Magazín Elita

HERGETOVA CIHELNA PŘICHÁZÍ S NOVÝM MENU, KTERÉ CTÍ LOKÁLNOST

HERGETOVA CIHELNA PŘICHÁZÍ S NOVÝM MENU, KTERÉ CTÍ LOKÁLNOST

Nové menu Hergetovy Cihelny zdobí zvěřina i lahodný tatarák.

Restaurace s nejkrásnějším a nejromantičtějším výhledem na Malé Straně mění strategii a místo světové kuchyně se nyní více zaměří na sezónní speciality připravované z lokálních surovin. „Chceme našim hostům nabídnout více českých pokrmů, které budou připravené v moderní podobě a z prvotřídních surovin. Česká kuchyně na špičkové úrovni totiž v Praze stále chybí,“ vysvětluje změnu kurzu šéfkuchař společnosti Kampa Group a jeden z porotců televizní soutěže MasterChef Česko Marek Raditsch.

Podávání českých jídel a využívání regionálních surovin je rozhodně zajímavým konceptem, přesto restauraci nadále zůstane kosmopolitní nádech. Koncept zahrnuje neotřelé kombinace masa či ryb a jejich příloh. Názorným příkladem nového aranžmá může být dokonalá prezentace candáta, kterého šéfkuchař podává s čočkovým ragú, omáčkou z česnekové pažitky a špekovými knedlíčky, což dohromady skvěle funguje a především chuťové propojení jemné ryby, lahodné omáčky a knedlíků je velmi povedené.

Největším hitem nového menu bude pravděpodobně mistrovský hovězí tatarák, který je kreativní variací na slavnou českou klasiku. Oproti běžné podobě tatarského bifteku je ovšem značně rafinovaný, neboť jeho součástí je karamelizovaná cibule s medem a červeným vínem a také křupavý chléb potřený pastou z pečeného česneku. Obě nedílné suroviny tataráku jsou tak mnohem jemnější a nechají vyniknout fantastické chuti prvotřídního hovězího masa.

Na zimním menu Hergetovy Cihelny potěší i další variace klasické české kuchyně, a to jak výtečná smetanová polévka s houbami, tak pomalu pečená krkovice z divočáka, doprovázená restovanými lesními houbami, zauzenou bramborovou kaší a omáčkou z červeného vína a zázvoru. A výtečné jsou také nové dezerty, především nadýchaný rebarborový koláč ochucený malinami a servírovaný s malinovým sorbetem a skořicovou omáčkou či tradiční lívance se zmrzlinou ze sušených švestek a mandlovým krokantem.

Úvodní foto: Marek Raditsch

Více o novém konceptu se dozvíte na: www.kampagroup.com

-red/sabu-

Fotogalerie
5108

Další články z rubriky

JAK ČEŠI MÁLEM PŘIŠLI O PRAŽSKOU ŠUNKU

JAK ČEŠI MÁLEM PŘIŠLI O PRAŽSKOU ŠUNKU

MOTO CESTOU NECESTOU - MISE IRÁK S MARTINEM PÍSAŘÍKEM

MOTO CESTOU NECESTOU - MISE IRÁK S MARTINEM PÍSAŘÍKEM

VELKÁ KUCHAŘKA NEJLEPŠÍCH ŠÉFKUCHAŘŮ

VELKÁ KUCHAŘKA NEJLEPŠÍCH ŠÉFKUCHAŘŮ

PIVO NA NÁPLAVCE: DVOUDENNÍ FESTIVAL PŘEDSTAVÍ 50 TUZEMSKÝCH MINIPIVOVARŮ

PIVO NA NÁPLAVCE: DVOUDENNÍ FESTIVAL PŘEDSTAVÍ 50 TUZEMSKÝCH MINIPIVOVARŮ

SVÁTEK GASTRONOMIE V MIKULOVĚ JIŽ PODEVÁTE

SVÁTEK GASTRONOMIE V MIKULOVĚ JIŽ PODEVÁTE

ALFONS MUCHA - SLOVANSKÁ EPOPEJ