Magazín Elita

ZDRAVÉ SPANÍ PODLE VLADIMÍRA KUBEŠE, VÝROBCE ČESKÉHO NÁBYTKU MONTERO

ZDRAVÉ SPANÍ PODLE VLADIMÍRA KUBEŠE, VÝROBCE ČESKÉHO NÁBYTKU MONTERO

Spánek je základní fyziologickou potřebou každého jedince. Nemáme-li ty správné podmínky pro spaní, nemůže dojít k potřebnému zotavení centrálního nervového systému. To se projeví především zhoršenou schopností soustředění, sníženou pozorností či pocitem únavy. Jenže díky každodennímu stresu, nepravidelnému dennímu režimu, pracovním starostem, častému cestování nebo neustálému napětí, které vládne všude okolo nás, se stává kvalitní a zdravý spánek spíše vzácností než běžnou součástí našich životů.

Co ale udělat proto, aby byl náš spánek opravdu vydatný a prospěl nám? Zeptali jsme se Vladimíra Kubeše, výrobce českého nábytku Montero.

Že je základem zdravého spánku čistá, dobře vyvětraná místnost, víme asi všichni, chtěl bych tedy upozornit spíš na věci, související přímo s tím, na čem spíme. Pojem zdravé spaní má každý z nás pevně spojený s kvalitní matrací a pevným lůžkem, nejlépe z tvrdého dřeva. Jak se ale vyznat a zorientovat v široké nabídce matrací a postelí?

U matrací musíme mít především na mysli hygienické hledisko. Z tohoto důvodu je nutné vždy v rozmezí 5 – 10 let vyměnit starou matraci za novou i přes skutečnost, že k výrobě matrací se v současné době používají opravdu kvalitní materiály s dlouhou životností.

Při vlastním výběru matrace je potřeba vycházet zejména z naší tělesné hmotnosti a zažitých zvyklostí. Mám na mysli, zda jsme zvyklí spát na tvrdší nebo měkčí matraci, na zádech, na boku, na břiše nebo jestli se celou noc převalujeme z jedné strany na druhou.

Za absolutně nejlepší řešení považujeme matraci, jejíž ložnou plochu tvoří 9 cm silná vrstva paměťové VISCO pěny. Právě takto silná vrstva paměťové VISCO pěny dokáže plně vyrovnat tvarovou rozmanitost lidského těla. Díky tělesné teplotě a hmotnosti vaše těla vytvarujete v matraci svoji vlastní formu, ve které si vaše tělo během spánku dokonale odpočine. Takový typ matrace najdete v nabídce matrací MONTERO v kolekci LEVITACY, LEVITACY LUX a LEVITACY AIR. Udané druhy matrací se vyrábějí ve třech stupních tuhosti: SOFT, MEDIUM a HARD. To je rozdělení pro různé váhové skupiny.

Při výběru postele každý člověk zvažuje hned několik aspektů najednou, a to design, pevnost, rozměry. Z hlediska designu se kloubí tvar a funkčnost. Každý z nás považuje jednoznačně kulaté tvary za bezpečné. Typickým představitelem takovéto elegantní postele je postel ELIŠKA z kolekce českého značkového nábytku MONTERO (viz foto). Její oblé tvary jsou toho důkazem. Oproti tomu hranatý design má každý z nás spojený s moderní architekturou a interiérem. Z kolekce českého značkového nábytku MONTERO je přesným příkladem postel JULIE se širokým obvodovým rámem, ve kterém jsou vsazeny čtyři masivní nohy. Povrchová úprava postele vytváří celkový design lůžka. Všechny postele z kolekce českého značkového nábytku MONTERO jsou vyráběny ve dvou různých povrchových úpravách; lakované a olejované. Lakovaná povrchová úprava představuje škálu 18 barevných odstínů, včetně přírodního provedení. Jedná se o kvalitní lak tvořící odolnou povrchovou úpravu postele. Povrchová úprava směsí oleje a vosku, kdy olej proniká 1 až 2 mm do dřeva a vosk zůstávající na povrchu vytváří hedvábný lesk. Jedná se o kvalitní ekologickou povrchovou úpravu speciální osmoolej.

V neposlední řadě nesmíme zapomenout na vlastní dřeviny, z nichž je postel vyrobena. Nejideálnější jsou buk a dub. Jedná se o tvrdé dřeviny, jejichž pevnost je na nejvyšší úrovni. Takovéto kvalitní materiály ve spojení s pevnými rohovými spoji: závrtná matice – šroub – matice, umožňující pohodlné dotažení, vytváří z postele jeden pevný celek. Na kolekci celomasivních bukových a dubových postelí značky MONTERO je poskytována 5 letá záruka na konstrukční pevnost rámu postele.

Pohodlné vstávání je další z důležitých prvků, na který musíme při výběru postele brát ohled. Je dobré, aby vlastní postel umožňovala výškové nastavení uložení roštu postele, neboť ne vždy si koupíme stejně vysokou matraci, ale pohodlně chceme vstávat vždy tak, jak jsme zvyklí. Asi nebude pro vás překvapení, že všechny celomasivní bukové a dubové postele MONTERO mají výškově stavitelné rošty, ale hlavně ke všem postelím je poskytován perfektní bezplatný servis v podobě 3D grafických návrhů, dopravy, vynošení a montáže. Jako výrobci nábytku poskytujeme kompletní servis.

www.nabytek-montero.cz


Další články z rubriky

Včasné CT vyšetření může zachránit život. V brandýské nemocnici na CT nečekáte a žádanku můžete mít odkudkoliv

Včasné CT vyšetření může zachránit život. V brandýské nemocnici na CT nečekáte a žádanku můžete mít odkudkoliv

Zadýchávání může mít vážnou příčinu!

Zadýchávání může mít vážnou příčinu!

Spánek jako nejlepší ásana pro více energie

Spánek jako nejlepší ásana pro více energie

Je čas zasadit! Vyrobte jednoduchou velikonoční dekoraci

Je čas zasadit! Vyrobte jednoduchou velikonoční dekoraci

Pozor na časté mýty o pylových alergiích. Některé mohou komplikovat léčbu

Pozor na časté mýty o pylových alergiích. Některé mohou komplikovat léčbu