTĚŽI SALÓNU VÍN USPĚLA TŘI TEMPLÁŘSKÁ VÍNA

V PRESTIŽNÍ SOUTĚŽI SALÓNU VÍN USPĚLA TŘI TEMPLÁŘSKÁ VÍNA

VALENTÝNSKÝ DRINK FRENCH MARTINI JE TEN PRAVÝ PRO PŘIPITÍ NA LÁSKU!

VALENTÝNSKÝ DRINK FRENCH MARTINI JE TEN PRAVÝ PRO PŘIPITÍ NA LÁSKU!

TÝDEN VÍNA V PRAZE: PRAGUE WINE WEEK 2017

TÝDEN VÍNA V PRAZE: PRAGUE WINE WEEK 2017

JE MOŽNÉ SE V ČR NAOBĚDVAT DO STO KORUN?

JE MOŽNÉ SE V ČR NAOBĚDVAT DO STO KORUN?

HANKA KYNYCHOVÁ SI PONESE DOMÁCÍ NÁSILÍ V SOBĚ PO CELÝ ŽIVOT!

Slunovrat