Magazín Elita

HLEDÁTE SPECIALISTU NA STŘEDOMOŘSKOU KUCHYNI – NAVŠTIVTE GIARDINO

HLEDÁTE SPECIALISTU NA STŘEDOMOŘSKOU KUCHYNI – NAVŠTIVTE GIARDINO

Očekávejte skvělou středomořskou kuchyni, na které si pochutná i ten nejmlsnější jazýček.

Vyhledáváte raději  restaurace, kde na vás dýchne domácí atmosféra? Neobávejte se takový podnik hledat v samotném centru Prahy. Takových míst je nejen v Praze jako šafránu a jedním takovým vzácným kořením je restaurace Giardino. Po vstupu ucítíte klidné prostředí, které  vás zaujme. Restaurace se zaměřuje na  sortiment ryb a mořských plodů. A co pro vás profesionální kuchaři připravují v tomto ročním období?  Samozřejmostí je zásoba čerstvých surovin ze sezónní sklizně, a ta dodává ráz celému menu, takže se můžete těšit třeba na dýňovou krémovou polévku capuccino se směsí čerstvých hub nebo na majoránkové risotto s hříbky. Či na chapadlo ze sépie na cizrnovém pyré s hlívou ústřičnou.

Chobotnice pod pekou

Ne, to není překlep! Tak se jmenuje slavná  chorvatská specialita, která je oblíbenou stálicí na jídelním lístku a již si po ochutnání zamilujete. Sám majitel rád ochotně prozradí i jednoduchý recept:

To se upečou v troubě chobotnice, společně s plátky brambor a zeleniny. Chutě se spolu prolnou, pokrm zůstane šťavnatý, autentický a provoněný. Rádi si u něj zavzpomínáte na dovolenou u Jadranu.

Podzim fandí zvěřině

To, že je dýně v kuchyni všestranně využitelná, už všichni víme. Ale zkoušeli jste z ní udělat jemné pyré ke zvěřině?  Třeba k jelení svíčkové? Hedvábné pyré umocní pikantnější chuť masa tak, že se ocitnete v sedmém nebi. K tomu dotek brusinkové omáčky…

Ve znamení ryb

Každý, kdo miluje mořské plody, ryby a houby, si zde přijde na své.  Zážitkem pro chuťové buňky je určitě pokrm, zvaný Strozapretti s mušlemi svatého Jakuba – to jsou dokonalé italské těstoviny s mušlemi v omáčce, zjemněné koňakem. Pokud máte chuť na rybu, skvělou volbou je jistě mořský vlk, královská pražma či jiná z vynikajících ryb, které vám ráda doporučí milá obsluha. Ryby sem dovážejí přímo od moře každý druhý den, takže je vždy dostanete zaručeně čerstvé.

Sezónní nabídka

V té samozřejmě nesmí chybět to, co se právě urodilo. Usměvavá obsluha vám ráda pomůže s výběrem například pokrmů s houbami, které dokáží umocnit i jednoduché jídlo. Vždy také nabídne specialitu dne.

Hudba k dobrému jídlu

K dokreslení příjemné domácí atmosféry vám zahrají dvě studentky z pražské konzervatoře na housle a cello. A teď si to představte: v příjemném prostředí se rozplýváte nad jehněčí kotletou či jinou lahůdkou, k tomu vám hraje živá hudba a personál vás doslova rozmazluje…už máte chuť strávit zde večer?

 

Více informací naleznete na: http://www.restgiardino.cz

Fotogalerie
5016 5017 5018

Další články z rubriky

KOKTEJLY S CHUTÍ HAVANA ESPECIAL VÁS CHUTÍ NEZKLAMOU

KOKTEJLY S CHUTÍ HAVANA ESPECIAL VÁS CHUTÍ NEZKLAMOU

ŠVÉDSKÁ FIKA MÁ HLUBOCE ZAKOŘENĚNOU TRADICI!

ŠVÉDSKÁ FIKA MÁ HLUBOCE ZAKOŘENĚNOU TRADICI!

NECHTE SE HÝČKAT!

NECHTE SE HÝČKAT!

VEGETARIÁNSKÉ VZPOMÍNKOVÉ HODY

VEGETARIÁNSKÉ VZPOMÍNKOVÉ HODY

MALEBNÁ FRANCIE V DESIGNOVÉM NÁDOBÍ OD LA NATURA

MALEBNÁ FRANCIE V DESIGNOVÉM NÁDOBÍ OD LA NATURA