NOVÁ KUCHAŘKA KAROLÍNY KAMBERSKÉ JE I O RECEPTU NA DOBROU NÁLADU

NOVÁ KUCHAŘKA KAROLÍNY KAMBERSKÉ JE I O RECEPTU NA DOBROU NÁLADU

Skvělá jídla si můžete uvařit podle receptů Karolíny Kamberské, novinářky, autorky kuchařek i hvězdy televizního pořadu o vaření Jídlo jako vášeň. Další kniha o vaření z její dílny navazuje na její předchozí velmi úspěšné tituly - Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně. Karolína v ní sugestivně předkládá svůj názor, že věnovat jídlu a vaření dostatek času a péče dává hluboký smysl. “Je mi krásně, když jdu ztichlým městečkem, a za oknem slyším cinkání příborů a smích,” svěřuje se autorka. Její nová kuchařka je plná receptů, které se výborně hodí na dlouhé společné hodování i pro shon všedního dne. 

“Dobře vím, že pro spoustu lidí je jídlo jen palivo, a kdyby mohli, živili by se vzduchem”, píše Karolína Kamberská v předmluvě knihy. “A taky vím, že leckdo má ušlechtilejší zájmy, třeba filozofii, hudbu, nebo světovou bezpečnost. Já ale věřím, že dobré jídlo dělá dobrou náladu. A kdyby byl svět plný lidí s dobrou náladou, filozofie a hudba by jen kvetla - a světovou bezpečnost by nikdo nemusel řešit.”

Této myšlence Karolína podřídila výběr hlavních témat knihy. Inspirací tak pro ni byla představa rodinných oslav a kamarádských hostin, romantických večeří při svíčkách, ale i snaha vyhovět dětským chutím a obstát s dobrým jídlem i v každodenním spěchu. V knize je patrná i spřízněnost se Středomořím a inspirace jižní kuchyní.Z každé stránky knihy na čtenáře dýchne Karolinino  přesvědčení, že jídlo si zaslouží patřičnou pozornost. Její vášeň pro vaření je nebezpečně nakažlivá.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Kniha má 208 stran, pevnou vazbu a její doporučená maloobchodní cena je 399 Kč. Vydává NOW Productions. vychází začátkem  listopadu 2016.


Další články z rubriky

ŠÉFKUCHAŘI LUXUSNÍCH HOTELŮ NÁM DALI NAHLÉDNOUT POD POKLIČKU

ŠÉFKUCHAŘI LUXUSNÍCH HOTELŮ NÁM DALI NAHLÉDNOUT POD POKLIČKU

OCHUTNEJTE PORTUGALSKO V JEDINEČNÉM  WINE|TAPAS|MARKET OLIVEIRA

OCHUTNEJTE PORTUGALSKO V JEDINEČNÉM WINE|TAPAS|MARKET OLIVEIRA

VÍTE JAK POZNAT OPRAVDOVÝ TMAVÝ RUM?

VÍTE JAK POZNAT OPRAVDOVÝ TMAVÝ RUM?

MIKULOV GOURMET FESTIVAL

MIKULOV GOURMET FESTIVAL

NOLA: TADY JDE O CHUŤ!

NOLA: TADY JDE O CHUŤ!