Magazín Elita

ŽABÍ STEHÝNKA A FRANCOUZSKÝ KOHOUTEK, LAHŮDKY DOSTUPNÉ!

ŽABÍ STEHÝNKA A FRANCOUZSKÝ KOHOUTEK, LAHŮDKY DOSTUPNÉ!

Křupavá žabí stehýnka a kohoutek na víně. Lákavé novinky z kurzů kuchařského studia Ola Kala. Skvělý tip na nezapomenutelný dárek, a to především proto, že nejsou běžně na lístku žádné restaurace v Praze, překvapivě ani v těch nejluxusnějších.Kurzy můžeme jen doporučit, máme totiž vlastní zkušenost a lahůdky si na konci svého snažení plně vychutnáte!

Populární kuchařské studio Michala Nikodéma Ola Kala od podzimu zařazuje mezi své kurzy několik mimořádně zajímavých novinek z francouzské a italské gastronomie. Jedním z hitů podzimu bude určitě lekce z francouzské vyšší gastronomie, během níž se zájemci naučí, jak připravit lahodná žabí stehýnka či slavnou francouzskou klasiku v podobě kohoutka na víně.

Žabí stehýnka s jemným a křehkým masem se u nás před sto lety běžně připravovala, ale pak se z české kuchyně jako mnoho dalších specialit vytratila. Během lekce se účastníci kurzu naučí osmažit žabí stehýnka v trojobalu a vyzkoušejí si, jaké dipy se k nim nejlépe hodí. Mimořádně zajímavý bude také hlavní chod, legendární kohoutek po burgundsku, pomalu dušený v kvalitním červeném víně tak, aby maso bylo měkké a přitom zůstalo šťavnaté a plné chuti. Jako sladká tečka na závěr se bude připravovat horké a nadýchané marakujo - citronové souflé. Cena lekce činí 2 900, v akci bude stát 2 350 korun. K dispozici jsou samozřejmě také darovací vouchery, neboť kurzy ve studiu Oka Kala jsou oblíbeným vánočním dárkem.

Další chystanou novinkou je kurz italské kuchyně, v němž se frekventanti naučí připravovat slavný steak Bistecca alla Fiorentina, tedy legendární hovězí T bone steak, kombinující ve svém řezu dva druhy masa, a sice roštěnec se svíčkovou, díky čemuž je možné vychutnat dvě rozdílné chutě, ať už z hlediska šťavnatosti, textury či tukové vybavenosti. K tomu se účastníci naučí připravovat omáčku z lišek a hříbků a samozřejmě nebude chybět ani italský předkrm a dezert. Vaření zpříjemní výtečná italská vína, zatímco u francouzské lekce se budou samozřejmě rozlévat vína francouzská.

Před Vánocemi proběhne dlouho očekávaný víkendový kurz pečení a zdobení, jehož tématem bude příprava zimních a vánočních cup caků a jejich zdobení cukrovou hmotou. Lektorkami tohoto kurzu budou zkušené cukrářky Ilona Havlíčková a Hana Konečná, kurz francouzské a italské kuchyně povede osobně majitel studia Michal Nikodém.

Termíny kurzů a další informace najdete na stránkách www.olakala.cz

Fotogalerie
5823 5824 5826 5830

Další články z rubriky

JAK ČEŠI MÁLEM PŘIŠLI O PRAŽSKOU ŠUNKU

JAK ČEŠI MÁLEM PŘIŠLI O PRAŽSKOU ŠUNKU

MOTO CESTOU NECESTOU - MISE IRÁK S MARTINEM PÍSAŘÍKEM

MOTO CESTOU NECESTOU - MISE IRÁK S MARTINEM PÍSAŘÍKEM

VELKÁ KUCHAŘKA NEJLEPŠÍCH ŠÉFKUCHAŘŮ

VELKÁ KUCHAŘKA NEJLEPŠÍCH ŠÉFKUCHAŘŮ

PIVO NA NÁPLAVCE: DVOUDENNÍ FESTIVAL PŘEDSTAVÍ 50 TUZEMSKÝCH MINIPIVOVARŮ

PIVO NA NÁPLAVCE: DVOUDENNÍ FESTIVAL PŘEDSTAVÍ 50 TUZEMSKÝCH MINIPIVOVARŮ

SVÁTEK GASTRONOMIE V MIKULOVĚ JIŽ PODEVÁTE

SVÁTEK GASTRONOMIE V MIKULOVĚ JIŽ PODEVÁTE

ALFONS MUCHA - SLOVANSKÁ EPOPEJ