Magazín Elita

ZEMŘELA PRINCEZNA DIANA ZASNOUBENÁ?

ZEMŘELA PRINCEZNA DIANA ZASNOUBENÁ?

Již tomu bude devatenáct let, co nás navždy opustila princezna Diana (†36). V šestnácti letech děvče s modrou krví odešlo ze školy.  Raději vypomáhala na večírcích londýnské smetánky, kde roznášela občerstvení, uklízela byty a příležitostně hlídala děti. Sice nikdy moc v ničem nevynikala, snad jen v baletu a dokonce úspěšně adsolvovala taneční školu v Londýně. Byla přesvědčená, že se z ní stane učitelka tance. Bohužel si závažně poranila šlachy a s kariérou byl konec, a tak zvolila práci v mateřské škole a právě v té době o ni začal mít zájem princ Charles. Netrvalo dlouho a v roce 1981 ji oficiálně požádal o ruku, byl to den, kterým začal mediální hon, kdy se lovnou zvěří stala Diana.

Třetí dcera vikomta Edwarda Johna Altropha a vikomtky Frances Ruth Altrophové nebyla otcem chtěná, toužil totiž po chlapci. Dával jí to najevo a psychicky ji takto týral. Často sedávala u hrobu staršího bratra Johna a řešila v sobě otázku, zda by se vůbec narodila, kdyby on nezemřel. Přemítala o svém životě, ovládaly jí úzkosti a velmi se trápila, že je nechtěná a vlastně i nemilovaná. Toto trauma nebylo nikým považováno za důležité k řešení a právě to s největší pravděpodobností stálo v pozadí pozdějších depresivních stavů. Když se rodiče rozvedli, Dianě se často vracely vzpomínky na jejich věčné hádky. I ve snech ji provázely matčiny kroky, které se pomalu vzdalovaly, když z vůle soudu, musela opustit děti, které byly svěřeny do péče otce.

Charles i po svatbě budil dojem chladného muže a nedalo se nevšimnout, že Diana je velmi nešťastná. Lepší období zažívala, když očekávala prvního syna Williama, i když ji sílu ubíraly ranní nevolnosti. Novopečená maminka se bouřila proti všem královským pravidlům, odmítala jezdit na oficiální cesty bez synka. O dva roky později přišel na svět princ Harry, který zažíval něco podobného, jako kdysi jeho matka. Charles toužil po holčičce a vyjádřil nespokojení s narozením syna, navíc se zrzavou kšticí. Novináři Harryho označovali za Hewittovo dítě - James Hewitt, ten sice byl Dianiným milencem, ale až později, takže jeho otcem nebyl.

Manželství pomalu upadalo do krize a Charles začal vyhledávat starou lásku Camillu. Začal boj o znovunalezení lásky na obou stranách. Diana se netajila svými milenci, o jejichž počtu se dodnes spekuluje a mezi ty významnější patřil James Gilbey, Will Carling, pákistánský kardiochirurg Hasnat, ale i americký milionář Donald Trump. Před veřejností se již vztah v troskách nedal utajit, obzvláště po návštěvě Koreje v roce 1992, kdy se Charles snažil Dianu políbit a ona mu záměrně uhýbala, takže se nakonec dotkl pouze jejího ucha. Přišla tedy odluka v manželství, přesto se rozvod nakonec o čtyři roky později konal.

Královskému dvoru se nelíbila Dianina rostoucí popularita. Proslavila se kampaní proti pozemním minám v Africe, kdy se sama vydala na riskantní pochod minovými poli. V té době se zamilovala do egyptského multimilionáře Dodi Al-Fayeda, trávili spolu většinu svého času. Novináři je vždy vypátrali i na širém moři, kde na jachtě spolu trávili krásné chvíle. Přišel však osudný moment, kdy společně nasedli do vozu, aby opustili hotel Ritz v Palace Vendome v Paříži a snažili se uniknout devíti francouzským novinářům, kteří je pronásledovali v autech i na motorkách. Stalo se to krátce po půlnoci, v neděli  31. srpna, kdy vjelo jejich auto do tunelu poblíž Place de l´Alma a narazilo do zdi, odrazilo se a pak čelně narazilo do třináctého z pilířů podpírajícího střechu tunelu. Řidič i milenci zahynuli. Dodnes se spekuluje nad tím, zda je pravdou, že byli čerstvě zasnoubení, ale i nad tím, zda byla princezna těhotná. Spekuluje se i nad tím, že královská rodina, nechala zmanipulovat vyšetřování smrti princezny Diany, aby se nikdo nedozvěděl, kdo nebo co opravdu stálo za její smrtí.

Foto zdroj: Wikipedia


Další články z rubriky

Dr. Zuzana Macko ví, jak udržet mladost a svěžest svých klientů

Dr. Zuzana Macko ví, jak udržet mladost a svěžest svých klientů

Album Údolí včel zpěvačky Anny K. září magickou energií

Album Údolí včel zpěvačky Anny K. září magickou energií

Český otužilec překonal světový rekord slavného Wima Hofa, bosé běhání mu změnilo život

Český otužilec překonal světový rekord slavného Wima Hofa, bosé běhání mu změnilo život

Nevadí, že ve filmovém dramatu Sucho není třeskutý humor či vtipné průpovídky

Nevadí, že ve filmovém dramatu Sucho není třeskutý humor či vtipné průpovídky

Jan Levora: Mám všechny své překlady rád, jako rodič má rád všechny své děti

Jan Levora: Mám všechny své překlady rád, jako rodič má rád všechny své děti