Magazín Elita

JE LIBO POJÍST V OBLACÍCH?

JE LIBO POJÍST V OBLACÍCH?

Před pár lety by nikoho z nás ani nenapadlo, že je možné se vydat posnídat, popít či povečeřet téměř až do oblak. Chytrý nápad se zrodil, a to vyzvednout hosty na plošině do výšky padesáti metrů.

Ještě lepší zpráva je, že se tato výjimečná a mezinárodně úspěšná atrakce nachází právě teď na pár dnů v Praze. Je tu však pouze do 11. září v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je nádherný výhled na Prahu - zvláště při západu slunce, jak ostatně uvádí většina turistických průvodců. Navíc se vše bude odehrávat uprostřed zeleného parku, což jen prohloubí romantický zážitek.

Za výjimečností atrakce s názvem „Večeře v oblacích“ stojí propojení hned několika unikátních zážitků. A to adrenalinového napětí, které vyvolává sezení ve volném prostoru zavěšené plošiny, s romantickou atmosférou způsobenou úchvatným výhledem na pražské historické centrum. A to samozřejmě podpoří mimořádný gurmánský zážitek, neboť na plošině bude vařit hned několik skvělých šéfkuchařů.

Hlavní hvězdou prvních tří dnů bude slavný italský šéfkuchař Giulio Terrinoni, vyznamenaný michelinskou hvězdou. Druhým šéfkuchařem na plošině bude Josué Vergara z Ekvádoru, velká kuchařská hvězda ze Salcburku, kde pracuje v prestižní restauraci Salieri. Zatímco Giulio bude vařit v italském stylu, v pokrmech Josué Vergary se objeví dotek Jižní Ameriky.

Šéfkuchaři ovšem budou vařit z lokálních surovin, které jsou k dostání na českém trhu, čímž bude ukázka jejich práce ještě zajímavější, neboť připraví zajímavé zrcadlo stávající pražské gastronomii. Kvůli tomu také nebyli vybráni do celé akce pražští šéfkuchaři, neboť jejich jídla můžeme kdykoliv vyzkoušet, zatímco projekt Večeře v oblacích – tedy Dinner In The Sky si chce udržet svůj punc výjimečnosti. 

A jak celá akce probíhá? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd, nebo o jeden chod bohatší večeři. V odpoledním čase je nádherný výlet do výšky zpestřen sklenkou šampaňského či jiného drinku.

Kulinární atrakce Večeře v oblacích se pořádají ve 40 zemích světa a zúčastnily se jich již desítky tisíc zájemců. Tradičně největším zážitkem je večeře při západu slunce, za kterou v Praze zaplatíte 3200 korun. Večeře v jiných časech bude stát zhruba 2700 korun, oběd vychází na 1600 korun a sklenka šampaňského servírovaná v oblacích bude stát jen 800 korun.

Koupě dárkových poukazů či rezervace jednotlivých časů je možné udělat na stránkách www.dinnerinthesky.cz.

 

Fotogalerie
5806 5808 5811 5812 5813 5814 5815 5816

Další články z rubriky

JAVORNICKÝ HERMELÍN JE BIO POTRAVINA ROKU 2016

JAVORNICKÝ HERMELÍN JE BIO POTRAVINA ROKU 2016

FESTIVAL KOLEM SVĚTA

FESTIVAL KOLEM SVĚTA

SVATBA NA SLOVENSKU? PROČ NE.

SVATBA NA SLOVENSKU? PROČ NE.

SVATOMARTINSKÁ HUSA V NOLA RESTAURANT&CAFE

SVATOMARTINSKÁ HUSA V NOLA RESTAURANT&CAFE

XI. ROČNÍK FESTIVALU ŠAMPAŇSKÉHO GRAND JOUR DE CHAMPAGNE 2017 SE BLÍŽÍ

XI. ROČNÍK FESTIVALU ŠAMPAŇSKÉHO GRAND JOUR DE CHAMPAGNE 2017 SE BLÍŽÍ