Magazín Elita

NEJLEPŠÍ CHRTI ZÍSKALI ZLATÉ OSKARY

NEJLEPŠÍ CHRTI ZÍSKALI ZLATÉ OSKARY

Předávání chrtích Oscarů v Greyhound Parku Motol v Praze se nemůže obejít bez limuzíny, VIP osobností, krásných šatů skvělého rautu. Vítězný chrt přijel v limuzíně a pro svoji cenu si kráčel po červeném koberci. Závodní chrti jsou velmi hýčkaní a mají nadstandardní péči, o které se mnohým z nás může jen zdát. Komfortní život k ním totiž patří. Ceny letošním chrtím výhercům předávali se Simonou Krainovou také Filip Čapka, Elis, Eva Hrušková, Kateřina Klausová, Kristina Kloubková, Jan Přeučil, Vlastina Svátková, Barbora Šporclová Kodetová, Pavel Šporcl, Richard Tesařík, Lešek Wronka s chotí Halinou Mlynkovou. Moderování cen Zlatý chrt se ujala Heidi Janků.

Na chrtích závodech bylo mnoho známých tváří poprvé. Jednou z nich byla například Vlastina Svátková, pro kterou byl závod chrtů takovou vzpomínkou na jejího 13 letého italského chrtíka. Moc se na něj těšila a komentovala jej slovy: „Závod greyhoundů se mi moc líbil! Je vidět, že závodění je opravdu baví, a že je do toho nikdo nemusí nutit.“ Mezi celebritami po závodě vypukla horlivá debata o objektu, za kterým chrti celý závod běží. „Už to mám! Je to elektrická veverka,“ zvolala Vlastina Svátková a pobavila tak ostatní tipující. Předem připravená Kristina Kloubková ji ale poučila, že umělý objekt je ve tvaru mývala, protože původního králíka italští chrtíci rozkousali.

Chrtí závodníci, greyhoundi, se podílejí nejen na úsměvech rozněžnělých fanoušků tohoto plemene, ale i na pomoc potřebným. Již tradičně se vítězný chrt vzdá vítězné odměny a prostřednictvím svého zástupce předává šek na 100.000 Kč, který každoročně putuje na charitu. „Neblahé osudy jiných nám nejsou lhostejné, a proto na charitu myslíme, a pokud můžeme, pomůžeme,“ komentoval předávání šeku zástupce majitele závodiště Zdenek Grondol. Letos si šek přebírala Simona Krainová, zastupující svou Nadaci Antonika, která se zaměřuje na pomoc seniorům. „Všichni chceme žít dlouho, ale nikdo nechceme být starý. Jedna z cest, jak stárnutí přijmout, je určitě radost v životě. Proto moje nadace má tak zdánlivě obyčejné téma. Věřím ale, že prožívat radostné stáří je důležité," odpověděla na otázku, proč se věnuje seniorům. „Ráda bych poděkovala chrtům a jejich majitelům za velkou podporu a za to, s jakou radostí podpořili moji Nadaci Antonika. Když jsem viděla tyto majestátní psy, s jakým nadšením závodí, věřím, že radost do života je naše společné motto“, vyjádřila se Simona Krainová.

Chrtí závodníci, greyhoundi, se podílejí nejen na úsměvech rozněžnělých fanoušků tohoto plemene, ale i na pomoc potřebným. Již tradičně se vítězný chrt vzdá vítězné odměny a prostřednictvím svého zástupce předává šek na 100.000 Kč, který každoročně putuje na charitu. „Neblahé osudy jiných nám nejsou lhostejné, a proto na charitu myslíme, a pokud můžeme, pomůžeme,“ komentoval předávání šeku zástupce majitele závodiště Zdenek Grondol. Letos si šek přebírala Simona Krainová, zastupující svou Nadaci Antonika, která se zaměřuje na pomoc seniorům. „Všichni chceme žít dlouho, ale nikdo nechceme být starý. Jedna z cest, jak stárnutí přijmout, je určitě radost v životě. Proto moje nadace má tak zdánlivě obyčejné téma. Věřím ale, že prožívat radostné stáří je důležité," odpověděla na otázku, proč se věnuje seniorům.

Do tohoto chrtího šampionátu se na počátku dostihové sezóny 2015 kvalifikovalo celkem 21 závodních greyhoundů, kteří celou sezónu sbírali za svá umístění v jednotlivých závodech body, stejně jako piloti Formule 1. Chrtí dostihový sport v České republice se teprve dostává do širšího podvědomí. Pražský okruh v areálu Greyhound Park Motol nemá v Evropě obdobu, je jediným chrtím závodištěm, které má dostihovou dráhu, na které může běžet v jednom dostihu až osm závodníků najednou. 

Hodnocená sezona byla oproti předchozí netradiční hned v několika ohledech. Největší senzací bylo zřízení nového titulu Par Excellence za čtyři vítězství v řadě, které bylo s velkou slávou uděleno chrtí dámě Queen Vuitton. Ta se může pyšnit vlastním fan clubem, který vznikl spontánně a poznáte je dle barvy typické pro tuto chrtí šampiónku - růžovou. A zajímavostí také je, že oba Zlatí chrti – Mistři, tedy Moët a Chandon jsou sourozenci, které pokřtila sama patronka Zlatého chrta Heidi Janků.

Sošku zlatého chrta za vítězství v dostihovém šampionátu převzali:

V kategorii Classic - Lady: Zlatý chrt – Mistr fenka Chandon, majitele Daniela Želinského

v kategorii Classic - Sir: Zlatý chrt – Mistr pes Moët, majitele Daniela Želinského

v kategorii Sprint  – Lady: Zlatý chrt – Par Excellence fenka Vuitton majitelky Jarmily Grondolové

v kategorii Sprint – Sir: Zlatý chrt – Vítěz pes jménem Ralph – majitelky Natalie Rayen

 

Více informací: www.cgdf.cz ,www.greyhoundpark.cz/

Fotogalerie
5362 5363 5364 5365 5366

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během