Magazín Elita

VŠECHNO NEBO NIC – ČESKÝ DENÍK BRIDGET JONESOVÉ?

VŠECHNO NEBO NIC – ČESKÝ DENÍK BRIDGET JONESOVÉ?

Kdyby se vybíral film obsazený nejhezčími herci současnosti, nový český snímek Všechno nebo nic by určitě vyhrál. Už podle plakátu, který v těchto dnech produkce vypustila, je vidět, že v kině bude opravdu na co koukat.

Najít dvě krásné herečky přes 30, které umějí dobře hrát a ještě spolu budou fungovat, nebylo ale jednoduché. „Od začátku jsme ale měli jasno o Táně Pauhofové. Přála si to autorka scénáře Evita Urbaníková a ukázalo se, že to byl skvělý tip, Táňa je ve filmu úžasná,“ vysvětlil producent Igor Konyukov s tím, že jak se potvrdilo později, fungovala skvěle i kombinace s Klárou Issovou.

Podobně to prý bylo i s hlavní mužskou rolí, kterou ztvárnil jeden z neobsazovanějších polských herců Michal Žebrowski. „Paní režisérka si ho vysnila, ale tím, jaká je to v Polsku hvězda, to nebylo tak jednoduché. Navíc jsme jeho soka museli obsadit taky někým hvězdným, a tak jsme zvolili dalšího polského oblíbence Pawla Delaga. Když dnes někomu ukazuju jejich fotky z natáčení, nemůžou se ženy rozhodnout, který se jim líbí víc,“ směje se producent s tím, že jde navíc o opravdu dobré herce.  

„Hledali jsme ale i v Čechách, kde má v této kategorii asi největší charisma v kombinaci s hereckým talentem Ondra Sokol,“ dodal Konyukov. A protože jde o romantickou komedii plnou vášní, nevyhnul se ani oblíbený herec jedné z milostných scén, které ve filmu jsou. „Naštěstí to režisérka Marta Ferencová vymyslela tak, že je ta scéna ve výsledku poměrně vtipná a bavilo nás to točit,“ vysvětlil Sokol.

Na novou „komedii pro ženy“ o životních eskapádách dvou kamarádek, ve které se objeví v roli psychologa například i Leoš Mareš, budete moct přijít do kina v listopadu 2016. A koupit si k tomu můžete i knižní předlohu od Evity Urbaníkové, která bude plná filmových fotek!

Synopse:

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje kamarád Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké… 

Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, „protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi… Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali…

Režie: Marta Ferencová

Scénář: Eva Urbaníková, Marta Ferencová

Kamera:  Peter Bencsík

Střih: Adam Dvořák

Hudba: René Rypár

Obsazení: Táňa Pauhofová, Klára Issová, Michał Żebrowski, Ondřej Sokol, Pawel Delag, Ľuboš Kostelný, Luděk Sobota, Jan Budař, Vlastina Svátková, Petr Vaněk, Petra Hřebíčková, Zuzana Kronerová, Václav Upír Krejčí, Krzysztof Tyniec, Leoš Mareš a další

Premiéra: 24. 11. 2016

Fotogalerie
5676 5677 5678