Magazín Elita

SEZÓNA JAHOD VRCHOLÍ, OCHUTNEJTE JE PO FRANCOUZSKU

SEZÓNA JAHOD VRCHOLÍ, OCHUTNEJTE JE PO FRANCOUZSKU

Jahody obsahují vysoké procento vody, mnoho vitamínů, minerálů a mají vůbec největší antioxidační účinky ze všech druhů ovoce. Skvělé jsou čerstvé, ale i v zákuscích a moučnících. Právě ty teď nabízejí ve francouzském pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie & Patisserie v Praze 2 v Myslíkově ulici č. 22, kde se specializují na lahůdky ze „sladké Francie“.

Ochutnat tu můžete nově klasický francouzský dort le Fraisier, krále mezi jahodovými dezerty, který svůj vznešený původ ohlašuje už svým jménem (fraise je francouzky jahoda). Nabídku doplňuje chuťově neméně skvělý francouzský koláč s jahodami a rebarborou a jahodové menu doplňuje klasický jahodový cheescake a lehká jahůdková panna cotta.

Šéfcukrář Jaroslav Béza i majitel Jan Ivanco se navíc podělili o jeden z receptů: kombinace sezónních plodin vytvoří obvykle skvělý chuťový souzvuk a koláč s jahodami a rebarborou to potvrzuje. Petite France Boulangerie &Patisserie v Praze 2 v Myslíkově ulici č. 22. Otevřeno denně 8 – 20 hodin, www.petite-france.cz

Jahodovo-rebarborový francouzský koláč

Podle šéfcukráře Jaroslava Bézy z Petite France Boulangerie & Patisserie

Korpus:

mouka .........630g

máslo............. 50g

vejce...............2ks

cukr moučka…25g

Náplň:

rebarbora..........1000g

jahody.................500g

cukr......................350g

Crumble:

máslo..........50g

hladká mouka.....40g

hnědý cukr...18g

mleté mandle.....10g

 

POSTUP:

Nejprve si připravíme crumble, neboli drobenku, a to smícháním všech uvedených surovin dohromady. Z hmoty vytvoříme váleček pro lepší úchop při strouhání.  Poté vypracujeme těsto korpus, vtlačíme ho do pájové formy a dáme upéci, až těsto lehce zrůžoví. Na přípravu náplně si očistíme a nakrájíme rebarboru, přidáme jahody a směs svaříme v hustou marmeládu. Přisypeme do ní cukr, ještě ji lehce povaříme a necháme vychladnout. Do prochladlé pájové formy s  předpečeným těstem rozetřeme směs z jahod a rebarbory a nahoru na koláč nastrouháme připravený crumble. Dáme do předehřáté trouby a dopečeme při teplotě 180 stupňů asi ještě 15 minut: až crumble zezlátne, koláč je hotový.  

Fotogalerie
5597

Další články z rubriky

SVATOMARTINSKÁ HUSA V NOLA RESTAURANT&CAFE

SVATOMARTINSKÁ HUSA V NOLA RESTAURANT&CAFE

XI. ROČNÍK FESTIVALU ŠAMPAŇSKÉHO GRAND JOUR DE CHAMPAGNE 2017 SE BLÍŽÍ

XI. ROČNÍK FESTIVALU ŠAMPAŇSKÉHO GRAND JOUR DE CHAMPAGNE 2017 SE BLÍŽÍ

I PITÍM VÍNA MŮŽETE POMÁHAT DOBRÉ VĚCI

I PITÍM VÍNA MŮŽETE POMÁHAT DOBRÉ VĚCI

S LUDWIGEM MŮŽETE POMÁHAT DOBRÉ VĚCI!

S LUDWIGEM MŮŽETE POMÁHAT DOBRÉ VĚCI!

KOKTEJLY S CHUTÍ HAVANA ESPECIAL VÁS CHUTÍ NEZKLAMOU

KOKTEJLY S CHUTÍ HAVANA ESPECIAL VÁS CHUTÍ NEZKLAMOU

INTERBEAUTY PRAGUE 2017