Magazín Elita

JE LIBO OBĚD ČI SKLENKU V OBLACÍCH?

JE LIBO OBĚD ČI SKLENKU V OBLACÍCH?

Do Prahy se vrací mezinárodně úspěšná a oblíbená atrakce v podobě večeře, obědu či drinku servírovaného v oblacích, respektive na plošině vyzdvihnuté do výšky padesáti metrů. Dlouho očekávaná atrakce se uskuteční od 7. do 11. září v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je nádherný výhled na Prahu - zvláště při západu slunce, jak ostatně uvádí většina turistických průvodců. Navíc se vše bude odehrávat uprostřed zeleného parku, což jen prohloubí romantický zážitek.

Za výjimečností atrakce s názvem „Večeře v oblacích“ stojí propojení hned několika unikátních zážitků. A to adrenalinového napětí, které vyvolává sezení ve volném prostoru zavěšené plošiny, s romantickou atmosférou způsobenou úchvatným výhledem na pražské historické centrum. A to samozřejmě podpoří mimořádný gurmánský zážitek, neboť na plošině bude vařit hned několik skvělých šéfkuchařů.

Hlavní hvězdou prvních tří dnů bude slavný italský šéfkuchař Giulio Terrinoni, vyznamenaný michelinskou hvězdou. Toho pak vystřídá Michal Konrad, nejlepší slovenský šéfkuchař současnosti, který exceluje ve své restauraci Fou Zoo. Třetím šéfkuchařem na plošině bude Josué Vergara z Ekvádoru, velká kuchařská hvězda ze Salcburku, kde pracuje v prestižní restauraci Salieri. Zatímco Giulio bude vařit v italském stylu, slovenský šéfkuchař se nechá inspirovat asijskou gastronomií, zatímco v pokrmech Josué Vergary se objeví dotek Jižní Ameriky. Všichni šéfkuchaři ovšem budou vařit z lokálních surovin, které jsou k dostání na českém trhu, čímž bude ukázka jejich práce ještě zajímavější, neboť připraví zajímavé zrcadlo stávající pražské gastronomii. Kvůli tomu také nebyli vybráni do celé akce pražští šéfkuchaři, neboť jejich jídla můžeme kdykoliv vyzkoušet, zatímco projekt Večeře v oblacích – tedy Dinner In The Sky si chce udržet svůj punc výjimečnosti.

A jak celá akce probíhá?

Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd, nebo o jeden chod bohatší večeři. V odpoledním čase je nádherný výlet do výšky zpestřen sklenkou šampaňského či jiného drinku. Kulinární atrakce

Večeře v oblacích se pořádají ve 40 zemích světa a zúčastnily se jich již desítky tisíc zájemců. Tradičně největším zážitkem je večeře při západu slunce, za kterou v Praze zaplatíte 3200 korun. Večeře v jiných časech bude stát zhruba 2700 korun, oběd vychází na 1600 korun a sklenka šampaňského servírovaná v oblacích bude stát jen 800 korun.

Koupě dárkových poukazů či rezervace jednotlivých časů je možné udělat na stránkách www.dinnerinthesky.cz.


Další články z rubriky

KOKTEJLY S CHUTÍ HAVANA ESPECIAL VÁS CHUTÍ NEZKLAMOU

KOKTEJLY S CHUTÍ HAVANA ESPECIAL VÁS CHUTÍ NEZKLAMOU

ŠVÉDSKÁ FIKA MÁ HLUBOCE ZAKOŘENĚNOU TRADICI!

ŠVÉDSKÁ FIKA MÁ HLUBOCE ZAKOŘENĚNOU TRADICI!

NECHTE SE HÝČKAT!

NECHTE SE HÝČKAT!

VEGETARIÁNSKÉ VZPOMÍNKOVÉ HODY

VEGETARIÁNSKÉ VZPOMÍNKOVÉ HODY

MALEBNÁ FRANCIE V DESIGNOVÉM NÁDOBÍ OD LA NATURA

MALEBNÁ FRANCIE V DESIGNOVÉM NÁDOBÍ OD LA NATURA